با تصویب طرح ممنوعیت احداث ابنیه در عرصه بوستانها و فضای سبز در شورای اسلامی شهر تهران، چنانچه ساخت وسازی خارج از ضوابط و طرحهای جامع و تفصیلی صورت گیرد، شهردار منطقه مسئول و پاسخگو خواهد بود.به گزارش اداره کل روابط عمومی و بینالملل شورای اسلامی شهر تهران، در جریان بررسی لایحه مذکور، معصومهآباد، عضو کمیسیون فرهنگی، اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به ساختوساز بوستانها و پارکهای بزرگ در سطح شهر خاطرنشان کرد:
در برخی از بوستانها و فضاهای سبز با توجه به حضور گسترده شهروندان نیاز به فضاهای فرهنگی احساس میشود، بهتر است در طرح فوق مجوز ساخت فضاهای فرهنگی به برخی بوستانها داده شود.مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: بوستانها و فضای سبز شهر، تعریف مخصوص خودشان را دارند که طبق طرحهای تفصیلی و جامع میتواند در آنها ساخت و سازهای مورد نیاز انجام شود. هادی ساعی، عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران نیز یادآور شد، بسیاری از ساخت و سازهایی که در پارکها صورت میگیرد با مصالح ساختمانی متداول است درصورتی که میتوان در فضاهای طبیعی و سبز از مصالح متناسب با طبیعت و محیطزیست استفاده کرد.
دانشجو، سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران نیز خاطرنشان کرد: علت اصلی ارائه این طرح، ساخت و سازهایی است که خارج از ضوابط در برخی از پارکها و حاشیه خیابانها اتفاق میافتد.وی افزود: مطمئن هستیم که در سطح مدیریت کلانشهرداری و معاونین شهرداری کسی دوست ندارد ساخت و سازهای خلاف اتفاق بیفتد، ولی متأسفانه نوع مدیریت در سطح شهر بهگونهای تدارک دیده شده است که به شهرداری در مناطق و نواحی اجازه اینگونه مانورها را میدهد و چون جایی برای پایش و اعلام زنگ خطر ساخت و سازهای خلاف ضوابط در پارکها وجود ندارد این طرح میتواند کمک کند.
علیرضا دبیر، عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران نیز تأکید کرد: ساخت و سازهای غیرمجاز بیشتر در بوستانها و پارکهای منطقهای و شهری اتفاق میافتد، درصورتی که شهردار منطقه اراده کند، هیچ اتفاقی در منطقه نخواهد افتاد. وی طی پیشنهادی خواستار افزودن بندی به ماده واحده طرح ممنوعیت احداث ابنیه در پارکها شد که براساس آن چنانچه بنایی خارج از طرح مصوب در پارکها ساخته شود، شهردار منطقه مسئول و پاسخگو خواهد بود.
با موافقت سایر اعضا این پیشنهاد به طرح افزوده شد. بر همین اساس در ماده واحده این مصوبه آمده است که شهردار تهران موظف است از احداث هرگونه ابنیه به غیراز نمازخانه، وضوخانه و سرویس بهداشتی، کتابخانه و پستهای برق در عرصه بوستانها و پارکهای واقع در محدوده و حریم شهر تهران خودداری کند.
همچنین در این طرح، عرصه بوستانها و فضاهای سبز شهر تهران در سه سطح فرامنطقهای، منطقهای و محلی تعریف میشوند، که در هر فضا بنا بر طرحهای جامع و تفصیلی سطح اشغال و شرایط ساختوساز تعریف شده است و نیز در سطح شهری که بوستانها، فضاهایی بالای 30 هزار متر خواهند داشت، ساختوسازها باید زیرنظر کمیسیون فنی مستقر در سازمان پارکها و براساس ضوابط طرحهای جامع و تفصیلی تعیین تکلیف شود و نیز تأکید شده است که در این ساخت و سازها، ترجیحا از مصالح متناسب با طبیعت استفاده شود. در ادامه جلسه نیز لایحه پیشنهاد به دولت، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی استانها جهت اصلاح ماده54 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب 1380.11.27مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید.
مهدی چمران در توضیح این لایحه اظهار داشت: در هیچیک از بندهای قوانین شهرداریها، مسئولیت پرداخت هزینه برق مصرفی تجهیزات ترافیک مشخصاً برعهده شهرداریها قرار نگرفته است اما این هزینه در عمل از شهرداریها مطالبه میشود که این موضوع مشکلاتی را برای شهرداریهای سراسر کشور ایجاد کرده است.
چمران با اشاره به اینکه طبق ماده54 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، وزارت راه و شهرسازی از پرداخت هزینه برق تونلهای بین راهی معاف است ما نیز در این مصوبه، از مجلس میخواهیم که شهرداریها را از پرداخت هزینه برق تونلهای داخل شهری معاف کند. براساس ماده واحده این مصوبه از دولت، مجلس و شورایعالی استانها خواسته شده است همانند وزارت راه و شهرسازی، شهرداریهای کشور نیز از پرداخت هزینه حق انشعاب برق و بهای برق مصرفی، تجهیزات و وسایل عبور و مرور منصوبه در سطح شهرها معاف باشند. در ادامه این جلسه همچنین حسابرس مستقل شورای اسلامی شهر تهران گزارشی درخصوص سازمان نوسازی شهر تهران برای سال مالی 1388ارائه کرد. این سازمان از نظر رعایت استانداردهای حسابرسی مورد خاصی نداشته و گزارش آن بهصورت معقول اعلام شد.