همشهری آنلاین: «حراج تهران» با فروش دو میلیارد و 150 میلیون تومانی شامگاه گذشته - دوم تیر ماه - را در حافظه جامعه هنری ایران و به خصوص جامعه هنرهای تجسمی ایران ماندگار کرد.

حراج هنری

به گزارش همشهری آنلاین، «نخستین حراج تهران»، عصر روز گذشته از ساعت 19 آغاز و تا ساعت 21 در هتل پارسیان آزادی ادامه داشت.

طبق اعلام برگزارکنندگان؛ « این حراج با فروشی خیره کننده که بیانگر عطش رو به رشد جامعه ایرانی برای خرید آثار هنری است، به انتظارات برای برپایی یک حراج تمام عیار و استاندارد در بازار داخلی هنر پایان داد».

چکش سیاه رنگ «حراج تهران» را رضا کیانیان بازیگر و عکاس بر 73 نقاشی، مجسمه و عکس از 70 هنرمند ایرانی زد و همه آثار در این چکش‌ها به فروش رسیدند.

در این حراج که با حضور نزدیک به یک هزار تماشاگر و 300 خریدار برپا شده بود، تابلوی بدون عنوان «سهراب سپهری» که در سال 1346 در ابعاد 100×70 سانتی متر و با اکرلیک و رنگ روغن روی بوم خلق شده است با فروش 190 میلیون تومانی به عنوان گران‌ترین اثر به فروش رسیده اولین حراج تهران را از آن خود کرد.

«ذکر تصویری الله» تابلویی بزرگ از سیدمحمد احصایی در اندازه 142× 193 سانتی متر که در سال گذشته و با تکنیک رنگ روغن روی بوم خلق شده است نیز با فروش 120 میلیون تومانی حائز رتبه دوم شد و مجسمه‌ای کوچک از پرویز تناولی، رکورددار خاورمیانه، با عنوان «دیوار و سه هیچ» در ابعاد 11×25×52 با فروش 116 میلیون تومانی در جای سوم ایستاد.

جایگاه چهارم حراج نیز از آن پیشکسوت صاحب نامی دیگر شد؛ «مسعود عربشاهی» با تابلوی بزرگ دو لته‌ای که هرکدام 176×186 سانتی متر بودند، 110 میلیون تومان به فروش رسید.

در نخستین حراج تهران، هفت اثر دیگر هم به رکود بالای 50 میلیون تومان دست یافتند. مجسمه کوچک «شاعر و استخوان شیر» پرویز تناولی 90 میلیون تومان فروخته شد که ابعادش 17×19×38 سانتی متر بود.

تابلویی بزرگ از «صداقت جباری» با عنوان «راز نهان» که در ابعاد 200×150 سانتی‌متر در سال 1389 خلق شده نیز 85 میلیون تومان چکش خورد و تابلوی «پر» نصرالله افجه‌ای که با اکرلیک روی بوم 150×150 سانتی‌متر خلق شده است ،80 میلیون تومان به فروش رسید.

این درحالی ست که تابلوی «فیگور» کوروش شیشه‌گران در ابعاد 135×180 با مبلغ 70 میلیون تومان فروخته شد.

رکورد بعدی از آن جوان رکورد ساز ایرانی در حراج‌های معتبر بین‌المللی شد.

«افشین پیرهاشمی» 37 ساله با فروش 65 میلیون تومانی تابلوی «پایان زمان» که در 150×200 سانتی متر با رنگ روغن روی بوم خلق شده بود، تنها چهره زیر 40 سال بود که در فهرستگان رکوردداران حراج تهران قرار گرفت.

رضا درخشانی نیز با فروش 60 میلیون تومانی «درخت زندگی» (طلا) و سومین اثر پرویز تناولی در این حراجی، «عشاق هیچ» سبز رنگ با فروش 57 میلیون تومانی، رتبه‌های بعدی این فهرست را از آن خود کردند.

در میان دیگر پیشکسوتان حاضر در این حراج، تابلوهایی از «سیراک ملکونیان» و «منوچهر یکتایی» هر یک40 میلیون تومان و اثری از حسین زنده رودی 38 میلیون تومان فروخته شد.

تابلویی از مجموعه کاهگل‌های «پرویز کلانتری» که در ابعاد 250×130 سانتی‌متر در سال 1386 خلق شده بود، تقریباً دو و نیم برابر قیمت اولیه 36 میلیون تومان چکش خورد.

تابلوی «آیدین آغداشلو» 34 میلیون تومان، اثری از «غلامحسین نامی» 25 میلیون، «ناصر اویسی» 19 میلیون تومان، «یعقوب امدادیان» 18 میلیون تومان، «محسن وزیری مقدم» 12 میلیون تومان و «جلال شباهنگی» 10 میلیون تومان به فروش رسید.

در 73 اثر حاضر در نخستین حراج تهران، رقابت شدیدی میان آثار هنرمندان نقاشیخط بود.

تابلوی متفاوت «علی شیرازی» از «سوره حمد» که همنشینی خط و اکشن پنتنیگ (action pantting) در ابعاد 150×150 سانتی متر بود، 22 میلیون تومان چکش خورد و 9 تابلوی عذرا عقیق بخشایشی نیز 13 میلیون تومان و آثاری از فریدون امیدی 12 میلیون تومان به فروش رسید.

تابلوی «عین الدین صادق زاده» یازده میلیون تومان و اثری از «هادی روشن ضمیر» 10 میلیون تومان به فروش رسیدند.

در بخش عکس نیز همچنان که انتظار می‌رفت اثر سه تکه‌ای «عباس کیارستمی» پیشتاز باشد، این اثر از مجموعه تازه این فیلمساز جهانی ایرانی با عنوان «سفید برفی» تصویر یک گاو را در ابعاد 270×182 سانتی متر به قاب کشیده است که 36 میلیون تومان به فروش رسید.

دومین فروش عکس را «رضا کیانیان» به نام خود ثبت کرد.

این عکس که در سال 1387 خلق شد، آخرین کاری بود که به روی میز حراج رفت و کیانیان عواید حاصل از فروش آن را به «فصلنامه تخصصی هنر فردا» و نیز جبران هزینه‌های «حراج تهران» اهدا کرد.

کیانیان خود اثرش را چکش زد و در میان تشویق ممتد مردم، عکس او که پنج میلیون تومان قیمت پیشنهادی خورده بود، 13 میلیون تومان به فروش رسید.

از میان عکس‌ها نیز آثار «آرمان استپانیان» و «بیژن صیفوری» هریک 7 میلیون تومان، «علیرضا فانی» و «شادی قدیریان» هریک 5/6 میلیون تومان، «مجید کورنگ بهشتی» 6 میلیون تومان، «امیرحسین حشتمی» 5/4 میلیون تومان و «کوروش ادیم» 3 میلیون تومان به فروش رسیدند.

سهم جوانان در نخستین حراج تهران بسیار پررنگ و تعیین کننده بود که با فروش قابل ملاحظه‌ای همراه شد.

در این میان تابلویی دیگر از «افشین پیرهاشمی» با عنوان «معشوقه به سامان شد» با فروش 46 میلیون تومانی طلایه داری کرد.

در میان جوانان زیر 40 سال نیز تابلویی از «پویا آریان پور» 42 میلیون تومان، «احمد مرشدلو» 36 میلیون تومان، «شهریار احمدی» 29 میلیون تومان، «بیتا وکیلی» 18 میلیون تومان، «طاهره صمدی طاری» 16 میلیون تومان، «گلناز فتحی» 15 میلیون تومان، «وحید چمانی» 14 میلیون تومان، «مجتبی تاجیک» 12 میلیون تومان، «دانا نهداران» 5/7 میلیون تومان، «داریوش قره زاد» 7 میلیون تومان و ... چکش خورد.

در این حراجی آثار قابل توجهی از هنرمندانی که در قید حیات نیستند هم به روی میز حراج رفت که رکوردهای قابل ملاحظه‌ای به جای گذاشتند.

آثار زنده یادان «رضا مافی» و «فرامرز پیلارام» هریک به مبلغ 46 میلیون تومان، «حسین کاظمی» و «جعفر روحبخش» هریک 44 میلیون تومان و اثری دیگر از پیلارام 30 میلیون تومان چکش خوردند.

در میان مجسمه‌هایی که در حراج تهران عرضه شدند نیز غیر از سه مجسمه «پرویز تناولی»، اثر «حامد رشتیان» 13 میلیون تومان، «بهروز دارش» 11 میلیون تومان، «کامبیز صبری» 9 میلیون تومان و ... فروخته شدند.

در نخستین حراج تهران نام‌های معتبر و شاخص دیگری هم حضور داشتند که آثارشان به فروش رسید.

تابلوی «نفت» مهرداد محب علی 22 میلیون تومان، اثری از مجموعه «حافظ» فرح اصولی 19 میلیون تومان، نصرت‌الله مسلمیان 19 میلیون تومان، ناصر پلنگی 17 میلیون تومان، واحد خاکدان 16 میلیون تومان، سالار احمدیان 5/9 میلیون تومان، قاسم حاجی‌زاده 9 میلیون تومان، سمیرا علیخان زاده 8 میلیون تومان، امیر صادق تهرانی 8 میلیون تومان، صادق تبریزی 5/7 میلیون تومان، عادل یونسی 5/7 میلیون تومان، مونا پاد 7 میلیون تومان، صادق تیرافکن 7 میلیون تومان، حبیب صادقی 7 میلیون تومان،رضا یحیایی 5/6 میلیون تومان،رکسانا منوچهری 5/6 میلیون تومان،سهند حسامیان 5/5 میلیون تومان و سارا آریان پور 3 میلیون تومان به فروش رسیدند.

«حراج تهران» ابتکاری در پاسخ به علایق فزاینده به آفرینش‌های هنری و تلاشی برای دستیابی به شاخص‌ترین آثار هنر مدرن و معاصر ایران است که همزمان با عید مبعث روز دوشنبه - 29 خرداد 1391 - بخش نمایشگاهی خود را در هتل پارسیان آزادی برپا کرد و بعد از پنج روز، عصر جمعه - دوم تیر ماه - با برپایی حراجی و به جای گذاشتن فروش دو میلیارد و 150 میلیون تومانی به کار خود پایان داد.

 

کد خبر 174848

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار هنر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز