دکتر ایرج خسرونیا در گفت وگو با ایسنا، افزود: از قندهای صناعی در تولید شیرینیهای ویژه بیماران دیابتی استفاده میشود بنابراین آنان نیز نباید در خوردن این شیرینیها افراط کنند چون ممکن است مبتلا به سرطانهای دستگاه گوارش شوند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: افرادی که در تابستان در فضای باز کار میکنند نسبت به اشخاص دیگر به مایعات بیشتری احتیاج دارند و نیاز بدن خود را با نوشیدن آب معدنی و نوشیدنیهای گازدار تامین میکنند اما متاسفانه برخی از آنان از مایعاتی مانند آب زرشک که در کنار چهارراهها فروخته میشود استفاده میکنند. اغلب این مایعات آلوده هستند و ننوشیدن آنها بهتر از مصرف کردن آنهاست چرا که در صورت آلوده بودن این نوشیدنیها ممکن است فرد دچار بیماریهای دستگاه گوارش شود.
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی تاکید کرد: گاهی اوقات افراد برای جبران آب از دست رفته بدن خود از نوشابههای گازدار بسیار زیاد استفاده میکنند و این کار باعث افزایش قند خون، چاقی، تنگی عروق و پرفشاری خون میشود و گاز کربنیک موجود در نوشابهها موجب ابتلای فرد به بیماریهای دستگاه گوارش می شود.
خسرونیا تصریح کرد: نوشابههای گازدار حاوی کافئین هستند و افراط در نوشیدن آنها فرد را معتاد به مصرف این دسته از نوشابهها میکند. از سوی دیگر نوشابههای گازدار باعث ابتلا به پوکی استخوان میشود.
وی به افراد توصیه کرد که در فصل گرما برای جبران آب از دست رفته بدن خود به علت تعریق از آب بهداشتی استفاده کنند در غیر این صورت آب معدنی مصرف کنند.
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی افزود: افرادی که در تابستان بسیار عرق میکنند و حجم ادرار آنها زیاد است، سدیم و پتاسیم زیادی را دفع میکنند. همین امر باعث افت فشار خون آنان میشود بنابراین باید مایعات کافی بنوشند.
خسرونیا در ادامه گفت: اگر احساس گرمازدگی کردید لازم است به آب، قند اضافه کنید این در حالی است که بیشتر افراد بر اثر تعریق آب از دست میدهند و میتوانند نیاز خود را از طریق نوشیدن آب میوه و آب معدنی جبران کنند.
وی افزود: متاسفانه برخی از آب میوه فروشیها در تهیه آب میوه نکات بهداشتی را رعایت نمیکنند و با دستهای آلوده و بدون دستکش به میوهها دست میزنند و حتی برخی از آنها آب میوههای نشسته را میگیرند و در اختیار مردم قرار میدهند.
خسرونیا در پایان تاکید کرد: استفاده از آب میوههای آلوده باعث ابتلا به بیماریهای رودهای، استفراغ، اسهال، سرگیجه، بیحالی و تب می شود. اگر بیماری فرد با استراحت بهبود پیدا نکرد واسهال و استفراغ او برطرف نشد باید به پزشک مراجعه کند چون بدن بیمار بر اثر این دو عارضه، آب زیادی را از دست میدهد علاوه بر آن کلسیم، سدیم و پتاسیم بدن او کاهش مییابد و ممکن است در صورت انجام نشدن اقدامات درمانی به بیماریهای کلیوی دچار شود.