به گزارش خبرگزاری محیط زیست ایران متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
به نام یزدان پاک
انتشار شایعاتی درباره فروش پارک طبیعت پردیسان نگرانیهای بسیاری در میان کارشناسان محیط زیست، دل مشغولان طبیعت ایران و همچنین شهروندان کلانشهر تهران برانگیخته است.
اطلاع رسانی ها در این باره مخدوش و ناقص است و سازمان حفاظت محیط زیست که انتظار میرفت، خود حافظ و نگاهبان این عرصه باشد تاکنون از هر واکنشی درباره این شایعات خوددداری کرده است. اخیرا رسانههای مستقل، خبری حیرت آور منتشر کردند با این مضمون که بخش بزرگی از پارک مذکور با بهایی نازل فروخته شده و خریدار قصد تغییر کاربری اراضی پارک را دارد.
پارک طبیعت پردیسان بر مبنای طرح مصوب و قانونی آن یک پروژه بزرگ ملی به شمار آمده و مقرر بود با تبدیل به ذخیره گاه گیاهان و جانوران و بزرگترین پارک وحش شهری خاور میانه، ضمن فراهم ساختن عرصه یی برای آموزش و جلب توجه هم میهنان به مفاهیم حفاظت محیط زیست و حیات وحش، به یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری پایتخت تبدیل شده و نقش مهمی در رونق اقتصاد شهری تهران داشته باشد.
انتخاب نام پردیسان برای این پارک از آن جهت صورت گرفته که با ارائه نمونه های طبیعی و واقعی از زیست بومهای اقیلم های مختلف کره زمین، چشم اندازی ملموس از بهشت طبیعت جهان را پیش روی ایرانیان قرار دهد. مضاف بر آنکه این پارک با واقع بودن در مسیر بادهای غالب غربی نقش مهمی در تلطیف و خودپالایی هوای کلانشهر آلوده تهران دارد و ساخت و ساز در عرصه آن می تواند راه تنفس را برای میلیونها شهروند ساکن این شهر، باز هم تنگتر کند.
از این نظر، فروش و تغییر کاربری اراضی این پارک میتواند شلیک تیر خلاص به زیستبوم رنجور پایتخت ایران به شمار آمده و همچنین تهران را از یک فرصت بزرگ و تکرار ناشدنی در حوزه گردشگری، اکوتوریسم و آموزش محیط زیست محروم کند. همچنین نباید فراموش کرد پردیسان شاید آخرین عرصه دست نخورده از زیستبوم شهر تهران باشد، کما اینکه هم اکنون برخی گونههای گیاهی خاص منطقه تهران فقط در این پارک قابل مشاهده هستند.
ما امضاکنندگان این بیانیه اطمینان داریم در مجموعه دولت هستند کسانی که هرگز برنمیتابند چنین خیانت بزرگی در حق میلیونها شهروند و نسلهای آینده به نام آنها ثبت شده و امیدواریم دولت یک بار برای همیشه طرح فروش پارک طبیعت پردیسان را ملغی و منتفی اعلام کرده و آستین همت برای اجرای کاربری مصوب این پارک یعنی تبدیل آن به پارک وحش را بالا بزند. اگر چه متاسفانه در سالیان گذشته تصرفات و تعرضات نابخردانه عملا این پارک را چندپاره نموده و بخش هایی از آن را به مخروبه تبدیل کرده است، اما هنوز بیشترین گستره پارک، قابلیت تبدیل به عرصه ای برای تفرجگاه طبیعت گردی و آموزش محیط زیست را داشته و اگر هم تصمیم بر تعیین کاربری تازه برای پردیسان است، این کاربری هرگز نباید مغایر با کارکرد اصلی پارک به عنوان ریه تنفسی تهران و مهمترین امکان بالقوه این کلانشهر برای برخورداری از یک پارک طبیعت باشد.
این بیانیه شاید، در غیاب تشکل های زیست محیطی و در سکوت غالب رسانه های رسمی عجالتا تنها صدای دوستداران محیط زیست و دلمشغولان زیستبوم پایتخت درباره سرنوشت پارک طبیعت پردیسان باشد. امیدواریم که این صدا شنیده شود و پاسخی در خور یابد.
- مهندس شیرین ابوالقاسمی
- دکتر حسین آخانی
- مهندس میترا البرزی منش
- محمدعلی اینانلو
- مهندس مژگان جمشیدی
- مهندس علیرضا جورابچیان
- مهندس محمد درویش
- دکتر محمد تقی رهنمایی
- مهندس بهرام زهزاد
- مهندس هوشنگ ضیایی
- مهندس بیژن فرهنگ دره شوری
- دکتر ناصر کرمی
- دکتر اسماعیل کهرم
- دکتر عبدالحسین وهابزاده