همشهری آنلاین: استانداری البرز متعهد شده تا کاربری‌های مورد نیاز دانشگاه تهران برای تأمین فضای فیزیکی دانشگاه تهران شماره 2 را در زمین جنوب اتوبان تهران - قزوین در اختیار دانشگاه تهران قرار دهد.

به گزارش همشهری آنلاین، بر اساس موافقت‌نامه‌ای که بین «عیسی فرهادی» استاندار البرز، «فرهاد رهبر» رئیس دانشگاه تهران و «منوچهر گرجی» رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران (واقع در کرج) و جمع دیگری از مسئولان استانداری و مسئولان دانشگاهی به امضا رسیده، مقرر شده است: «استانداری البرز، کاربری‌های مورد نیاز دانشگاه تهران را برای توسعه نیازهای تجاری، اداری و آموزشی بویژه دانشگاه تهران شماره 2 در زمین جنوب اتوبان (تهران - قزوین) به مساحت 190 هکتار در اختیار دانشگاه تهران قرار دهد.»

دانشگاه تهران شماره 2 اولین نمونه رویش مراکز آموزشی غیرانتفاعی از دل دانشگاه‌های دولتی است که با مصوبه هیئت‌امنای دانشگاه تهران و با اتکا به قانون برنامه پنجم توسعه در سال 1390 تأسیس شده است. بر اساس بند «ح» ماده 20 قانون برنامه پنجم توسعه، پذیرش دانشجوی پولی به عنوان یک تکلیف به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام شده که جزئیات این بند به این ترتیب است:

◦«دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و تحقیقاتی مجازند از ظرفیت مازاد بر سهمیه آموزش رایگان خود و یا ظرفیت‌های جدیدی که ایجاد می‌کنند، بر اساس قیمت تمام شده یا توافقی با بخش غیردولتی و با تأیید هیأت امناء در مقاطع مختلف دانشجو بپذیرند و منابع مالی دریافتی را حسب مورد پس از واریز به خزانه کل به حساب درآمدهای اختصاصی منظور کنند.»

 

بر این اساس، دانشگاه تهران شماره 2 با مصوبه هیئت امنای دانشگاه تهران به صورت یک مرکز آموزش عالی غیرانتفاعی با اساسنامه‌ای مشخص برای پذیرش دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری تأسیس شده که 51 درصد از سهام این مرکز دانشگاهی متعلق به دانشگاه تهران و 49 درصد نیز مربوط به اعضای هیات علمی و کارکنان این دانشگاه است.

دانشگاه تهران شماره 2 علاوه بر مصوبه هیئت امنای دانشگاه تهران دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی نیز است و از طریق بررسی سوابق تحصیلی و مصاحبه حضوری و در صورت لزوم از طریق برگزاری آزمون اختصاصی ورودی، دانشجوی تحصیلات تکمیلی می‌پذیرد.

هر چند که در اولین دوره پذیرش دانشجو در این دانشگاه که اسامی پذیرفته‌شدگانش در بهار 1391 اعلام شدند، صرفاً از طریق بررسی سوابق تحصیلی و مصاحبه نسبت به پذیرش دانشجو اقدام شد اما زمزمه برگزاری آزمون ورودی برای دور بعدی پذیرش دانشجو در این دانشگاه مطرح است.

دانشگاه تهران شماره 2 فعالیت خود را در نیمسال دوم سال تحصیلی 91 - 1390 با پذیرش 568 دانشجو رسماً آغاز کرد. نیمی از ظرفیت پذیرش دانشجو در اولین دوره پذیرش دانشجو در این دانشگاه به گرایش‌های مختلف MBA و مجموعه مدیریت اختصاص پیدا کرد.

هر چند که نصف دیگر، به بقیه رشته‌های گروه علوم انسانی، فنی مهندسی و هنر و معماری اختصاص یافت و البته هیچ ظرفیتی برای رشته‌های علوم پایه در نظر گرفته نشد.

دوره دوم پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه تهران شماره 2 در مهر ماه 1391 با ظرفیت پذیرش 840 نفر در 55 رشته گرایش انجام می‌شود که در این دوره پذیرش دانشجو در دانشگاه تهران شماره 2، یک پنجم رشته گرایش‌ها به گروه مدیریت، یک پنجم به گروه فنی مهندسی، ده درصد به گروه هنر و معماری، پنج درصد به گروه علوم پایه و بقیه رشته گرایش‌ها به سایر گروه‌های علوم انسانی تعلق دارند.

دانشگاه تهران شماره 2 از نظر فضای فیزیکی نیز جدا از پردیس‌های مشهور دانشگاه تهران در خیابان انقلاب و خیابان کارگر است. محل تشکیل کلاس‌های دانشگاه تهران شماره 2 در شهرستان کرج واقع شده است.

 

کد خبر 179956
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز