رئیس ستاد محیطزیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه روزانه 500تن کیسه پلاستیکی در کلانشهر تهران مصرف میشود گفت: کیسههای پلاستیکی علاوه بر اینکه برای تجزیه به 300تا 500سال زمان نیاز دارند آلودگی بصری و آلودگیهای آب و خاک را نیز ایجاد میکنند ضمن آنکه آلودگیهای ناشی از کیسههای پلاستیکی وظروف یکبار مصرف پلیمری باعث بروز انواع سرطانها، جهش ژن در زنان باردار، استرس، و بیماریهای عصبی میشود.
حیدرزاده در گفتوگو با ایسنا تصریح کرد: ضروری است با اعمال قانون و سیاستهای تشویقی و محدودکننده مصرف کیسههای پلاستیکی به حداقل ممکن کاهش یابد. به گفته وی باید با فرهنگسازی، کیسه پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف از چرخه خرید حذف و خرید با زنبیل و کیسههای پارچهای که تا قبل از فرهنگ بسته بندی در ایران رایج بود جایگزین این ظروف زیانبار شود.
رئیس ستاد محیطزیست شهرداری تهران اعلام کرد: مقرر شده در یک بازه زمانی، بهزودی در فروشگاههای شهروند و سازمان میادین میوه و تره بار تهران کیسههای تجزیهپذیر در اختیار اپراتور قرار بگیرد و توزیع این کیسهها توسط آنها ساماندهی شود.
به گفته وی، روزانه در شهر تهران 500تن کیسه پلاستیکی مصرف میشود و شهرداری تهران با توجه به این حجم بالای مصرف با تحمیل اعتباری، کیسههای تجدیدپذیر را از دو سال گذشته وارد میادین میوه و تره بار کرده است و از اول تیرماه امسال هیچگونه کیسه پلاستیکی- پلیمری در میادین توزیع نمیشود.
وی همچنین از ورود کیسههای کنفی و پارچهای به میادین میوهوترهبار خبر داد و گفت: این کیسهها دارای دوام بالایی بوده و قابلیت چندبار مصرف را دارند.رئیس ستاد محیطزیست شهرداری تهران با انتقاد از سازمان حفاظت محیطزیست گفت: این سازمان متولی اصلی محیطزیست محسوب میشود و همه سیاستها باید برمبنای برنامههای آنها شکل بگیرد این درحالی است که سازمان محیطزیست نهتنها حمایتی از این طرح نکرد که در جلسات هم مشارکت نداشت.