به گزارش واحد مرکزی خبر، علیاصغر سلطانیه در نشست خبری در حاشیه نشست وزرای شانزدهمین اجلاس جنبش غیرمتعهد در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره احتمال بازدید مرسی از تأسیسات نطنز گفت: بر اساس اطلاعاتی که از منابع موثق کسب کردم مسئولان جمهوری اسلامی آماده میزبانی از شرکت کنندگان اجلاس تهران در تأسیسات هسته ای کشورمان هستند.
وی افزود: مسئولان در حال هماهنگی این موضوع از نظر زمان و موقعیت هستند اما هیچ مشکلی در این باره وجود ندارد.
در ادامه این نشست خبری خبرنگار دنیای اقتصاد پرسید پیرو انتشار خبری درباره تصمیم اعضای غیرمتعهدها و نیز بان کی مون برای بازدید از تأسیسات هسته ای و سایت پارچین، آیا این موضوع صحت دارد؟
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در پاسخ ، شایعه بازدید از پارچین را مضحک دانست و گفت: درباره بازرسی از تأسیسات هسته ای این آمادگی وجود دارد و مسئولان کشورمان آماده همکاری هستند.
وی افزود: در سال 2011 وقتی نمایندگان غیرمتعهدها، گروه 77 و اتحادیه عرب برای بازدید از تأسیسات هسته ای دعوت شدند از سفرای اتحادیه اروپا نیز دعوت کردیم اما آنان نپذیرفتند.
سلطانیه گفت: در آن موضوع مسئولان اروپایی گفتند اگر قرار بر بازدید از تأسیسات هسته ای ایران باشد بازرسان آژانس باید این کار را انجام دهند که در پاسخ گفتیم آنان هر روز حضور دارند و بازرسی می کنند. این موضوع نشان می دهد که اگر ادعایی درباره فعالیت های هسته ای ما دارند و فعالیت های صلح آمیز ما را شفاف نمی دانند می توانستند بیایند و ببینند اما نیامدند.
موضوع پارچین با انگیزههای سیاسی مطرح میشود
سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی هستهای در ادامه نشست خبری خود در حاشیه نشست وزرای شانزدهمین اجلاس جنبش غیرمتعهد در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فرانسه که پرسید موضع ایران درباره فعالیتهای غنی سازی در فوردو و تقاضای توقف این فعالیتها همچنین موضوع سایت پارچین چیست، گفت: موضوع پارچین بزرگنمایی شده است و هنگامی که ایران تصمیم گرفته با آژانس همکاری کند هر موضوعی مطرح میشود و موضوعاتی که در گزارش نوامبر آقای آمانو نیز آمده نیز مورد بررسی قرار میگیرد و باید حل و فصل شود.
وی افزود: برجسته کردن موضوع پارچین با انگیزههای سیاسی صورت گرفته و توصیه ما این است که کشورها از مخدوش کردن جو بپرهیزند.
سلطانیه گفت: یکی از مشکلات ما این است که خبرها از آژانس نشت میکند و برخی نیز که نشت نمیکند خبرگزاریها مدعیاند گزارش از دبیرخانه آژانس بیرون آمده است.
وی افزود: البته آقای البرادعی نیز در این زمینه به شدت از آژانس انتقاد کرده و آمانو نیز به این موضوع اذعان دارد.
وی با بیان اینکه هنوز گزارش آژانس اعلام نشده است گفت: تا پایان هفته و هنگامی که گزارش ارایه شد میتوان درباره آن قضاوت کرد.
سلطانیه تصریح کرد: دبیرخانه آژانس در گزارشش فقط میتواند اعلام کند چه مقدار مواد غنیسازی شده است و همواره دبیرخانه زیرنظر اعضا کار میکند.وی افزود: درباره غنیسازی و مقدار آن نیز در یک مجموعه دیگر بحث خواهد شد.
سلطانیه تاکید کرد: غنیسازی حق ایران است و زیرنظر آژانس به فعالیتهای خود ادامه میدهد.
وی افزود: گزارشی نیز که تا چند روز آینده آژانس ارایه خواهد کرد مانند گزارشهای دیگر خواهد بود ضمن آنکه از جلسه گذشته تاکنون مذاکره با آژانس داشتهایم که خود یک گام مثبت است.
ادعای مربوط به پارچین همانند گذشته بی اساس است
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی اتهامات مربوط به سایت نظامی پارچین را مانند گذشته بی اساس و ثمره ابهام آفرینی سرویس های جاسوسی دانست.
در ادامه نشست خبری علی اصغر سلطانیه ، خبرنگار روزنامه شرق با اشاره به اصرار آژانس بر بازدید از سایت پارچین آن را مربوط به پروتکل الحاقی دانست و پرسید چه شرایطی باید ایجاد شود که جمهوری اسلامی ایران به این پروتکل بپیوندد؟
سلطانیه در پاسخ گفت: این موضوع ارتباطی با پروتکل الحاقی ندارد و مشکل اساسی نیست.
وی افزود: بر اساس تصمیم ما برای همکاری ها و رفع ابهامات در این زمینه ، مهم تعیین چارچوبی برای این همکاری هاست.
سلطانیه گفت: بازرسان آژانس قبلاً دو بار از سایت پارچین بازدید کردند و پس از بازدید و نمونه برداری ها برای آنان اثبات شد که هیچ ماده هسته ای در آنجا وجود ندارد.
وی با اشاره به مذاکرات اخیر ایران با آژانس افزود: پس از طی شدن همه مراحل خواهید دید که اتهامات اخیر نیز بی اساس و ناشی از اطلاعات غلط سازمان های جاسوسی است که در صدد ابهام آفرینی هستند.
سلطانیه گفت: در سال 2004 پروتکل الحاقی را دو سال و نیم داوطلبانه اجرا کردیم و چیزی برای پنهان کردن نداریم.
وی با اشاره به ادعای پیشین بازرسان مبنی بر وجود معادن اورانیوم اعلام نشده در اطراف معدن گچین بندرعباس گفت: مبنای این ادعا اطلاعات سازمان های جاسوسی بود که در پاسخ به خواست آنان برای بازدید از این معدن خیالی گفتم اگر سازمان سیا چنین معدنی یافته است به ما نشان دهد و جایزه بگیرد.
سلطانیه افزود: بازرسان آژانس با اصرار بر این خواسته بی اساسشان دو عکس ماهواره ای نشان دادند و اعلام کردند سرویس اطلاعاتی یکی از کشورها دو سال این عکس ها را بررسی کرده است و شکی ندارند که چنین معدنی وجود دارد و ما در حال تبدیل اورانیوم و غنی سازی هستیم.
وی ادامه داد: ما از نادرست بودن این اطلاعات مطمئن بودیم و به همین علت پذیرفتیم طبق اطلاعات بازرسان و مشخصات جغرافیایی به محل مورد نظر برویم اما پس از دو سه ساعت حرکت در منطقه طبق جی پی اس فقط با تابلوی یک شرکت خصوصی مواجه شدیم که سنگ به خلیج فارس منتقل می کرد.
وی گفت: بازرسان آژانس به رغم دیدن این حقایق خواستار بازرسی از آن منطقه شدند اما پس از مدت ها بررسی با دستگاه های آشکارساز چیزی از اشعه رادیواکتیو نیافتند و عذرخواهی کردند.
سلطانیه افزود: بازرسان آژانس در ادامه این اقدامات با استناد به عکس ماهواره دوم مدعی افزایش ساختمان های جدید در این محدوده و نگرانی آژانس شدند اما پس از بررسی در سازه های آن منطقه ، با سرویس های بهداشتی کارکنان آن شرکت خصوصی مواجه شدند.
نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: ما با چنین وضعی مواجهیم که چنین ادعاهای موهومی بر اساس کارهای جاسوسی و اطلاعاتی سرویس های جاسوسی مطرح و دو سال با استناد به دو عکس ما را متهم می کردند.
سلطانیه افزود: دوست داشتم حالت بازرسان آژانس هنگام مواجه شدن با این حقایق عکسبرداری می شد که در واکنش به اثبات این ادعاهای دروغین ، سه بار چنین اتهامات بی اساسی را که موجب مخدوش شدن اعتبار آژانس می شود علیه ما مطرح کردند .
وی تأکید کرد: ما در پی سلاح هسته ای نبوده ایم و نخواهیم بود زیرا طبق فتوای مقام معظم رهبری داشتن سلاح های هسته ای حرام است و امام خمینی (ره) نیز 27 سال پیش درباره سلاح های هسته ای دو ابرقدرت شرق و غرب هشدار داده و از دانشمندان خواسته بودند مردم را در این باره آگاه کنند.
سلطانیه با اشاره به دو و نیم سال پیوستن داوطلبانه جمهوری اسلامی به پروتکل الحاقی افزود: پس از انعکاس موضوع فعالیت های صلح آمیز هسته ای ما به شورای امنیت ، مجلس شورای اسلامی به علت اقدام غیرقانونی در انعکاس این موضوع به شورای امنیت ، در مصوبه ای توقف اجرای پروتکل الحاقی را خواستار شد و دولت را ملزم به همکاری با آژانس در چارچوب ان پی تی کرد .
وی گفت: اگر پرونده فعالیت های هسته ای صلح آمیز ما به حالت عادی باز گردد و شورای امنیت در این باره دخالت نکند بعید نمی دانم که مجلس با این موضوع موافقت کند ولی در شرایط کنونی ما فقط متعهد به ان پی تی هستیم.
نشست سالانه آژانس هفدهم سپتامبر برگزار می شود
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: نشست سالانه آژانس 17 سپتامبر برگزار می شود.
علی اصغر سلطانیه در ادامه نشست خبری در حاشیه اجلاس نشست غیرمتعهدها در تهران افزود: این نشست با حضور فریدون عباسی رئیس سازمان انرژی اتمی برگزار خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای انتقال تجربیات خود در زمینه فعالیت های صلح آمیز هسته ای به کشورهای در حال توسعه با اولویت غیرمتعهدها تأکید کرد.
سلطانیه در پاسخ به پرسشی مبنی بر احتمال ممانعت آژانس از این اقدام افزود: آژانس نمی تواند مانع این همکاری ها شود، ایران تجربه دارد، ما این کار را با برگزاری چندین دوره با کمک آژانس انجام داده ایم و در حال آموزش هستیم.
در ادامه خبرنگار روزنامه شرق از سلطانیه پرسید: شما در پایان پنج دور مذاکرات اخیر با آژانس نتایج مذاکرات را رضایت بخش دانسته اید و نمایندگان آژانس ابراز نارضایتی کردند.
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در پاسخ گفت: اعتبار روزنامه تان را حفظ کنید، در مذاکرات 15 می آقای آمانو رسماً از نتایج مذاکرات ابراز خشنودی و اعلام کرد در مذاکرات پیشرفت حاصل شده است و به این علت به ایران سفر می کنم.
وی افزود: در اجلاس 8 ژوئن گفتم آژانس باید ملاحظات امنیتی ما را بپذیرد، در مصاحبه پایانی این مذاکرات گفتم پیشرفت داشته ایم چون در چند مورد به توافق رسیده ایم و اما همزمان اعلام کردم اختلاف داریم و اختلاف مربوط به ملاحظات امنیتی ماست.
در ادامه نشست خبرنگار شبکه المیادین پرسید: در ماه های اخیر از تولید سوخت هسته ای برای زیردریایی های ایران خبر داده شده است، آیا این به مفهوم غنی سازی با غنای 20 درصد است؟
سلطانیه در پاسخ گفت: هر گاه دولت جمهوری اسلامی ایران تصمیمی بگیرد، طبق ضوابط و مقررات به اطلاع آژانس خواهد رساند.
وی افزود: یکی از کمیسیون های مجلس شورای اسلامی مطالبی در این باره اعلام کرده اما هنوز ابلاغیه ای به دولت ارائه نشده است، هر گاه دولت تصمیم بگیرد مانند موضوعات دیگر به بنده ابلاغ می کنند و ما هم به آژانس اعلام می کنیم همچنان که تولید غنی سازی 20 درصد در فردو را طبق ضوابط به آژانس اعلام کردیم.
در ادامه خبرنگار ایرنا با اشاره به ادعاهای مطرح شده درباره سایت پارچین پرسید: آیا پیش شرط شما این است که مطالعات ادعایی خود را به ایران تحویل دهند، آیا این تنها پیش شرط ایران است؟
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در پاسخ گفت: این عمده ترین خواست ما بوده است که بر آن پافشاری کرده ایم و خواهیم کرد اما شروط دیگری وجود دارد به ویژه اینکه با اتمام هر موضوع طبق مدالیته 2007 باید پرونده آن موضوع بسته شود.
سلطانیه افزود: در حال مذاکره هستیم و آژانس نیز پذیرفته است که کاملاً به ملاحظات امنیتی ما توجه کند.
وی گفت: ما بر مسائل اصولی خود تأکید داریم و آژانس نیز پذیرفته است که به مسائل امنیتی ما توجه شود، ما به همکاری خود ادامه می دهیم اما مهم این است که این همکاری ها در چارچوب باشد و ثابت خواهیم کرد که همه اتهامات بی اساس است.
غنی سازی را یک لحظه هم متوقف نمی کنیم
نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه فعالیت های غنی سازی را حتی یک لحظه تعلیق نخواهد کرد زیرا از آن برای اهداف صلح آمیز استفاده می کند.
علی اصغر سلطانیه در ادامه نشست خبری خود درپاسخ به سؤال خبرنگارخبرگزاری فرانسه مبنی بر اینکه ایران به رغم خواسته جامعه جهانی، فعالیت های غنی سازی را تشدید کرده است افزود: ایران قصد توقف فعالیت های غنی سازی را ندارد و آژانس نیز موظف به راستی آزمایی گزارش های ارائه شده از سوی کشورهاست و حق قضاوت ندارد.
نماینده دایم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی هسته ای تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از حق مسلم خود در بهره مندی از انرژی صلح آمیز هسته ای ، چرخه سوخت و غنی سازی کوتاه نخواهد آمد.
علی اصغر سلطانیه گفت : جمهوری اسلامی به همه تعهداتش به ویژه ان پی تی و اساسنامه آژانس متعهد است و به همکاریهایش با این سازمان ادامه می دهد اما بدیهی است از حقوق مسلمش در زمینه چرخه سوخت و غنی سازی کوتاه نخواهد آمد.
وی افزود: این حقی غیرقابل انکار است که همه کشورهای جهان از چرخه سوخت استفاده کنند.
سلطانیه گفت: در چند سال گذشته مقامات جمهوری اسلامی ایران از هیچ تلاشی برای نشان دادن واقعیت به مردم جهان دریغ نکردند و با نهایت شفافیت همه فعالیتهای هسته ای ما زیر نظارت آژانس بین المللی انرژی هسته ای بوده و هست.
وی افزود: بیش از 5 هزار ساعت نفر بازرسی از تأسیسات هسته ای ما بی سابقه است و علیرغم این بازرسی ها در 10 سال گذشته هیچ انحرافی در فعالیتهای هسته ای ما و مواد هسته ای مشاهده نشده است.
سلطانیه گفت: بازرسان دائماً بر فعالیتهای ما نظارت داشته اند و در صدور ویزا برای حتی یک بازرس ساعتی تأخیر نشده است به نحوی که آنان به طور دائم از فعالیتهای ما بازرسی کرده اند و رضایت کامل داشته و دارند.
نماینده دائم جمهوری اسلامی در آژانس افزود: در این مدت جمهوری اسلامی ایران موفقیتهای فراوانی در عرصه هسته ای داشته است که متخصصان مجرب آژانس نیز بر آن صحه گذاشته اند.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران همزمان با موفقیت ها و دستاوردهای هسته ای ، لحظه ای از تعهداتش غفلت نداشته و با آژانس همکاری کاملی کرده است.
سلطانیه با رونمایی از کتاب حاوی بیانیه های مقامات کشورهای عضو غیرمتعهدها در حمایت از فعالیتهای هسته ای جمهوری اسلامی ، از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران از خانواده جنبش غیرمتعهدها قدردانی کرد.
ایران از حقوق هسته ای لاینفک خود دست نمی کشد
علی اصغر سلطانیه نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی روز سه شنبه گفت جمهوری اسلامی ایران از حقوق هسته ای « لاینفک » خود دست نخواهد کشید و فعالیت هایش را در این زمینه کاهش نخواهد داد .
وی که این اظهارات را در حاشیه نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها در تهران بیان می کرد افزود : « ما به همه وظایف بین المللی خودمان ازجمله پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای و همچنین دستورالعمل های آژانس بین المللی انرژی اتمی پایبند هستیم وهرگز حقوق هسته ای لاینفک خودمان را کاهش نخواهیم داد.»
سلطانیه تصریح کرد مراکز و تاسیسات هسته ای ایران تحت نظارت دائمی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی است و طی ده سال گذشته هیچ مدرکی دال بر هیچگونه انحراف در فعالیت های هسته ای « صلح آمیز » ایران وجود نداشته است .
وی با بیان اینکه ایران در نشست های آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد حمایت کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها قرار گرفته است گفت ایران از این کشورها در این خصوص تشکر می کند .
ایران تلاش می کند در نشست جنبش غیرمتعهدها که در این کشور درحال برگزاری است حمایت بیشتر شرکت کنندگان در این نشست را از برنامه هسته ای خود جلب کند .
فعالیت ممنوعی نداریم، ولی آماده مذاکره ایم
نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در ادامه گفت : با اینکه هیچ فعالیت ممنوعی در زمینه هسته ای نداریم ولی آماده مذاکره هستیم به شرط این که مذاکرات چارچوبی داشته باشد.
علی اصغر سلطانیه در جمع خبرنگاران در حاشیه نشست وزرای امور خارجه شانزدهمین اجلاس جنبش عدم تعهد در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری فارس درباره مطرح شدن موضوع پارچین در گفتگوهای وین افزود: با پنج هزار نفرروز بازرسی و بیش از صد بازرسی سرزده ، هیچ گونه شواهدی از انحراف در فعالیت هسته ای کشورمان دیده نشده است.
وی گفت: مشکل ما اتهاماتی است که از آمریکا مطرح کرده ولی ما با همکاری نزدیک با آژانس حتی فراتر از تعهدات خودمان ثابت کرده ایم که این اتهامات بی اساس است.
نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی افزود: در سال 2007 چارچوبی توافق شد که آژانس علاوه بر بازرسی های عادی هر سؤالی که دارد یک بار برای همیشه مطرح کند تا مسائل را حل کنیم.
سلطانیه گفت: در آن چارچوب شش موضوع مطرح شد و ما همه آن شش موضوع را با کار فشرده با آژانس و حتی زودتر از تاریخ معین بررسی و حل کردیم و پس از آن آقای البرادعی در گزارش خود اعلام کرد که اتهامات و ادعاها بی اساس است.
وی با اشاره به ادعاهای غرب گفت: یکی این ادعاها موضوع لب تاب آمریکایی بود که چند سال مطرح شد اما خوشبختانه با همکاری فشرده با آژانس و با این که آمریکایی ها مانع تحویل مدارک به ایران شدند همکاری ها ادامه داشت به گونه ای که البرادعی اعلام کرد با رفتار آمریکا و این که مدارک در اختیار ایران قرار نگرفت، راستی آزمایی های آژانس به خطر افتاده است .
سلطانیه افزود: در نهایت آژانس موارد ادعایی را در یک پاورپوینت ارائه کرد و ما نیز با برگزاری صد ساعت جلسه با کارشناسان آژانس ثابت کردیم که این اتهامات و ادعاها بی اساس و ساختگی است.
نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: آنها در ادعاهایشان و در پاورپوینتی که ارائه کردند عنوان می کردند که ایران طرح سری برای ساخت سلاح های هسته ای دارد و برای اثبات آن نامه ها و مکاتباتی را ارائه کردند.
وی افزود: وقتی ما دلیل تعلق این مکاتبات و نامه ها را به جمهوری اسلامی ایران جویا شدیم آنها ادعا کردند که مطالب فارسی تایپ شده اما هیچ گونه مهر محرمانه و طبقه بندی نداشت و تا آن زمان کارشناسان نیز از این موضوع اطلاعی نداشتند.
سلطانیه گفت: ما در آن جلسات مطرح کردیم که چگونه ممکن است وزارت دفاع کشوری بخواهد پروژه ای سری اجرا کند اما مکاتباتش طبقه بندی نداشته باشد؟
وی افزود: آنها در یکی از نامه هایی که ارائه کردند مکاتبه ای برای طرحی سری مربوط به سلاح هسته ای جعل کرده بودند اما یادشان رفته بود در پایین نامه ارسال رونوشت به کتابخانه را حذف کنند.
سلطانیه گفت: هنگامی که پس از مذاکرات به وین برگشتم ازسفارتخانه یک مهر محرمانه برداشتم و به آقای البرادعی دادم و از او خواستم این مهر را به سفیر آمریکا بدهد تا از این پس آن را پای سندهای ساختگی بزند.
وی افزود: پس از برگزاری جلسه بررسی اتهامات ما آماده بودیم که مذاکرات ادامه یابد اما آنها اسناد دیگری مطرح کردند که اعلام کردیم پاسخ اتهامات را یک بار داده ایم.
نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی هسته ای ادامه داد:با این حال به رغم این که هیچ فعالیت ممنوعی نداریم آماده ایم مذاکره کنیم اما مذاکرات باید چارچوب داشته باشد زیرا بازرسی های عادی طبق ان پی تی دفعات و نحوه بازرسی ها مشخص است.
سلطانیه گفت: با توجه به اینکه موضوع به امنیت ملی کشورمان مربوط است نمی خواهیم بدعت تاریخی گذاشته شود بلکه می خواهیم همه چیز برای ما و همه کشورها به ویژه کشورهای عضو عدم تعهد ضابطه مند باشد و این کشورها نیز این موضوع را درک می کنند.
وی افزود:در بیانیه هم آمده است که مدارک ادعایی باید به ایران تحویل داده شود.
سلطانیه گفت: مذاکرات در مسیر صحیح در حال پیشرفت است که جمعه گذشته جلسه ای برگزار و برخی اختلاف نظرها حل شد و برای دیگر اختلافات نیز البته با تعیین چارچوب باید مذاکره شود.
در ان پی تی هیچ محدودیتی برای غنیسازی وجود ندارد
سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی هستهای گفت: در ان.پی.تی هیچ محدودیتی برای غنیسازی وجود ندارد و حتی سقفی نیز برای آن تعیین نشده است.
علیاصغر سلطانیه در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه خراسان که از وی درباره مقدار غنیسازی و درصد آن و اینکه آیا محدودیتی برای آن در آژانس مشخص شده است، افزود: سند بینالمللی که همواره به دنبال مرجع مطرح است معاهده ان.پی.تی است و در آن هیچ محدودیتی برای غنیسازی وجود نداشته و حتی سقفی نیز برای آن تعیین نشده است.
وی گفت: در اساسنامه آژانس نیز محدودیتی برای غنیسازی نیست و حق کشورهاست که به هر میزان که میخواهند غنیسازی کنند.
سلطانیه گفت: تعهد ما این است که غنیسازی باید زیر نظر آژانس باشد و فقط آژانس موظف به راستیآزمایی گزارش کشورهاست.
وی تصریح کرد: حتی بازرسیها روح داوطلبانه دارد و در اساسنامه آمده با دعوت کشورها بازرسیها صورت میگیرد.
سلطانیه گفت: ما نیز از آنجایی که عضو ان.پی.تی هستیم از بازرسان آژانس برای بازرسی از تاسیسات دعوت میکنیم.
وی تاکید کرد: از نظر قوانین و ضوابط هیچ محدودیتی برای غنیسازی نداریم.
نگرانی دائمی آژانس از فعالیت هسته ای رژیم صهیونیستی
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: نگرانی از فعالیت های هسته ای رژیم صهیونیستی هر ساله در دستور کار این آژانس قرار دارد.
علی اصغر سلطانیه در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه همشهری درباره تهدیدات اخیر صهیونیست ها علیه کشورمان و اقدامات جنبش غیرمتعهدها برای مقابله با این رژیم وتحقق خاورمیانه عاری از سلاح های اتمی افزود: موضوع رژیم صهیونیستی همواره در آژانس بین المللی انرژی اتمی موضوع مهمی بوده است همچنان که دو هفته پیش نیز یکی از موضوعاتی که در دستور کار قرارگرفت توانمندی هسته ای رژیم صهیونیستی بود و ما هر سال این موضوع را زنده نگه می داریم.
وی گفت:30 سال پیش که به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در آژانس به وین رفتم موضوع محکومیت صهیونیست ها در حمله به رآکتور هسته ای عراق مطرح شد اما آمریکایی ها برای ممانعت از صدور قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی، آژانس را به خروج از آن تهدید کرد.
سلطانیه افزود: به علت آن که 25 درصد بودجه آژانس را امریکا می پردازد این تهدید موجب نگرانی اعضا درباره احتمال انحلال آژانس شد.
وی اضافه کرد: در حالی که کشورهای عربی و عمدتاً اسلامی در حال تهیه قطعنامه ای علیه رژیم صهیونیستی بودند به علت این تهدید امریکایی ها برخی کشورها خواستار تعدیل قطعنامه و برخی خواستار موکول شدن آن به سال بعد شدند.
سلطانیه گفت: در چنین شرایطی از مسئولان رده بالاتر کشور اجازه گرفتم و اعلام کردم اگر امریکا با عملی کردن تهدیدش از آژانس خارج شود ما حق عضویت او را تقبل می کنیم و می پردازیم البته می دانستیم این تهدید آمریکایی ها بلوف است و باید در مقابل زورگویی او ایستاد که خوشبختانه این تدبیر ما به تصویب قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی منجر شد.
وی افزود: بر اساس ماده 19 اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی، رژیم صهیونیستی محکوم و تا 10 سال از حقوق عضویت در آژانس محروم شد.
سلطانیه گفت: به علت تهدیدات رژیم صهیونیستی قطعنامه های دیگری علیه این رژیم مطرح شد و هر سال موضوع نگرانی از فعالیت های هسته ای این رژیم اشغالگر در دستور کار قرار می گیرد.
نماینده دائم جمهوری اسلامی در آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین با اشاره به برگزاری کنفرانس بازنگری ان پی تی در نیویورک در سال 2010 گفت: در آن اجلاس امریکا تلاش فراوانی کرد تا در سند نهایی ان پی تی نامی از رژیم صهیونیستی نیاید و جمهوری اسلامی ایران محکوم شود اما یک ماه تلاش و رایزنی فشرده ما باعث شد رژیم صهیونیستی محکوم و ضرورت پیوستن این رژیم به آژانس در سند نهایی درج شود ضمن این که نامی از جمهوری اسلامی ایران در این سند برده نشد.
همکاری ما با آژانس نشانه بی اعتباری امریکا
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: همکاری ما با آژانس درباره فعالیت های صلح آمیز هسته ای برای نشان دادن بی اعتباری سرویس های جاسوسی و مقامات امریکایی است.
علی اصغر سلطانیه در ادامه نشست خبری در پاسخ به این پرسش خبرنگار خبرگزاری الاتجاه عراق که چرا به رغم مشخص بودن هویت متهم کنندگان ایران همچنان خود را ملزم به پاسخگویی به آنان می دانید؟ افزود: ما هیچ شکی درباره فعالیت صلح آمیز خود نداریم اما همکاری ما برای اثبات بی اعتبار بودن سرویس های جاسوسی و مقامات امریکایی است که ما را متهم می کنند.
وی گفت: ما همکاری های ما مقامات آژانس فهمیدند که نباید به اظهارات و اطلاعات سازمان های جاسوسی اعتماد کنند.
نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره نقش و تأثیر اجلاس تهران در کمک به پیشبرد اهداف هسته ای ایران افزود: کتابی که امروز با عنوان " فصل طلایی تاریخ جنبش غیرمتعهدها " رونمایی شد حاوی اسنادی درباره حمایت این جنبش از فعالیت های صلح آمیز هسته ای ماست که با همکاری های خود مانع تحقق بسیاری اهداف امریکا شدند.
سلطانیه افزود: در زمان دولت بوش هیئت امریکایی در آژانس اصرار کرد کمیته ای برای تقویت بازرسی های آژانس تشکیل شود که غیر متعهدها بلافاصله با تشکیل جلسه ای در وین آنان را ملزم کردند همه کشورها در کمیته مذکور حضور داشته باشند نه فقط 35 عضو شورای حکام.
وی ادامه داد: آن کمیته پس از دو سال فعالیت با شکست مواجه شد و ما با مشارکت غیرمتعهدها اجازه ندادیم در نظام بازرسی آژانس مداخله شود و امنیت کشورهای غیرمتعهد به خطر بیفتد.
سلطانیه همچنین در پاسخ به این پرسش خبرنگار روزنامه کیهان که چرا اعضای غیرمتعهدها از ظرفیت های عظیم خود برای مقابله با تحریم های زورگویانه امریکا و چند کشور دیگر اقدام متقابل نمی کنند گفت: غیرمتعهدها متشکل از کشورهای در حال توسعه هستند که بعضاً با مشکلات اقتصادی مواجهند.
وی با اشاره به علت نام گذاری کتاب حمایت های جنبش غیرمتعهدها از فعالیت های هسته ای ایران به نام " فصل طلایی تاریخ جنبش غیرمتعهد ها " گفت: این جنبش به رغم فشارها و مشکلاتی که با آن مواجه است طبق اصول بنیادین خود از حقانیت جمهوری اسلامی ایران دفاع کرد.
سلطانیه افزود: جنبش غیرمتعهدها علاوه بر آژانس در دیگر سازمان های بین المللی مانند یونیدو نیز در همه موضوعات و حوزه ها از ما دفاع می کند و اجازه نمی دهد اتفاقاتی روی دهد که تبعات بلندمدت برای اعضای این جنبش دارد.
وی ابراز امیدواری کرد: با آغاز ریاست ایران بر جنبش غیرمتعهدها ، سفیران جمهوری اسلامی ایران در وین و ژنو نیز برای ایفای مسئولیت های این جنبش تلاش کنند.