به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقات نشان میدهد که پردازش رنگ در مغزهای زنان و مردان به شیوههای مختلفی صورت میگیرد.
به این معنا که اگر یک زن و یک مرد به یک پرتقال نگاه کنند مرد، پرتقال را قرمز تر از زن میبیند. به همین نحو چمن به چشم مردان زردتر و به چشم زنان سبزتر میرسد، این تفاوتها در اینجا به پایان نمیرسند.
آزمایشهای صورت گرفته توسط دانشگاه نیویورک نشان میدهد که مردان تلاش میکنند تمایزات ظریف را در سایههای زرد، سبز و آبی تشخیص دهند. این تأثیر بسیار کوچک است اما ممکن است به این معنا باشد که انتخاب یک سایه از رنگ از میان چند رنگ در یک جدول رنگی موردی است که زنان بهتر انجام میدهند.
تحقیقات جدید نشان میدهد که مردان و زنان رنگها را به شکل متفاوتی میبینند، چرا که مغزهای آنها رنگها را به شکل متفاوتی پردازش میکند
این نتایج جالب از آزمایشهایی ارائه شده که طی آنها به زنان و مردان نورهای رنگی نشان داده و از آنها خواسته شد که نام رنگی را که میبینند بگویند.
همه افرادی که در این آزمایش شرکت کردند میزان دید عادی داشتند و هیچ کدام کور رنگ نبودند.
آبراموف محقق این تحقیقات از کالج بروکلین نیویورک اظهار داشت که تمایز میان دید رنگ در دو جنس را نمیتوان به واسطه تمایزها در ساختار چشم توضیح داد.
از این رو پاسخ به شیوه پردازش رنگها در مغز باز میگردد، چرا که هورمونهای مردانه تستوسترون احتمالا بر نحوه پردازش رنگها تأثیر میگذارد.
این محقق تفاوتهای جنسی را در مشاهده رنگها کوچک اما واقعی توصیف کرده و اظهار داشت که فرض ما این است که تستوسترون نقش مهمی در این تفاوتها ایفا میکند.
تحقیقات دیگر همچنین میزان حس شنوایی و بویایی و چشایی زنان را نسبت به مردان بهتر ارزیابی کرده است. برخی از آزمایشها نشان میدهد که مردان در یافتن جزئیات دقیقی در تصاویر درحال حرکت نیز بهتر از مردان هستند، ویژگی که توضیح میدهد چرا نیاکان مذکر انسان شکارچیان خوبی بودهاند.
در دنیای مردان این ویژگی هنگام تماشای فوتبال موثر است.