چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۴:۵۶
۰ نفر

همشهری آنلاین: محققان انگلیسی شیوه استفاده از الکتریسیته برای رشد مجدد اندام در کرم‌های پهن را مورد بررسی قرار دادند که به گفته آنها این دستاورد می‌تواند در دهه‌های آینده برای بازسازی بافت بدن انسان نیز کاربرد داشته باشد

رشد مجدد اندام‌ها با الکتریسته

به گزارش ایسنا، این دستاورد محققان، تحقق رویای "فرانکشتاین"، اثر مری شلی، نویسنده معروف انگلیسی است که در آن این دانشمند جوان با استفاده از کنار هم قرار دادن تکه‌های بدن مردگان و اعمال نیروی الکتریکی، جانوری زنده به شکل انسان در ابعاد بزرگ‌تر می‌سازد.

محققان تأکید می‌کنند که میدان و جریان‌های الکتریکی کلید اصلی پیشرفت در حوزه مهندسی بافت محسوب می‌شوند و افرادی که به دلیل تصادف، بیماری یا جراحت جنگی دچار نقص عضو شده‌اند، در آینده می‌توانند از این علم برای بازسازی و رشد مجدد دست یا پا استفاده کنند.

محرک‌های الکتریکی موفقیت‌هایی را در زمینه تحریک رشد عصبی در افراد دچار آسیب نخاعی نشان داده‌اند؛ همچنین میدان‌های بیوالکتریکی نقش کلیدی در بازسازی نوک انگشتان کودکان ایفا می‌کنند.

تیم تحقیقاتی دانشگاه آبردین انگلیس به سرپرستی دکتر آنا راجینک، تأثیر الکتریسیته بر روی کرم‌های پهن برای بازسازی اندام را مورد بررسی قرار دادند.

کرم‌های پهن برای تکثیر شدن، به دو نیم تقسیم می‌شوند که در این حالت یک بخش فاقد سر و یک بخش فاقد دم است، اما شگفتی دانشمندان احساس نیاز به سر برای بخش فاقد دم و نیاز به دم در بخش بدون سر است.

به نظر می‌رسد، میدان الکتریکی طبیعی مرتبط با فرایند دو نیم شدن در بدن کرم پهن مانند یک قطب نما به سلول‌های بنیادی می‌گوید که به کجا مهاجرت کرده و دم یا سر را شکل دهند.

محققان با معکوس کردن قطب میدان الکتریکی در محل دو نیم شدن، کرم‌های پهنی با دو سر یا با دو دم تولید کرده‌اند.

کرم پهن دارای سیستم عصبی پیچیده‌ای شامل دو طناب عصبی موازی، مغز، چشم، روده و 40 نوع مختلف سلول است، به همین دلیل تعمیم دادن نتایج این مطالعه برای انسان به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.

کد خبر 184341
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز