هاشم میرزاخانی دبیر جشنواره، صبح دیروز (19 شهریور ماه) در ساختمان وزارت ارشاد در یک نشست خبری درباره تغییر زمان و مکان برگزاری این جشنواره گفت:سعی داشتیم تلاقی کمتری با جشنواره دیگر داشته باشیم. بنابراین زمان برگزاری را از آبان به مهر ماه منتقل کردیم و طبق نظرسنجی هم که از فیلمسازان شده بود حدود 70درصد، نظرشان در این زمینه مثبت است. وی در عین حال با اشاره به فرصت ارسال آثار (19 تیر ماه) که در فراخوان آمده است، اعلام کرد: زمان بررسی آثار را برای خودمان کم کردیم.
میرزاخانی در بخش دیگری از این نشست، گفت: برای نخستینبار جشنواره فیلم کوتاه را به سینما آزادی که یک مجموعه بزرگ سینمایی است، میبریم.
وی خاطرنشان کرد:با توجه به سرگروه بودن این سینما بهسختی توانستیم کاملا آن را در اختیار بگیریم. به هرحال میخواستیم، حداقل 5 روز از سال را یک سینمای معتبر به نمایش فیلم کوتاه اختصاص بدهد.
میرزاخانی افتتاحیه جشنواره را 19 مهرماه در سینما آزادی و اختتامیه آن را 24 مهرماه در تالار وحدت اعلام کرد.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران یادآور شد: فراخوان جشنواره در اردیبهشت ماه منتشر شده و علاقهمندان برای دومین سال پیاپی توانستند بهصورت الکترونیکی ثبت نام را انجام دهند و تا 20 خرداد برای ارسال درخواستشان فرصت داشتند که تا 15تیر ماه نیز این فرصت تمدید شد.
وی ادامه داد: قرار است آثار بخش ملی جشنواره علاوه بر مجموعه سینما آزادی در خانه هنرمندان نیز به نمایش درآید و فضای کارگاهی فرهنگستان هنر را نیز جهت برنامههای ویژه این جشنواره در اختیار گرفتهایم. میرزاخانی از نمایش آثار جشنواره برای دومین سال با کیفیت فول اچ دی خبر داد و گفت: خوشبختانه این فرمت از جشنواره ما آغاز شد و جشنوارههای دیگر نیز آن را در دستور کارشان قرار دادند.
رئیس هیأتمدیره انجمن سینمای جوانان ایران استقبال فیلمسازان از جشنواره امسال را یک رکورد دانست و اظهار کرد: 4232 فیلم از ایران و 105 کشور جهان متقاضی حضور در جشنواره بودند که تعداد کشورهای شرکتکننده نسبت به دور گذشته 10 درصد افزایش داشته است و به همین دلیل تعداد سانسهای نمایش این بخش را افزایش داریم. وی افزود: در این بخش از جشنواره 30 فیلمساز از ایران به رقابت با 109 فیلمساز خارجی خواهند پرداخت.
میرزاخانی با بیان اینکه 20کشور مسلمان در جشنواره شرکت خواهند داشت، توضیح داد:ترکیه، مصر، قرقیزستان، تونس، لبنان، مالزی، مراکش، امارات، اندونزی، فلسطین، قزاقستان، عراق، اردن، بنگلادش، قطر، سوریه، الجزایر، بحرین، بوسنی و هرزگوین و... از جمله این کشورها هستند. همچنین کشورهای ترکیه، قزاقستان و قرقیزستان از جمله کشورهای عضو اکو هستند که با
45 فیلم در جشنواره فیلم کوتاه شرکت کردهاند. وی با اشاره به دیگر کشورها تصریح کرد: فرانسه با 346 فیلم، آلمان 203 فیلم، اسپانیا 184 فیلم، آمریکا با 133 فیلم، انگلستان 124 فیلم، برزیل با 123 فیلمو فنلاند با 111 فیلم، 7 کشور اول در ارسال فیلم به جشنواره هستند.
به گزارش ایسنا، میرزاخانی درباره بخشهای مختلف جشنواره فیلم کوتاه گفت: جشنواره همانند سال گذشته در
2 بخش ملی و بینالملل برگزار میشود. در بخش ملی آثار راه یافته به بخش مسابقه علاوه بر داوری در بخش ملی براساس موضوع قابل داوری در 3 زیرمجموعه «چراغ راه»، «چشمانداز سرزمین زیبای ما» و «پرتوی ایمان» نیز حضور خواهند داشت. وی به جلسات نقد و بررسی اشاره کرد و گفت: هر شب پس از نمایش فیلمهای بخش مسابقه از ساعت 21 الی 23 با حضور تهماسب صلحجو و یک کارشناس و منتقد میهمان آثار بررسی خواهند شد. دیگر منتقدان حاضر در این نشستها عزیزالله حاجیمشهدی، علیعلایی، رامتین شهبازی، سعید مترصد و حسین سلطانمحمدی هستند.
دبیر جشنواره از عرضه دیویدی برگزیدگان دوره گذشته جشنواره در این دوره خبر داد و گفت: با همکاری مؤسسه رسانههای تصویری خلاصهای از گزارش افتتاحیه، اختتامیه و گزارش تصویری به شرکتکنندگان اهدا میشود.
میرزاخانی از مازندران، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان بهعنوان استانهای برگزارکننده همزمان جشنواره نام برد.
در ابتدای این نشست که اجرای آن را مژگان زرگر، مدیر اجرایی جشنواره و سرپرست روابط عمومی برعهده داشت، پوستر بیست و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران که توسط محمد روح الامین طراحی شده است رونمایی شد. تیزر جشنواره ساخته آرش رصافی هم پخش شد.