«محمدجواد کولیوند» در گفتگو با همشهری آنلاین در این باره گفت: «اینکه افرادی که بالاتر از 75 سال سن دارند هم بتوانند در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شوند، حرف و حدیث دارد و نظرات متعدد است. برخی صاحبنظران میگویند در قانون انتخابات ریاست جمهوری نباید سقف سنی برای کاندیداها بیاوریم اما برخی صاحبنظران هم معتقدند 75 سال به عنوان سقف سنی کاندیداهای انتخاب ریاست جمهوری در قانون انتخابات ذکر شود.»
نایب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس نهم خاطرنشان کرد: به نظرم همان 75 سال به عنوان سقف سنی کاندیداهای ریاست جمهوری در قانون انتخابات بسته میشود.
کولیوند در اظهارنظر درباره حداقل سنی لازم برای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم که در آستانه اصلاح قانون انتخابات پیشنهاد میکند نیز گفت: حداقل سنی هم باید 40 تا 45 سال باشد.
وی در زمینه اصلاحاتی که درباره حداقل مدرک تحصیلی کاندیداهای ریاست جمهوری قابل تصور است، نیز گفت: در قانون انتخابات ریاست جمهوری هنوز مدرک تحصیلی اصلاح نشده است. این موجب میشود هزار نفر بروند و به عنوان داوطلب نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کنند.
کولیوند با یادآوری اینکه در حال حاضر مدرک تحصیلی لازم برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری «در حد خواندن و نوشتن» است، گفت: حداقل مدرک تحصیلی برای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری که انتظار میرود در قانون انتخابات نیز قید شود، فوقلیسانس یا دکتری است.
نایب رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در ادامه تشریح اصلاحات قانون انتخابات ریاست جمهوری گفت: «رجل سیاسی» باید در قانون انتخابات تعریف شود که هنوز تعریف نشده است. تعریف «رجل سیاسی» باعث میشود که ورود افراد به عرصه کاندیداتوری ریاست جمهوری به نحوی تنظیم شود که این ورود موجب وهن نظام نشود.
وی در توضیح بیشتر گفت: وقتی «رجل سیاسی» تعریف نشود، یک دفعه مشاهده میکنی 500، 600 نفر برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام میکنند. این درحالیست که در انتخابات ریاست جمهوری باید ماکزیمم سه، چهار نفر داشته باشیم که با هم رقابت میکنند.