به گزارش ایلنا، هاشم میرزاخانی دبیر بیست و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران که برای سومین دوره متوالی دبیری این جشنواره را برعهده دارد،گفت: زمانی که دبیری این جشنواره را تحویل گرفتم آمار بخش بینالملل جشنواره نزدیک به ۱۵۰۰ اثر و از ۹۰ کشور بود که با شعار «جهان در جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران» وارد شدم.
با تلاشی که در حوزه بینالملل توسط اینجانب و همکارانم صورت گرفت و آغاز ثبت نام جشنواره از اسفند ماه هر سال موفق شدیم تعداد آثار رسیده به جشنواره را در جشنواره بیست و هفتم که نزدیک ۲۰۰۰ اثر از ۹۷ کشور بود، در سال ۹۰ به ۲۵۳۸ اثر از ۱۰۵ کشور و در سال جاری به ۳۱۹۶ اثر از ۱۰۷ کشور برسانیم که ۲۵% رشد را شاهدیم و امیدوارم این روند رو به رشد در سالهای آتی نیز ادامه داشته باشد.
میرزاخانی در ادامه افزود: برای آنکه جامعه فیلم کوتاه کشور بداند صاحب چه جشنواره معتبری است و این جشنواره در سطح بینالملل چه چایگاهی کسب کرده در این دوره بخشی را اضافه کردهایم تا کشورهایی که با یک فیلم در جشنواره نمایندگی میکنند در بخشی با عنوان «دنیای پیرامون» به نمایش در آیند و دوستان با شمارش کشورهایی که در جدول برنامه قرار دارد متوجه میشوند که ایران مرکز ثقل گردهمایی فیلم کوتاه جهان است.
دبیر بیست و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در تکمیل گفتههایش افزود: اگر چانچه برروی این آمار تاکید میکنیم به دلیل کمیت نیست بلکه به دلیل اهمیت استراتژیک این استقبال و حضور است اینکه جهان بداند تمامی تحریمهایی که علیه جمهوری اسلامی ایران صورت میگیرد و تلاشی که جهان برای حذف نام ایران عزیز از تمامی عرصههای بینالمللی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، ورزشی و حتی فرهنگی دارد اما ایران در عرصه فرهنگ و هنر حرف اول را میزند و نمیتوان آن را نادیده گرفت.
مدیرعامل انجمن افزود: همکارانم در ستاد خبری جشنواره مصاحبههایی را با میهمانان بخش بینالملل جشنواره بیست و هشتم ترتیب داده و در طی دو هفته گذشته منعکس کردند که نشان میداد چهرهای که از ایران ترسیم شده بود چهرهای خشن، جنگ طلب و ناامن بود و آنان با قبول ریسک به ایران سفر کردهاند؛ اما همچنان امیدوارند که بازهم به کشور سربلندایران دعوت شوند و همچنان شیفته فرهنگ، آدام و رسوم و مهمان نوازی مردم ایران هستند.
رئیس هیئت مدیره انجمن در ادامه با اهمیت این جشنواره نزد فیلمسازان داخلی اضافه کرد: با حذف بخش فیلم کوتاه از جشنواره بینالمللی فیلم فجر عدهای نگران و سرخورده بودندو تصور میکردند سازمان سینمایی به فیلم کوتاه بیتوجه است ولی خوشبختانه با گذشت دوسال از این موضوع و ارتقای جایگاه فیلم کوتاه و به ویژه جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه از نظر نحوه اجرا، مبالغ جایزه، مکان برگزاری، بخشهای مسابقه و جنبی، کارگاههای آموزشی، جلسات نقد و بررسی و... متوجه شدند که تندیس جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران حداقل هم سطح تندیس جشنواره فیلم فجر است.
میرزاخانی آمار بخش ملی را ۲۰۲۳ اثر ذکر و گفت تا سال ۱۳۸۹ که مراکز صداوسیما آزادانه آثارشان را به طور مستقیم ارسال میکردند حداقل از ۳۰ مرکز صداوسیمای کشور ۶۰۰ اثر دریافت میشد؛ اما در دو سال جاری که این فیلمها توسط امور استانهای این سازمان انتخاب و ارسال میشود تنها ۵۲ اثر از مراکز صداوسیما رسیده که اگر روند سال ۸۹ را طی میکردیم، آمار آثار تولید شده فیلم کوتاه در کشور و متقاضی شرکت در جشنواره در بخش ملی نیز به حداقل ۲۵۰۰ اثر میرسید و این در حالی است که در سال گذشته ۱۶۹۴ اثر به دبیرخانه رسیده و امسال نیز رشد ۱۹% درصدی را در بخش ملی هم شاهدیم.
این مدیر فرهنگی در ادامه افزود ان شا ا... طی هفتههای جاری هیئت انتخاب بخش ملی در چهار زیرمجموعه داستانی، مستند، تجربی و پویانمایی نیز معرفی و کار خود را آغاز میکنند و در حال حاضر بیش از ۱۰ روز است که هیئت انتخاب بخش بینالملل کار خود را آغاز کرده و به زودی این سه عزیز نیز به جامعه فیلم کوتاه شرکت کننده در این دوره از جشنواره معرفی خواهند شد.
بیست و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، با رشد ۲۳% در آثار رسیده و متقاضی شرکت در سال ۱۳۹۱ نسبت به دوره گذشته، توسط انجمن سینمای جوانان ایران به دبیری هاشم میرزاخانی از ۱۰ تا ۱۶مهرماه برگزار خواهد شد.