دوشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۱ - ۰۶:۲۹
۰ نفر

گوشی‌های تلفن همراه امروزه به جزء حیاتی و جدانشدنی در زندگی مردم تبدیل شده‌اند؛ به‌طوری که تصور زندگی‌کردن و انجام یا مدیریت کارها بدون آنها به هیچ‌وجه ممکن نیست.

طرح - موبایل

 این فناوری‌ها توانسته‌اند فناوری‌های پیش‌تر از خود را که زمانی در عصرشان فرمانروایی می‌کردند، از رده خارج کرده یا از پای درآورند. تجربه زندگی بدون گوشی‌های هوشمند سخت یا نشدنی است. وابستگی به گوشی‌های هوشمند تا حدی پیش رفته که مردم با هشدار تمام شدن باتری، حسابی کلافه و نگران می‌شوند. وسایلی که روزی مایحتاج زندگی بودند، به‌علت وجود گوشی‌های هوشمند و تحول ارتباطات به موجودات بی‌مصرفی تبدیل شده‌اند که تنها خاطره‌ها را برای ما زنده می‌کنند؛ چند نمونه از این ابزارها یا وسایل عبارتند از:

دایره المعارف

تصور گنجانده‌شدن دنیایی از دانش در چند جین کتاب به نام دایره‌المعارف یا دانشنامه، در دوران کودکی برایمان غیرقابل باور بود اما اکنون به یمن وجود گوشی‌های هوشمند و برنامه‌های کاربردی آنها، دانش همه دنیا به راحتی در کف دستان مردم جای می‌گیرد. یک مجموعه کامل از دایره‌المعارف می‌تواند کل قفسه کتاب‌ها را به‌خود اختصاص دهد. این کتاب‌ها ارزان نیستند و جلد به جلد یا به‌صورت کامل و یکجا فروخته می‌شوند. بسیاری از خانواده‌ها که با حسن‌نیت شروع به خرید و ایجاد مجموعه‌ای از دایره‌المعارف‌ها می‌کنند، ناگهان پس از خریدن چند جلد از آنها به‌دلیل هزینه‌های گزاف و قیمت بالای آن پشیمان می‌شوند.

نامه های کاغذی

نامه‌های دلتنگی برای خیلی‌ها خاطره هستند. بسیاری از مردم در دوران قدیم، احتمالا با دوستان خود در شهرها یا کشورهای دور مکاتبه می‌کردند و از دریافت نامه و خبر از حال آنها لذت می‌بردند. تنها شکل فیزیکی نامه‌نوشتن و قلم به‌دست گرفتن نیست که این روزها فراموش شده است. مفهوم دوستی با شخصی در جای دور با توانایی ارتباط همزمان با میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا به‌دلیل ظهور گوشی‌های هوشمند تغییر کرده است. این روزها تنها با یک پیامک یا ای‌میل می‌توان از حال دورترین دوستان نیز باخبر شد و یا حتی به جای سفر به شهرشان با آنها ارتباط تصویری برقرار کرد.

ماشین حساب

ماشین حساب روزگاری یکی از ملزومات کوله‌پشتی‌های مدرسه همه دانش‌آموزان بود اما برای بیشتر بچه‌های امروز، ماشین حساب تنها یک قابلیت پیش پا افتاده است که آن را می‌توان در هر تلفن همراهی، حتی ساده‌ترین نوع آن پیدا کرد. متأسفانه هنر وارد کردن تعدادی رقم و ایجاد یک کلمه خنده‌دار با سروته کردن صفحه‌نمایش ماشین حساب برای همیشه فراموش شده است. البته در مدارس ایران که همراه داشتن تلفن همراه مجاز نیست، بازی با ماشین حساب و ساختن کلمات میان دانش‌آموزان هنوز هم رواج دارد.

نوار کاست

کسانی که بعد از دهه 90میلادی به دنیا آمده‌اند، به‌احتمال زیاد حتی یک نوار کاست هم ندیده‌اند و نمی‌دانند چه شکلی است یا چطور می‌توان از آن استفاده کرد. در دوران‌های قدیم‌ برای گوش دادن به موسیقی از نوارهای کاست استفاده می‌کردند. روی هر نوار فقط امکان ضبط 60تا 90دقیقه موسیقی وجود داشت اما مهم‌ترین تصمیمی که قبل از هر سفر باید گرفته می‌شد این بود که کدام کاست را با خودمان ببریم؟درواقع نوارکاست مانند سی‌دی، دی‌وی‌دی یا فلش مموری دارای فضای زیادی نبود و حجم آن بسیار پایین‌تر بود و همین محدودیت انتخاب افرادرا کاهش می‌داد .

اطلس و نقشه

این روزها استفاده از نقشه‌های موبایل امری کاملا بدیهی است. آقایان اغلب اکراه دارند که هنگام گم‌شدن از غریبه‌ها برای راهنمایی کمک بگیرند. اما حالا اوضاع کمی فرق کرده است. تنها چیزی که باید نگران آن باشند، تمام شدن باتری تلفن هوشمندشان است. مهم‌تر از همه اینکه دیگر نیاز نیست نقشه را بعد از استفاده لوله کنند.

دفتر تلفن

توانایی ذخیره صدها شماره تلفن در گوشی‌های هوشمند بسیار فراگیر شده است. این روزها به‌ندرت مردم شماره مخاطبان را به حافظه می‌سپارند و گاهی شماره خودشان را نیز به یاد نمی‌آورند اما کمتر کسی می‌داند که حفظ‌کردن شماره تلفن‌ها به حفظ حافظه در دوران کهولت سن کمک می‌کند.

باجه تلفن همگانی

البته هنوز باجه‌های تلفن همگانی وجود دارند و در سطح شهر خودنمایی می‌کنند اما دیگر از آن صف طویل همیشگی و انتظار برای رسیدنِ نوبت خبری نیست؛ یا حتی سرگردانی برای پیدا کردن یک سکه ناقابل.
با اینکه تلفن‌های هوشمند نتوانسته‌اند به‌طور کامل بر باجه‌های تلفن همگانی غلبه کنند و هنوز هم آنها را در خیابان‌ها می‌توان پیدا ‌کرد اما خیلی‌ها هستند که با وجود تلفن ثابت در منزل باز هم از تلفن همراه برای تماس‌هایشان استفاده می‌کنند.

کارت پستال

خیلی به قطعیت نمی‌توان گفت اما به‌احتمال زیاد کاربرد آنها دیگر تغییر پیدا کرده است و مثل قدیم‌ها نیست. قدیم‌ها مردم برای تبریک مراسم خاص، تعطیلات و اعیاد برای دوستان و فامیل خود کارت‌پستال خریده و ارسال می‌کردند. گاهی حتی قبل از اینکه کارت‌پستال‌ها به‌دست مخاطب برسد خودشان زودتر او را ملاقات می‌کرده و به او تبریک می‌گفتند اما اکنون به راحتی می‌توانند تصاویر، آپدیت‌ها و تبریکات خود را در اینترنت با دیگران به اشتراک ‌بگذارند یا برای دوستان ای‌میل ‌کنند؛ روشی ساده، ارزان و سریع! این روزها مردم برای تبریکات فقط برای خودشان کارت‌پستال می‌خرند!

دوربین

شکی نیست که هنوز برای دوربین‌های ثابت و تجهیزات پیشرفته و حرفه‌ای آنها جایی در بازار وجود دارد اما موبایل‌های دوربین‌دار در این زمینه انقلابی به‌پا کرده‌اند. امروزه همه می‌توانند تصویری را ثبت کنند، در همان لحظه آن را در اینترنت آپلود کنند و در کسری از ثانیه آن را به سراسر جهان نشان دهند. آن قدیم‌ها دوربین‌های پُلارُید تصاویر را فورا ثبت می‌کردند اما امروز تلفن‌های هوشمند به خوبی از پس این کار برمی‌آیند.

رایانه

شاید رایانه‌ها هم به همین زودی‌ها منقرض ‌شوند. کمی باور کردنش سخت است اما می‌توان انتظارش را داشت. احتمالا خیلی‌ها حاضر نیستند یک گوشی Lumia 800 را با یک کامپیوتر کومودور 64عوض کنند، تنها به این دلیل که آن یک کامپیوتر است و این یک تلفن همراه. بی‌شک از لحاظ قابلیت هم با هم قابل مقایسه نیستند و گوشی‌های هوشمند امروزی بسیار پیشرفته‌تر از کامپیوترهای قدیمی هستند.اینها تنها تعدادی از ابزارهای مهمی بودند که کم‌کم به خاطره‌ها می‌پیوندند. البته به این فهرست باید رادیو، ساعت مچی، دستگاه‌های پخش‌کننده موسیقی، دستگاه‌های مسیریاب و آلبوم‌های عکس را نیز اضافه کرد.

کد خبر 180940

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز