به گزارش ایسنا، سه دختر روسی که عضو یک گروه موسیقی هستند، در یک کلیسا علیه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه برنامه اجرا کردند. محاکمه این گروه موسیقی یکی از جنجالیترین محاکمهها در روسیه طی سالهای اخیر است.
به گزارش دویچه وله، کلیسای ارتدوکس "کریست ارلوزر" (مسیح نجاتبخش) یکی از پرشکوهترین بناهای تاریخی مسکو است، با گنبدی طلایی در نزدیکی کاخ کرملین. این بزرگترین کلیسای روسیه به شمار میرود و در دهه ۱۹۹۰ با هزینهای سنگین بازسازی شد. حکومت کمونیستی به سال ۱۹۳۱ این کلیسا را که متعلق به قرن نوزدهم میلادی است، تخریب کرد.
برای مراجع ارتدوکس مسیحی در روسیه، این کلیسا نماد تولدی دوباره پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی است؛ محلی برای مراسم مذهبی بزرگ و جایی که ولادیمیر پوتین هم مرتب به آن سرمیزند و شمعی روشن میکند.
اکنون پنج ماه است که این کلیسا در مرکز توجه قرار گرفته است، آن هم به خاطر یک رسوایی، که در آن سیاست و آزادی هنر دخیلاند و اولین جلسه دادگاه آن روز دوشنبه در مسکو برگزار شد؛ رسوایی که برخی منتقدین مانند ماشا گسن، نویسنده روسی آن را با صحنههایی مقایسه میکنند که یادآور دوران دیکتاتوری استالین است.
البته همه جلسات دادگاه به صورت زنده از اینترنت پخش میشود، چیزی که برای روسیه یک پدیده تازه است.
سه زن در برابر پوتین
بر صندلی متهمین ماریا آلیوشینا، نادشا تولوکونیکووا و یکاترینا ساموزویچ نشستهاند. هر سه عضو گروه موسیقی پانک هستند و هراسی از انتشار ترانههای سیاسی تحریکآمیز خود در اینترنت ندارند. ۳۹ درصد شرکتکنندگان در یک نظرسنجی موافق مجازات آنها و ۳۷ درصد مخالفاند.
دختران مخالف پوتین
این سه دختر جوان در 21 فوریه امسال، کمی پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری روسیه در کلیسای یادشده برنامهای اجرا کردند که در آن با دامن کوتاه و ماسکهای رنگی بر صورت، جلوی محراب کلیسا برنامه اجرا میکردند و در ترانهشان از "مریم مقدس میخواستند خدمت پوتین برسد".
هر سه دختر شناسایی شدند و حالا پنج ماه است که در زندان به سر میبرند. اتهام آنها رفتار توهینآمیز به ولادیمیر پوتین و پاتریاک کریل، رهبر کلیسای ارتدوکس روسیه است.
واکنش دوباره جامعه روسیه
واکنشهایی کاملا متفاوت به کار این سه دختر نشان داده میشود. در نظرسنجی که "موسسه افکار عمومی مسکو" انجام داده، ۳۹ درصد موافق مجازات آنها و ۳۷ درصد مخالفاند.
فعالان حقوق بشر از همان ابتدا خواهان آزادی سه عضو این گروه شدند. سازمان عفو بینالملل آنها را زندانی سیاسی میداند. هنرمندان روسیه هم تقریبا با هم در این مورد یک صدا هستند.
نویسندگان، نوازندگان و هنرپیشگان علیرغم نظرات متفاوت در این باره که اجرای یک آهنگ پانک در یک کلیسای ارتدوکس کاری خلاف اخلاق است یا نه، اغلب با مجازات شدید مخالفاند.