تصویر حاصل از این روش که توموگرام نامیده میشود، الگوی حرارتی سطح بدن را نشان میدهد. در توموگرافی، آشکار ساز، تشعشع حرارتی دریافت شده را به یک سیگنال الکترونیکی تبدیل میکند و سپس آن را علاوه بر تقویت، پردازش میکند تا روی یک صفحه کاتودیک مثل مونیتور قابل مشاهده شود.
تصاویر بدست آمده به صورت سایههای خاکستری رنگ دیده میشوند، یعنی سطوح سردتر به رنگ سایههای خاکستری روشن نمایان میشوند. در توموگرافی رنگی، نواحی گرم، رنگ قرمز و نواحی سر ، رنگ روشن خواهند داشت.
از آنجا که درجه حرارت پوست بدن در نتیجه فرآیندهای فیزیکی، فیزیولوژیک طبیعی یا بیماری تغییر میکند از این خاصیت تغییر گرمایی در عضوی خاص یا در سطح بدن برای آشکارسازی بیماری استفاده میشود.
به عنوان مثال میتوان از شیوه تشخیصی توموگرافی در تشخیص سرطان پستان نام برد. این شیوه تشخیصی علاوه بر اینکه کاملا بدون درد است، سریع و ارزان هم هست و از همه مهم تر به دلیل بی ضرر بودن میتوان آن را بارها تکرار کرد.
ترموگرافی در مامائی نیز کاربرد دارد. جفت از فعالیت بیولوژیکی زیادی برخوردار است. بنا بر این درجه حرارت حاصله در محلی که جفت قرار دارد به طور قابل ملاحظهای بیشتر از بافتهای اطراف است. پس میتوان از توموگرافی، جهت تعیین دقیق محل جفت استفاده کرد.