به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا - منطقه خراسان و به نقل از پایگاه خبری پلیس، سرهنگ سید محسن عرفانی در خصوص اصطلاح کلاهبرداری اینترنتی گفت: هر طرح کلاهبرداری که در یک یا چند قسمت مختلف تشکیل دهنده اینترنت، نظیر اتاق گفتوگو(chat room) پست الکترونیک، بردهای پیغام یا وب سایتها برای ارائه درخواستهای ساختگی به قربانی مورد نظر ارائه میشود و یا معاملات ساختگی (جعلی) و یا انتقال درآمد حاصل از کلاهبرداری به موسسات مالی و یا موسسات وابسته به این طرح، کاهبرداری اینترنتی تلقی میشود.
وی عنوان کرد: در اینترنت تصمیمات تجاری، جستجوی اطلاعات و ارتباطات خصوصی خیلی سریع و ظرف چند ثانیه اتفاق میافتد، در حالی که قبلا ساعتها طول میکشید، امروزه انواع کلاهبرداری اینترنتی سریعتر از طرحهای کلاهبرداری در گذشته انجام میشود. طرحهای آنلاین مزایده و خرده فروشی که در سایتهای آنلاین ساختگی ارائه میشود بیشترین کلاهبرداری را به خود اختصاص داده است.
همچنین عرفانی افزود: طی بازدیدهای انجام شده از کافینتهای سطح استان به خصوص سطح شهر مشهد متاسفانه مشاهده شده که در بعضی از آنها تخلفاتی از جمله نصب کیلاگر جهت سرقت اطلاعات شخصی و همچنین نگهداری اطلاعات شخصی افراد از جمله عکسها و فتوکپی کارت ملی و شناسنامه و .. وجود داشته است که شهروندان میبایست دقت کافی در مراجعه به این نوع کافینتها را داشته باشند.
وی افزود: در این رابطه با کافینتهای فاقد مجوز و متخلف که اطلاعات شخصی دیگران را جهت سوء استفاده نگهداری میکردند برخورد قانونی شده است.
وی از شهروندان خواست به کافی نتهای فاقد مجوز مراجعه نکنند و از ارائه اطلاعات شخصی به آنها جهت سوء استفاده احتمالی خودداری کنند.