علم مطالعه در خوردن و آشامیدن، نشان میدهد اگر از لیوانهای پهن و کوتاه استفاده میکنید نسبت به لیوانهای باریک و بلند از مقدار مایعات بیشتری مصرف میکنید.
همچنین هرچه محل قرار گرفتن شما به ظرف شیرینی نزدیکتر باشد، شیرینی بیشتری میخورید.
در این بخش تاثیر رنگها را بر اشتها بررسی میکنیم.
تضاد رنگی اشتها را کنترل میکند
اگر ظرف غذای شما با محتویات دون آن همرنگ باشد باعث میشود مقدار غذای بیشتری میل کنید.
طبق تحقیقات صورت گرفته در دانشگاه کورنل، افرادی که اسپاگتی را با سس آلفردو در ظروف سفید سرو کنند تا 20 درصد اسپاگتی بیشتری مصرف میکنند.
محققان میگویند هر چه میان ظرف غذاخوری شما و غذایتان تفاوت رنگی بیشتری باشد مغز راحتتر و آگاهانهتر مقدار غذا را اندازهگیری میکند.
رنگ آبی اشتها را کنترل میکند
رنگ آبی موجب میشود نسبت به غذاخوردن تمایل کمتری از خود نشان دهید. دانشمندان در این زمینه میگویند این موضوع به زمانهای بسیار قبل، زمانی که انسانها غارنشین بودند برمیگردد در آن موقع بسیاری از مواد غذایی سمی در طبیعت به رنگ آبی وجود داشتند.
از این رو انسانها نسبت به خوردن غذاهای آبی رنگ به طور ناخودآگاه و غریزی تمایل کمتری از خود نشان میدهند. پس با توجه به این موضوع برای خوردن غذای کمتر، سعی کنید از بشقابهای آبی رنگ استفاده کنید و تا حد ممکن آشپزخانه و اتاق ناهارخوریتان را به رنگ آبی درآورید.
رنگبندی غذاها اشتها را کنترل میکند
غذاها را از لحاظ ارزش غذایی در ذهن خود رنگبندی کنید. آنهایی را که از همه سالمتر هستند را سبز در نظر بگیرید، آنهایی که در درجه کمتری از سلامت قرار دارند را زرد و در نهایت آنهایی که دارای کمترین ارزش غذایی هستند و در واقع برای سلامتی مضرند را قرمز در نظر بگیرید.
طریقه چیدن این مواد غذایی بر حسب رنگ آنها را نیز در نظر بگیرید، آنهایی را که سبز رنگ هستند در دسترسترین قسمت و آنهایی را زرد هستند در قسمت میانی و آنهایی را که مضر هستند در کمترین دسترسی قرار دهید.
به این ترتیب هنگام باز کردن در یخچال دسترسی شما به مواد غذایی سالمتر راحتتر خواهد شد و با این روش میتوانید از رژیم غذایی سالمتری استفاده کنید.
http://www.rd.com