به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سپاه نیوز، سردار «مسعود جزایری» در مصاحبه با شبکه العالم، در خصوص اوضاع سوریه و ارزیابی آینده وضعیت این کشور گفت: جبهه بزرگی به سرکردگی آمریکا و صهیونیسم جهانی یک بار دیگر تلاش کردند منطقه را به آشوب بکشانند، و با این کار اهداف درازمدت خودشان را مجددا پایه ریزی کنند.
سردار جزایری افزود: در واقع این حرکت از حمله به حزب الله که یک جنگ واقعی، بسیار عمیق و پیچیده بود شروع شد؛ متعاقب آن در منطقه شاهد یک جنگ بزرگ دیگر علیه مقاومت فلسطین و حماس بودیم.. با وجود ۲۲ روز جنگ بیوقفه طیفی از دشمنان ملت فلسطین، همه جهانیان مشاهده کردند که پیروز واقعی مردم فلسطین بودند و کسانی که آمدند حزب الله و فلسطینها را سرکوب کنند چارهای جز عقب نشینی نداشتند.
سردار جزایری ادامه داد: بر اساس اطلاعات ما، آنچه که در سوریه رخ میدهد ادامه همان تهاجمها است، و با این هدف صورت میگیرد که آمریکا بتواند حضور گسترده و دائمی تری در منطقه داشته باشد.
سردار جزایری گفت: این جبهه تلاش کرد یکی دیگر از حلقههای مقاومت را مورد هجمه قرار دهد، ولی تا امروز که ماهها از آن اتفاق میگذرد مشاهده میکنیم که مردم، دولت وارتش سوریه حاکم بر اوضاع و احوال هستند.
وی با بیان اینکه اتفاقات سوریه مسأله کوچکی نیست، خاطرنشان کرد: طیفی از کشورها علیه سوریه به صورت آشکار و یا پشت پرده، از طریق کمکهای مالی، اطلاعاتی، تسلیحاتی، یا مخابراتی و یا استفاده از رسانهها و جنگ روانی وارد جنگ شدند.. یک سر این طیف مربوط به آمریکا است، یک سر آن به برخی کشورها در اروپا و سر دیگر آن مربوط به منطقه خاور میانه میشود.
سردار جزایری با اظهار تأسف از پیوندهای عمیق موجود بین طیف حاضر در منطقه و صهیونیستها که در دشمنی با اعراب و مسلمانان و مردم منطقه تاریخ حداقل ۶۰ ساله دارند، اظهار داشت: این طیف گسترده با وجود همه برنامه ریزیها طی یک سال و نیم اخیر، میبینیم که مجبور به فرار میشود؛ و بخشی از لشکر دشمن که به صورت تروریستها عمل میکنند مجبورند که نقطه به نقطه و منطقه به منطقه خاک سوریه را ترک کنند.
سردار جزایری افزود: اراده جدی در حاکمیت سوریه وجود دارد که بایستی با این دشمن درگیری تمام عیاری داشته باشد، و راهی به جز اخراج تروریستها و دشمنان و متجاوزین نیست.
سردار جزایری تأکید کرد: با در نظر گرفتن عملیات نظامی، اطلاعاتی و افکار عمومی، همه گویای این واقعیت است که طیف دشمن محکوم به شکست است؛ و برآورد من این است که سومین شکست بزرگ آمریکا و اذناب آن در منطقه در حال رقم خوردن است.
سردار جزایری تأکید کرد: رسانههای امپریالیستی و استکباری هرچه که میخواهند بگویند، و تحمیق افکار عمومی در هر حدی که میخواهند باشد، ولی واقعیت صحنه غیر از آن چیزی که تشریح میکنم نیست.
وی ادامه داد: به زودی دولت سوریه بر این بحران بزرگ فائق خواهد آمد و آینده از آن مقاومت است همانطور که در جنگ ۳۳ روزه و ۲۲ روزه هم پیش بینی میشد که رژیم صهیونیستی با همه سازوبرگ و نیروهای خود قادر نخواهد بود بر مقاومت مردم پیروز شود، در سوریه هم همین اتفاق خواهد افتاد.
سردار جزایری تأکید کرد: با وجود اینکه سوریه دوستان زیادی در منطقه و در خارج از آن دارد، به تنهایی در برابر طیف مخالفان که بعضی از آنها را برشمردم ایستاده است، و میبینیم که دولت و ارتش سوریه به تنهایی قادر شده که این بحران و آشوب را بپوشاند و سرکوب کند.
سردار جزایری درباره اینکه دوستان سوریه چه کسانی هستند، خاطرنشان کرد: همه اجزای مقاومت در منطقه دوستان سوریه هستند، و علاوه بر این بعضی از قدرتهای مطرح جهانی در ردیف دوستان سوریه قرار دارند.
سردار جزایری با تأکید بر اینکه دیگر دورهای که آمریکاییها بتوانند حرف آخر را بزنند گذشته است، اظهار داشت: هر چقدر که این منطقه آرام باشد به نفع برخی کشورها است، و هرچقدر که ناآرام باشد طیف دیگری از کشورها از آن سود میبرند.
سردار جزایری کسانی را که آرامش منطقه در راستای منافع آنها است در شمار دوستان سوریه برشمرد و گفت: هنوز ضرورت ایجاب نکرده است که این حلقهها و دوستان سوریه به طور تمام قد وارد این معرکه شوند، و برآورد ما هم اینگونه است که نیاز به چنین اقدامی هم نخواهد شد.
سردار جزایری در خصوص اتهامات مخالفان سوریه و کشورهای حامی آنها مبنی بر کمک سپاه به نظام سوریه، گفت: کسانی که اقدامات تروریستی میکنند و هم اکنون در صحنه سوریه حضور دارند و کشورهایی که اتباع آنها در معرکههای تروریستی سوریه دستگیر شده و هم اکنون در بازداشت نیروهای سوری هستند، اصولا صلاحیت چنین اظهار نظرهایی را ندارند.
سردار جزایری گفت: جمهوری اسلامی ایران از همه مظلومان در اقصی نقاط جهان حمایت میکند.. حمایت مادر شرایط امروز یک حمایت معنوی و گسترده است؛ و در عین حال بر اساس اوضاع و احوال و شرایط ممکن است نوع حمایت ما متفاوت باشد.. بدیهی است ما تهدید را با تهدید پاسخ خواهیم داد.
سردار جزایری درباره اینکه چه زمانی نوع حمایت ایران تغییر میکند، اظهار داشت: ما در شرایط خاص تصمیم میگیریم که چگونه بایستی از مقاومت منطقه و دوستان خودمان حمایت کنیم؛ بایستی منتظر اوضاع و احوال بعدی باشیم.
سردارجزایری درپاسخ به این سئوال که آیا این امکان وجود دارد که حداقل از نظر تئوری در صورت ورود دیگر کشورها به جنگ با سوریه، ایران نیز وارد جنگ شود، گفت: ما نسبت به دوستان خودمان و نسبت به مقاومت منطقه حساس هستیم، و اجازه پیش روی به دشمن را نخواهیم داد.
سردار جزایری در ارزیابی افق جنگ سوریه با توجه به طرفهای درگیر در این جنگ از جمله عربستان قطر و ترکیه و حمایت مالی و تسلیحاتی آنها و همچنین دخالت طرفهای غربی از طریق حمایتهای لجستیکی و مخابراتی؛ گفت: موقعیت کشورهای درگیر به لحاظ عددی قابل توجه است، ولی از بعد نظامی چندان دارای اهمیت نیست.
وی با بیان اینکه موقعیت جهانی کشورها دچار تغییرات اساسی شده است، خاطرنشان کرد: همه سناریوهای نظامی و همه اقدامات نظامی در اختیار دشمن نیست، آمریکا با توجه به مشکلات متعدد داخلی و با وجود توانمندیهای نظامی و اطلاعاتی، خود میداند که میتواند آغازگر هرجنگ و هر منازعهای در بسیاری از مناطق جهان باشد ولی در بعضی از مناطق و بخصوص در منطقه خاورمیانه و خلیج فارس، بیش از دیگران میداند که قادر به کنترل منازعات نیست.
سردار جزایری تأکید کرد: از این جهت است که همه پتانسیلها و توانها در اختیار آمریکا و سیستم استکباری و کشورهایی که از سیاستهای آمریکا پیروی میکنند نیست.. منطقه خاورمیانه اینگونه نیست که شما اتش افروزی کنید و خودتان هم قادر باشید که آتش را خاموش کنید.. شلیک یک گلوله کافی است که کل منطقه را با خطر عظیمی مواجه کند.
وی افزود: قطعا آمریکاییها و صهیونیستها و خیلی از کشورهایی که نام آنها ذکر شد در تیررس مقابل هستند؛ لذا بخشی از اقدامات این طیف باید در ردیف جنگ نرم و عملیات روانی به حساب بیاید.
سردار جزایری گفت: آمریکا میداند که نمیتواند هر نوع اقدامی را به لحاظ امنیتی و نظامی انجام دهد ولذا تلاش میکند که از طریق رسانههایی که در اختیار دارد و از طریق بهره گیری از تبلیغات رسانهای که متاسفانه در آن ید طولایی دارد، و با بهره گیری از تاکتیکها و تکنیکهای عملیات روانی، اوضاع و احوال را در دید مردم، دولت و ارتش سوریه و کشورهای دوست و حامی و معارضین زیر چتر آمریکا و همینطور افکار عمومی جهان به گونهای سامان بدهد که گویا کار دولت سوریه در حال یکسره شدن است.
سردار جزایری هشدارداد: باید مراقب این بخش از کار که بخش بزرگی از آن است باشیم؛ مخصوصا رسانههای دوست و خودی بایستی مراقب فریب افکار عمومی توسط عملیات روانی دشمن باشند.
سردار جزایری گفت: بخشی از واقعیت همین اقدامات نظامی، اطلاعاتی، امنیتی، لجستیکی و تروریستی است، که اکنون علیه مردم سوریه انجام میشود، و بخشی از آن بزرگنمایی است یعنی دشمن سعی میکند خودش را بزرگ و پرقدرت و مسلط بر اوضاع نشان دهد و دولت و ارتش سوریه را منکوب این وضعیت نشان دهد درحالیکه برآوردهای واقعی غیر از این است.
سردار جزایری درخصوص تهدیدهای آمریکا مبنی بر روی آوردن به گزینه نظامی در صورت شکست مذاکرات ۱+۵ گفت: ما نظامیها اخلاقمان اینگونه است که دشمن را در هر لحظهای جدی ببینیم، لذا برای این امر برنامه، طرح و آمادگی داریم و روز به روز آمادگیهایمان را بالا میبریم.
سردار جزایری با این حال تأکید کرد: به صورت قاطع عرض میکنم که اینهابلوفهای سیاسی و عملیات روانی بیش نیست؛ نه آمریکا قادر است به ما حمله کند؛ و نه رژیم صهیونیستی از چنین توانی برخوردار است.
وی ادامه داد: دشمنان ما به بخشی از پایههای قدرت ما پی برده و مطلع هستند و میدانند که ما اهل بلوف نیستیم و آنچه که میگوییم مبتنی بر واقعیتها است.
سردار جزایری خاطرنشان کرد: رسانهها وظیفه دارند که تحت تأثیر اینگونه القائات و عملیات روانی قرار نگیرند، زیرا اصولا موقعیت آمریکا و صهیونیستها به گونهای نیست که بتوانند وارد چنین منازعه جدیدی شوند.
سردار جزایری درباره مسأله تنگه هرمز گفت: این واقعیت مسلم وجود دارد که تنگه هرمز در اختیار جمهوری اسلامی ایران است، واقعیت دوم این است که این تنگه محل عبور بخش قابل توجهی از انرژی تعداد زیادی از کشورهای جهان است.. واقعیت سوم که بسیاری از کارشناسهای نظامی به آن واقف هستند، این است که اگر ایران اراده کند تنگه هرمز را ببندد هیچ کشور و یا کشورهایی قادر به مقابله با این اقدام ایران نیستند.
سردار جزایری گفت: تمام تلاش جمهوری اسلامی از بدو پیروزی انقلاب تا به امروز این بوده که محیطی آرام، امن و مسالمت آمیز و مبتنی بر گفتوگو با همه کشورها و جوامع داشته باشد؛ عملکرد جمهوری اسلامی ایران هم بیانگر همین مسأله است.
سردار جزایری تأکید کرد: با رصد کردن آغاز کنندگان جنگ و اقدمات تروریستی طی این ۳۰ سال، ببینید چه کشورهایی مدعی مراقبت از حقوق بشر در کلام هستند و در عمل اقدامات تروریستی و تروریسم دولتی را اشاعه میدهند.
وی ادامه داد: در کارنامه جمهوری اسلامی ایران کسی نمیتواند حتی یک مورد به طور مستند ارایه دهد که ایران آغازگر یک منازعه، درگیری، مناقشه و یا بداخلاقی در سطح جهان باشد.
سردار جزایری گفت: خط مشی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر آموزههای اسلام ناب محمدی و رفتار مسالمت آمیز است البته چنانچه دشمن فرض را بر این بگیرد که ایران را از امکانات لازمه خود محروم کند قطعا برخورد ایران متفاوت خواهد بود بنابراین تلاش ما باز نگه داشتن این آبراه استراتژیک جهانی است، برای اینکه آحاد مردم جهان از آن بهرهمند شوند البته تا جایی که منافع ما دچار خدشه نشود. در غیراین صورت قطعا برخورد ما متفاوت خواهد بود.
سردار جزایری درباره تصمیم آمریکا برای انجام مانوری بزرگ در سپتامبر با مشارکت بیش از ۲۰ کشور در خلیج فارس گفت: ما همه رزمایشها و مانورها در سطح منطقه و بعضی از مناطق دیگر را رصد و تجزیه و تحلیل میکنیم، و در عین حال به کشورهای منطقه میگوییم که تحت تأثیر اوضاع اقتصادی آمریکا، نیازمندیهای اطلاعاتی و نظامی آمریکا بیش از این قرار نگیرند.
وی با اشاره به رابطه آمریکا و بعضی از کشورهای منطقه در فروش یکجانبه سلاح به این کشورها و غارت اموال و سرمایههای مردم منطقه گفت: اگر نگاه کارشناسی به کشورهای هم پیمان آمریکا در منطقه داشته باشیم به خوبی میبینیم که بسیاری از این کشورها حتی ظرفیت نگهداری اینگونه سلاحها را ندارند، تا چه برسد به اینکه آنها را مورد بهره برداری و استفاده قرار دهند.
سرادر جزایری گفت: بنابراین یکی از خطوط اصلی رزمایشها و اینگونه خریدو فروشها و اینگونه تعاملها و ارتباطات سودی است که به نفع دولت آمریکا و سیستمهای سرمایه داری حاکم در آمریکا است.
وی تأکید کرد: متاسفانه این داستان ادامه دارد و بایستی آگاهی مردم منطقه افزایش یابد و تحلیل درستی از وضعیت قدرت در منطقه و قدرتهای فرامنطقهای داشته باشند؛ امیدواریم که روزی بیداری اسلامی شامل حال کشورهای منطقه نزدیک ما هم بشود و به این وضعیت خاتمه داده شود.
سردار جزایری گفت: مردم منطقه ما لیاقت زندگی بسیار بهتر از وضعیت فعلی مبتنی بر آزادی، استقلال و انگیزههای بالای ملی را دارند ولی متأسفانه بعضی از دولتها و رژیمهای ارتجاعی منطقه این وضعیت را بر نمیتابند
سردار جزایری خاطرنشان کرد: بنابراین بخشی از رزمایشها و این نوع تعاملات را بایستی در این راستا دانست، البته بخش دیگری از آن مربوط به آمادگیهایی است که این کشورها سعی میکنند نسبت به اوضاع منطقه داشته باشند؛ لذا بخشی از آن واقعی است و بخشی از آن در راستای سایر منافع است.