به گزارش ایسنا، دکتر گابریل جوردن، محقق موسسه علوم اعصاب 12 سال را بر روی ماموریتی برای یافتن یک انسان با دید ابرانسانی صرف کرده است.
بینایی یکی از پیچیدهترین احساسات بوده و چگونگی دریافت رنگ توسط چشم با سلولهای چشمی به نام مخروط انجام میشود. هر مخروط اجازه دیدن 100 سایه را میدهد.
بیشتر افراد از سه نوع مخروط برخوردارند که با عنوان «سه رنگی» توصیف میشوند از این رو کل تعداد ترکیبات آنها حداقل یک میلیون است.
افراد دچار کور رنگی تنها از دو مخروط برخوردار هستند که آنها را «دو رنگ» میسازد. اکثر حیوانات و البته از هر 12 مرد و از هر 255 زن یکی کور رنگ هستند.
این در حالیست که دانشمندان میدانستند همچنین افراد «چهار رنگ» نیز وجود دارند که از چهار نوع مخروط برخوردار هستند و دکتر جوردن موفق به شناسایی یک فرد با این مشخصات شد که به « cDa29» موسوم بوده و دکتری در شمال انگلیس است.
اما این مسأله به یک معمای بغرنج تبدیل شده است. اینکه چگونه ممکن است بینایی یک زن چنان پیشرفته باشد در حالیکه دیگران با وجود چهار مخروط این گونه نیستند.
جوردن در گفتوگو با مجله دیسکاور گفت: ما اکنون میدانیم که چهار رنگی نیز وجود دارد اما هنوز نمیدانیم که چه چیز به یک فرد اجازه داده تا بطور کارکردی چهار رنگی باشد در حالیکه بیشتر زنان برخوردار از چهار مخروط این گونه نیستند و این که چرا در مورد مردان اینطور نیست؟
تحقیقات در مورد کور رنگی در سال 1948 نشان داد که این شرایط به نظر در خانوادهها ارثی است اما تنها بر مردان تاثیر می گذارد. آنها از دو مخروط عادی در کنار یک مخروط جهشی برخوردار بودند که به نظر در برابر رنگهای سبز و قرمز از حساسیت کمتری برخوردار بود.
این در حالی بود که زنان در خانواده از سه مخروط در کنار یک مخروط جهشی اضافی برخوردار بودند.
به گفته دو فریس، دانشمند اتریشی که این پژوهش را نوشته، این زنان بطور متفاوتی به دلیل وجود مخروط چهارم قادر به درک رنگها هستند.
این امر میتواند در توضیح چرایی تاثیر کور رنگی بر مردان بیشتر از زنان کمک کند.