ایسنا نوشت: سردار حسین رحیمی با اشاره به ماده 180 قانون آییننامه راهنمایی و رانندگی گفت: براین اساس رانندگان حق ندارند ضمن رانندگی، دخانیات استعمال کنند یا خوراکی یا آشامیدنی میل کنند و استفاده از هرگونه وسایل و تجهیزات مانند تلفن همراه که موجب انحراف ذهنی و رفتاری راننده شود ممنوع است.
وی عدم مشاهده بموقع خطر، عدم امکان عکسالعمل بموقع و فوری از سوی راننده، افزایش احتمال تصادفات، حواس پرتی راننده، آلودگی محیط زیست و بدآموزی برای فرزندان را از جمله پیامدهای عدم رعایت این بند از قانون عنوان و تصریح کرد: متاسفانه موضوع خوردن و آشامیدن، سیگار کشیدن و پرتاب کردن زباله و اشیاء در حین رانندگی برای برخی رانندگان به عادت تبدیل شده است.
رییس پلیس راهور تهران با اشاره بررسیهای پلیس راهنمایی و رانندگی در این خصوص گفت: براین اساس طرح ویژه برخورد با استعمال دخانیات، خوردن و آشامیدن و پرتاب کردن هرگونه ضایعات از داخل خودرو از روز شنبه در سطح پایتخت به طور جدی اجرا میشود.
وی گفت: براساس قانون جدید پرتاب کردن یا ریختن ضایعات، زباله، اشیاء، آب دهان و بینی و امثال آن از وسایط نقلیه به معابر 300 هزار ریال، خوردن و آشامیدن و استعمال دخانیات و امثال آن در حین رانندگی 200 هزار ریال، استفاده از تلفن همراه و سایر وسایل ارتباطی مشابه در حین رانندگی در سرعت کمتر از 60 کیلومتر بر ساعت 300 هزار ریال و بالای 60 کیلومتر در ساعت 500 هزار ریال با 3 نمره منفی برای رانندگی شخصی و 5 نمره منفی برای رانندگی عمومی به همراه داشت.
رییس پلیس راهور تهران با اشاره به اینکه عدم توجه به جلو با 27 درصد، عدم رعایت حق تقدم 17 درصد و تغییر مسیر ناگهانی با 10 درصد مهمترین علل وقوع تصادفات در تهران است افزود: بدین ترتیب باید گفت توجه نکردن به جلو بیشترین علت تامه تصادفات بوده که مهمترین عوامل آن صحبت با تلفن همراه، استعمال دخانیات، خوردن و آشامیدن و ... بوده است و بر این اساس از چندی پیش برخورد با استفاده کنندگان از تلفن همراه و ارسال کنندگان پیامک در حین رانندگی آغاز شده است که از روز شنبه نیز برخورد با استعمال دخانیات، خوردن و آشامیدن و پرتاب کردن هرگونه ضایعات از داخل خودرو نیز در دستورکار ماموران پلیس راهور پایتخت قرار میگیرد.
یکصد هزار تومان جریمه و 5 نمره منفی برای عبور کنندگان از چراغ قرمز از شنبه
وی در ادامه از تجهیز 15 گذرگاه عابر پیاده به دوربینهای الکترونیکی خبر داد و گفت: تا کنون این گذرگاهها به صورت ارشادی جریمه در آنها صورت میگرفت که از روز شنبه هرگونه تجاوز به گذرگاه عابر پیاده مبلغ 20 هزار تومان و عبور از چراغ قرمز این گذرگاهها مبلغ 100 هزار تومان با 5 نمره منفی برای راننده به همراه خواهد داشت.
رییس پلیس راهور تهران افزود: هماکنون دوربینهای ثبت تخلف تجاوز به گذرگاه عابر پیاده و عبور از چراغ قرمز در معابر افریقا - اسفندیار (شمال به جنوب)، ولیعصر (عج) - نیایش، میدان قدس، کارگر - گمنام، سردار جنگل - آبشناسان، جلال آل احمد - دانش، پیروزی - نصر، پاکنژاد - دریا، افریقا - حقانی، (غرب به شرق)، ولیعصر(عج) - میرداماد، جنت آباد - آبشناسان، میرزای شیرازی - مطهری و افریقا - دستجردی نصب شده است. بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته تا پایان سال تعداد گذرگاههای مجهز به دوربین ثبت تخلف تجاوز به گذرگاه عابر پیاده به 90 دستگاه افزایش مییابد. از سوی دیگر علاوه بر آن کارشناسان پلیس در مرکز کنترل ترافیک پلیس راهور تهران نیز با کمک دوربینهای نظارتی و به صورت نامحسوس نسبت به برخورد با خودروهای متجاوز به گذرگاه عابر پیاده علاوه بر گذرگاههای یاد شده اقدام میکنند.
به گفته وی این دوربینها در تمام طول شبانه روز فعالند.
سردار رحیمی در ادامه با اشاره به اینکه با سختگیریهای صورت گرفته تخلفات و تصادفات در تونلهای توحید و رسالت به حداقل رسیده است گفت: در عین حال از روز شنبه هر رانندهای که از خط اضطراری تونلهای توحید و رسالت تردد کند ضمن جریمه 50 هزار تومان 4 نمره منفی نیز دریافت میکند.
رییس پلیس راهور تهران تصریح کرد: این خط صرفا برای تردد خودروهای پلیس، اورژانس، امدادی و آتش نشانی است و سایر خودروها حتی در صورت داشتن چراغ گردان نیز نمیتوانند از این خط تردد کنند.
وی با تاکید بر اینکه تعداد متخلفان حرفهای در تهران بسیار اندک است گفت: قطعا پلیس برای احقاق حقوق سایر شهروندان و رانندگان با این عده کم بدون اغماض برخورد میکند.