به گزارش همشهری آنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات، محمد باقر قالیباف،شهردار تهران در این بازدید، از مراحل ساخت رصدخانه شهری تهران، امکانات، نیازها و روال کار تاسیس رصدخانه تا زمان افتتاح آن دیدن و به ضرورتهای وجود رصدخانه برای کلانشهری چون تهران، اشاره کرد.
دکتر قالیباف ضمن قدردانی از تلاش دست اندرکاران و متخصصانی که در این پروژه، همکاری دارند بر اتمام هر چه زودتر و با کیفیتتر این مأموریت پر اهمیت، تاکید کرد.
ویژگیهای رصدخانه شهر تهران
رصدخانههای شهری یا Urban Observatory در کشورهای توسعهیافته برای دستیابی به اهداف گوناگونی تاسیس شده و توسعه مییابند.
عمده هدف از تاسیس رصدخانهها مانیتورینگ شهر و نظارت بر کلیت و جزئیات شهر است. طبعاً تهران نیز به نوبه خود به عنوان یک کلانشهر به چنین نظارتی احتیاج دارد. اصلی ترین مأموریت رصدخانه این است که بتواند آنچه را که در شهر به لحاظ مسائل مختلف کالبدی، اجتماعی و عملکردی پیش میآید در دورههای زمانی متفاوت به گونهای، نمایش داده و تحلیل کند. همچنین بتواند بهطور همزمان، دیدی کلان و جزئی از شهر به مدیریت شهری ارائه کند.
در فاز نخست رصدخانه شهری تهران، آمار و اطلاعات مربوط به حوزه شهرسازی با تاکید بر رصد طرح تفضیلی شهر تهران در بستر اطلاعات مکان محور، مد نظر قرار گرفته است. رصدخانه به همراه ماکت و مدل سه بعدی دیجیتالی شهر و شاخصهای مدیریت شهری در اختیار مدیران این حوزه قرار میگیرد.
در فاز بعدی علاوه بر رصد وضعیت شهر تهران در سایر حوزههای مدیریت شهری در شهرداری تهران، شرایط استقرار و مشارکت سایر نهادهای خارج از شهرداری نیز برای ارائه و بهرهگیری از این اطلاعات و انطباق این رصدخانه با استانداردهای مرکز اسکان سازمان ملل متحد UN-HABITAT در تعریف و کارکردگرایی رصدخانههای شهری مد نظر قرار خواهد گرفت.
رصدخانههای شهری در ارائه اطلاعات مورد نیاز برای مدیریت یکپارچه شهرها نقش بسزایی را ایفا میکنند. رصدخانه شهر تهران نیز به عنوان محل تجمیع اطلاعات مورد نیاز برنامهریزان، پژوهشگران و مدیران شهری، گام مهمی در جهت بهرهگیری از همه ظرفیتهای اطلاعاتی دستگاههای دخیل در امر مدیریت کلانشهر تهران برخواهد داشت.