به گزارش مهر، دکتر غلامرضا خواجه سروی در پنجاه و یکمین نشست مشترک معاونان دانشجویی و فرهنگی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور که در سالن جلسات وزارت علوم برگزار شد با گرامیداشت یاد شهدای علمی و محکوم کردن اهانت کنندگان به ساحت رسول اکرم اسلام حضرت محمد (ص)، گفت: تصور من این است که وزارت علوم به عنوان ستاد علمی کشور متصدی 4 میلیون و نزدیک به 400 هزار دانشجو است و نگاهها به سمت وزارت علوم است.
وی ادامه داد: نکته ای که در این جلسه مناسب است به آن اشاره شود مسئولیت مشترک معاونان دانشجویی و فرهنگی در قبال کسانی است که به عنوان دانشجو در دانشگاه در حال تحصیل هستند و یا به عنوان هیئت علمی مشغول تعلیم دانشجویان هستند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه این مسئولیت مشترک اقتضائاتی دارد، خاطرنشان کرد: یکی از این اقتضائات مهم هماهنگی است هدف از تفکیک معاونت فرهنگی و دانشجویی این بود که بتوانیم به نحوی تخصصی تر به کارهایی که گسترده شده رسیدگی کنیم درست است که از لحاظ ساختاری جدا شده است ولی مسئولیت مشترک باقی است از این رو چیزی که در دانشگاهها باید به آن توجه کنیم، مسئله هماهنگی است.
وی یادآور شد: در سال تحصیلی جدید باید به مسئله هماهنگی در حوزه های مختلف دانشجویی توجه شود آنچه که مد نظر ماست خروجی است اگر نقطه نظری هم وجود دارد در شورای فرهنگی دانشگاه بر روی آن مسائل بحث شود.
خواجه سروی ادامه داد: ما پایه را هماهنگی قرار داده بودیم در حوزه فرهنگی ما در ابتدای راه هستیم. هر کدام از مسائل فرهنگی دانشگاهها را تازه کلید زده ایم. کرسی های آزاداندیشی که از تاکیدات مقام معظم رهبری بود معتقدیم که هنوز در حوزه برگزاری آن در ابتدای راه هستیم. در زمینه اسلامی شدن و دینی شدن که مطرح شده در ابتدای راه هستیم.
وی خطاب به معاونین دانشجویی و فرهنگی دانشگاهها پیشنهاد داد که شورای هماهنگی بین معاونت دانشجویی و فرهنگی در دانشگاهها ایجاد کنند و افزود: این شورا از سال 84 در وزارت علوم فعال شده است.
خواجه سروی در بخش دیگری از سخنانش به اقتصاد مقاومتی و تحریم هایی که وجود دارد، اشاره کرد و گفت: ما باید به دنبال کاهش هزینه ها باشیم ضمن اینکه برنامه ها را تعطیل نکنیم.
وی ادامه داد: به جای اینکه سفر دانشجویی طولانی مدتی را برگزار کنیم این سفرهای دانشجویی را در استان و شهرستان متمرکز کنیم.
خواجه سروی در ادامه به تشکل های اسلامی دانشگاهیان اشاره کرد و گفت: سیاست اعلام شده وزیر علوم در خصوص این تشکل ها هم دارای تنوع است هم تکثر. باید از این تشکلها حمایت کنیم چرا که این تشکل ها در راستای اهداف انقلاب و خدمت به آن حرکت می کنند.
وی افزود: مانع ایجاد کردن و سختگیری در برابر این تشکل ها جزو سیاست رسمی وزارت علوم نیست. سیاست رسمی ما این است که به دانشجویان فعال در عرصه تشکل ها اجازه حضور و فعالیت بدهیم. در عین حال آنها را هدایت و نظارت کنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم خطاب به معاونین فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای سراسر کشور گفت: نکته دیگری که باید به آن اهمیت داد فراگیر کردن ازدواج آسان دانشجویی است قبلا در این زمینه کارهایی شده است دفاتر مشاوره نقش مهمی می توانند در این زمینه اجرا کنند.
وی افزود: یکی از راههای افزایش کیفیت حجاب و عفاف در دانشگاهها کمک به ازدواج آسان دانشجویی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد از تصدی گری بپرهیزید و از تمام اعضای هیئت علمی دانشجویان و کارکنان در پیشبرد مسائل دانشگاه استفاده کنید.
وی ادامه داد: نگذارید حرف ناگفته ای در دانشگاه بماند و نگذارید هیچ انرژی متراکم شود که این مسئله به برنامه مشترک بین حوزه های مختلف دانشجویی بر می گردد.
خواجه سروی در بخش دیگری از صحبت هایش به واگذاری امور رفاهی دانشگاهها به بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: با توجه به واگذاری خوابگاهها به بخش خصوصی باید به امور فرهنگی خوابگاهها توجه ویژه شود و این مسئله را هم معاونت فرهنگی و هم معاونت دانشجویی باید به صورت جدی پیگیری کنند.
وی ادامه داد: فعالیتی انجام دهیم که برنامه هایی که در دانشگاه انجام می دهیم مخاطب فراگیری داشته باشد برنامه های دینی و برنامه های شاد جزو برنامه هایی هستند که مخاطب فراگیری دارند.