برای حفظ جان اتباعمان با سازمان حج و زیارت صحبت هایی شده است و سفر زمینی صورت نمی گیرد البته سفرهای هوایی هم محدود شده است.
به گزارش همشهری آنلاین، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی که در محل وزارت خارجه برگزار شد، در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا قرار است ایران غرامت خود را درباره سامانه موشکی اس300 از روسیه دریافت کند، گفت: گفت: قرارداد سامانه موشکی اس 300 مسئله ای طبیعی است روال عادی خود را دنبال می کند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
یکی از خبرنگاران سئوال کرد اخیرا مطلبی منتشر شده که رئیس جمهور مصر دستور منع ورود اتباع ایران به این کشور را صادر کرده است آیا این خبر صحت دارد که مهمانپرست در پاسخ گفت: اخباری که گفته شده واجد اعتبار لازم نبوده و منابع موثق اعلام نکرده اند. برخی جریانات رسانه ای به فضایی دامن می زنند تا مسلمانان را از هم دور کنند به ویژه در رابطه با مصر برخی رسانه های جهان عرب و غرب در جهت دور نگه داشتن دو ملت ایران و مصر اقدام می کنند.
اهم صحبتهای مهمانپرست در نشست خبری امروز به نقل از خبرگزاری مهر، از این قرار است:
موضوع
|
اظهارات
|
موضع ایران در قبال سوریه
|
- ( در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه وزیر امور خارجه تا پیش از این می گفت بشار اسد تا سال 2014 رئیس جمهور قانونی سوریه است اما علی لاریجانی دیروز بر تشکیل کمیته ای مبنی بر زود هنگام برگزار کردن انتخابات ریاست جمهوری این کشور تأکید کرده بود، آیا موضع جمهوری اسلامی در این باره تغییر کرده است) موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال سوریه از ابتدا چارچوب مشخصی داشته و ما حمایتمان را از مردم سوریه و مطالباتشان و همچنین از اقدامات اصلاحی که دولت برای تحقق خواسته های مردم انجام داده است اعلام کرده ایم.
- در درجه نخست باید در سوریه ثبات، امنیت و آرامش برقرار شود و درگیری هایی که به علت حمایت و هدایت برخی کشورهای خارجی در این کشور دنبال می شود متوقف شود.
- ممکن است دوستان طرح های متفاوتی را برای رسیدن به نقطه مطلوب در خصوص سوریه ارایه کنند اما طرح کلی مورد نظر ما ایجاد فضای مناسب برای گفتگو میان بخشی از مردم معترض ودولت است.
- ما طرح کوفی عنان را مناسب ترین طرح می دانیم و در این خصوص رایزنی با کشورهای مختلف در دستور کار ماست و همه باید به دنبال برقراری ثبات و امنیت در سوریه باشیم.
|
متهم کردن ایران به جاسوسی در آذربایجان از سوی وزارت امنیت این کشور
|
- روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان روابط بسیار خوبی است و ما مشترکات فراوانی از نظر تاریخی، فرهنگی و اعتقادی داریم.
- اینکه جریانات یا کشورهایی از روابط مناسب میان دو کشور خوشحال نباشند، هوشیاری بیشتر مقامات را می طلبد.
- نباید اجازه داد عواملی روابط دو کشور همسایه با مشترکات فراوان را به خطر بیندازند.
- ما توصیه های خودمان را در مواقع مقتضی و از طریق مناسب به مقامات جمهوری آذربایجان اعلام کرده ایم و رایزنی های خوبی میان دو کشور برقرار است .
|
موضع ایران درباره نتایج انتخابات ریاست جمهوری منطقه قره باغ
|
- این منطقه دچار بحران است و تا زمانی که منطقه بحرانی باشد و گفتگوهای میان مقامات آذربایجان و ارمنستان به نتیجه نرسد فکر نمی کنم این اقدامات نتیجه قابل قبولی داشته باشد.
- باید تلاش کنیم تا مذاکرات میان دو کشور به نتیجه مشخصی برسد و در شرایط مناسب می توان اقدام کرد.
|
بسته پیشنهادی ا یران برای حل بحران سوریه
|
- (در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه بسته پیشنهادی ایران به 1+5 موضوعات منطقه ای از جمله راه حل ایران برای حل بحران سوریه دیده شده بود، آیا زمان آن نرسیده است که درباره طرح ایران در خصوص سوریه مذاکره شود و ایا رایزنی هایی در خصوص این طرح صورت گرفته است یا خیر؟) بحث نمایندگان کشور ما و کشورهای 1+5 چارچوب مشخصی دارد و قبلاً نیز این مذاکرات در استانبول ، بغداد و مسکو دنبال شد.
- بر اساس توافقی که صورت گرفت کارشناسان فنی نشستی در استانبول داشتند بعد از نشست کارشناسان فنی به دلیل توافقی که صورت گرفت، نشست سیاسی بین معاونان ایران و تیم مذاکره کننده 1+5 امروز در استانبول برگزار می شود.
- طبیعتاً موضوعات مختلفی که در پیشنهادهای دو طرف قبلاً طرح شده در این مذاکرات دنبال خواهد شد که هدف نزدیک کردن دیدگاههای موجود است یعنی پیشنهادهایی که جمهوری اسلامی ایران و 1+5 ارایه کرده اند.
- باید منتظر باشیم تا نتیجه مذاکرات را ببینیم به کدام نقطه میرسد.
- درباره بحث سوریه طرح ما مشخص است و در شرایط فعلی حمایت از طرح آقای کوفی عنان را بهترین راهکار موجود می دانیم.
- طرح آقای کوفی عنان شکست نخورده است و جریاناتی به دنبال به شکست کشاندن این طرح هستند و یا به عبارتی جریاناتی به دنبال برقرارنشدن امنیت و ثبات در داخل سوریه هستند باید جلوی مداخلات خارجی گرفته شود تا طرح آقای کوفی عنان که زمینه ساز گفتگوهاست بتواند دنبال شود.
- مذاکراتی که تاکنون با آقای کوفی عنان صورت گرفته در همین جهت بوده است و نشان می دهد که این طرح شکست نخورده است.
|
ادعای جدید نخست وزیر رژیم صهیونیستی علیه ایران مبنی بر دست داشتن ایران در حمله به اتوبوس گردشگران اسرائیلی در بلغارستان
|
- درباره ادعاهای مقامات رژیم صهیونیستی در خصوص حادثه ای که در بلغارستان اتفاق افتاد این موضوعی نیست که مسبوق به سابقه نباشد.
- معمولاً رژیم صهیونیستی که خودش اولین جریانات تروریستی را به صورت سازماندهی شده در نقاط مختلف دنیا دنبال کرده و جان انسانهای بیگناه را در کشورهای مختلف به خطر انداخته، در ترور شخصیتها و سران فلسطینی و سران جریانات مقاومت دست داشته و مستقیم عمل کرده و در ترور دانشمندان هسته ای ما نقش مستقیمی ایفا کرده اینها برای اینکه فرار به جلو داشته باشند معمولاً اتهامات تروریستی را به کشورهای دیگر از جمله کشور ما نسبت می دهند اما ما موضع خود را قبلاً ارایه کرده ایم و با هر گونه اقدامی که جان انسانها را به خطر بیندازد مخالفیم و آن را محکوم می کنیم.
- از جمله درباره حادثه ای که در بلغارستان اتفاق افتاد صریحاً موضع گیری و آن را محکوم کردیم.
|
اظهارات رئیس جمهور یمن مبنی بر دستگیری شبکه جاسوسی وابسته به تهران در یمن
|
- ما بلافاصله پس از این ادعا موضع خود را مبنی بر صحت نداشتن این ادعا اعلام کردیم.
- مسائل داخلی یمن باید متوجه مطالبات مردمش باشد و طرح چنین ادعاهایی راه حلی برای مشکلات یمن نیست.
|
مطلب روزنامه وال استریت ژورنال مبنی بر تلاش ایران برای اخلال در بازار جهانی نفت
|
- در واقع این غربی ها به ویژه آمریکا هستند که همواره تلاش دارند امنیت بازار جهانی نفت و انرژی را به مخاطره بیندازند و برای این منظور شرکت های نفتی را نیز زیر فشار قرار می دهند.
|
دخالت ایران در انفجار آمیا در آرژانتین
|
- این حادثه مربوط به گذشته و جریان سازی قبلی آن کار صهیونیست هایی بود که روی آن تبلیغ می کند و قصد متهم کردن ایران را به دخالت در انفجار دنبال می کند.
- در آخرین توافقات خود با آرژانتین آمادگی خود را برای شناسایی عوامل حادثه اعلام کردیم .اتهامات وارده را قبول نداریم و همواره آماده همکاری برای شناسایی عوامل این انفجار هستیم.
|
واگذاری زمین در استان کرمان به کشور قطر
|
- یکی از مواردی که در همکاری میان کشورهای مختلف صورت می گیرد بحث سرمایه گذاری در بخشهای کشاورزی می تواند باشد که شکل ورود سرمایه و نوع همکاری مشترک باید توسط مسئولان دو کشور بررسی شود و در صورتی که توافق برسند عملی خواهد شد.
- ما نیز از طرحهای مختلفی که در زمینه کشاورزی و ورود سرمایه و سرمایه گذاران برای این کار باشد در چارچوبی که مورد نظر مسئولان ما باشد حمایت می کنیم.
- این بحث جدیدی نیست و در کشورهای مختلف می تواند سرمایه در زمینه های کشاورزی وارد شود که یکی از روشهای آن اجاره زمینهای کشاورزی و سرمایه گذاری برای تولیدات است.
- اما مطلبی که اخیراً منتشر شده فاقد صحت به لحاظ منبع است و چنین چیزی اکنون انجام نشده و مطالبی که راجع به کشور قطر گفته شده به این شکل درست نیست و اگر پیشنهادی برای کار سرمایه گذاری در بخش کشاورزی توسط سرمایه گذاران کشورهای مختلف از جمله کشورهای همسایه بخواهد صورت بگیرد در چارچوب نشست کارشناسی بررسی می شود و چنانچه ابعادش مورد توافق طرفین باشد اجرا خواهد شد.
|
موضع دستگاه دیپلماسی در قبال نسلکشی میانمار
|
- حادثه میانمار موجب تاسف و تاثر جهان اسلام شد و باید تلاش کرد حقوق مسلمانان در این کشور رعایت شود.
- آنها باید از حقوق شهروندی برخوردار باشند و بر این اساس جمهوری اسلامی ایران بلافاصله در این زمینه موضعگیری داشت و از مقامات دولت میانمار خواست حقوق بخشی از مردمشان را که مسلمان هستند رعایت کند و به آن احترام بگذارد.
- پیگیریهایی برای رسیدگی به وضع مسلمانان میانمار صورت گرفته است و فکر می کنیم سازمان همکاریهای اسلامی نیز موضعگیری داشت .
- کشورهای باید برای رسیدگی به وضع مسلمانان در میانمار کمک کنند تا آنها از وضع قابل قبولی برخوردار باشند به گونهای که حمایت جامعه اسلامی از کشورهای اسلامی مشهود باشد.
- تماسهایی با مقامات دولتی میانمار در حال پیگیری است البته جمهوری اسلامی ایران در میانمار سفارت ندارد و این کشور نیز فاقد سفارت در ایران است و روابط دو کشور را آکردیته کشورهای دیگر پیگیری میکنند.
- بر این اساس سفارت جمهوری اسلامی ایران در تایلند مسئول پیگیری روابط با میانمار است.
- امیدواریم به نتایج مورد نظر برسیم البته آخرین اخباری که در دست داریم این است که وضع در این کشور آرامتر از گذشته است.
|
اختلاف بین ایران و کویت در خصوص میدان مشترک نفتی
|
- بحثی که درباره منابع مشترک انرژی بین ما و کشورهای همسایه از جمله کویت وجود دارد، در چارچوب سیاسی خودش دنبال می شود.
- امیدواریم شرایط مناسبی فراهم تا این نشست ها برگزار شود و توافقات لازم به عمل اید، چون این منابع مشترک طبیعتا منافع کشورهایی را که سهمی در ان دارند تامین خواهد کرد.
|
با توجه به شرایط موجود در دمشق ، وزارت امور خارجه چرا اقدام به بازگرداندن شهروندان ایرانی نمی کند؟
|
- با توجه به اینکه تلاش های زیادی شد تا سوریه و شهر دمشق با ناامنی و بی ثباتی روبه رو شود و با توجه به اقداماتی که ظرف روزهای اخیر شاهد بودیم ، مقامات کشورمان تدابیر لازم را اتخاذ کردند و خیلی از افرادی که برای مأموریت در سوریه بودند و حضور آنها و یا خانواده هایشان ضروری نبود به ایران آمده اند و برای بقیه هم مسائل ایمنی گفته شده است.
- از نظر زائران هم توصیه های لازم صورت گرفته و در مناطقی که ناامنی وجود داشته از جمله مرزهای زمینی و جاهایی که گروه های مسلح دست به اقدامات تروریستی می زنند ، برای حفظ جان اتباعمان با سازمان حج و زیارت صحبت هایی شده است و سفر زمینی صورت نمی گیرد البته سفرهای هوایی هم محدود شده است.
- اگر کسانی بخواهند زیارت به عتبات عالیات سوریه را از طریق زمینی انجام دهند معلوم است که اقدامی غیرقانونی و خارج از قاعده ای است که ما تعریف کرده ایم بنابراین توصیه ما این است که در چارچوب توصیه های سازمان حج و زیارت و نکاتی که وزارت امور خارجه اعلام می کند ، عمل کنند.
- حفظ ایمنی و جان اتباعمان برای ما اهمیت بالایی دارد البته اوضاع دمشق نسبتاً آرام تر شده است و کنترل مسئولان دولت سوریه به اقدامات تروریستی که در آنجا صورت گرفت به حد قابل قبولی رسیده و کار پاکسازی شروع شده است.
- فکر می کنیم توانایی کافی در ارتش و مردم سوریه برای دفاع از کشورشان وجود دارد وباید همه کمک کنند تا امنیت در سوریه کاملاً برقرار شود.
- ناامنی در سوریه می تواند ناامنی در دیگر کشورهای منطقه را درپی داشته باشد و کسانی که در جهت اقداماتی برای ایجاد ناامنی در سوریه کمک می کنند باید نگران تبعات آن در داخل کشورهای خودشان باشند
|