یکی از نمایندگان گفته این تصمیم را بانک مرکزی به پیشنهاد مجلس اتخاذ کرده و برخی هم میگویند تصمیم بانک مرکزی بوده و مجلس هم واکنشی نشان نداده است. به گزارش همشهری، اختصاص ارز مسافرتی در یک سال و نیم اخیر بارها دچار نوسان کمی شده است و برابر آخرین اعلام بانک مرکزی، به هر مسافر خارجی به کشورهای اروپایی و آسیای جنوب شرقی تنها برای یکبار و فقط 400دلار داده خواهد شد.
هنوز مشخص نیست اجرای این تصمیم دانشجویان خارج از کشور و بیماران محتاج ارز را شامل میشود یا خیر. به گزارش فارس، عزتالله یوسفیان ملا، از نمایندگان مجلس با اشاره به اظهارات دیروز رئیسکل بانک مرکزی در مجلس گفت: در این جلسه اعلام شد که ارز تنها برای زائران حج تمتع پرداخت میشود و برای سایر مسیرهای مسافرتی ارز دولتی اختصاص داده نمیشود. او در پاسخ به این سؤال که آیا این مسئله با واکنش نمایندگان مواجه نشد، گفت:
نمایندگان در اینباره اظهارنظر نکردند زیرا مجلس اصراری بر پرداخت ارز به مسافران ندارد.عبدالکریم رجبی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم گفت: پیشنهاد نمایندگان به رئیسکل بانک مرکزی این بود که از این پس فقط زائران عتبات و حجاج بتوانند از ارز مسافرتی استفاده کنند و سایر مسافران از بازار آزاد ارز تهیه کنند که این پیشنهاد با نظر مساعد بهمنی مواجه شد و وی قول داد که این موضوع به تصویب برسد.
اما رضا رحمانی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: موضوع حذف ارز مسافرتی، ارز تکنرخی و ارز چندنرخی مطرح و مورد بررسی قرار گرفت ولی تا این لحظه هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است. او افزود: براساس توضیحات وزرای اقتصادی دولت در حال حاضر ارز مسافرتی فقط به مسافران عتبات پرداخت میشود.
وی در انتقاد از این تصمیم گفت: پرداخت 400دلار به هر زائر نه هزینههای مسافران را تأمین میکند و نه درآمد چندانی نصیب دولت میکند. نمیدانیم این تصمیم به چه دلیل گرفته شده است. رئیس کمیسیون صنایع و معادن تأکید کرد: به این ترتیب کسانی به سفرهای زیارتی خواهند رفت که درآمد مناسبی برای تأمین هزینههای سفر دارند.