او گفت:بخشی از کلاهبرداریها، مربوط به پیامکهایی است که بهوسیله مجرمان و با اهداف مجرمانه انجام میشود. بهعبارت دیگر، مجرمان از تلفن همراه بهعنوان ابزاری برای تسهیل ارتکاب جرم استفاده میکنند.امـیدی گـفـت:پـیـامـکهای چوپاندروغگو ازجمله پیامکهایی بوده که از طریق آن کلاهبرداریهای میلیاردی انجام گرفته است.
در این پیامکها، فردی ادعا میکند که چوپان است و زمانی که گوسفندان را به چرا برده خمرهای را پیدا کرده که داخل آن مقداری سکه طلا و اشیای عتیقه است و من میخواهم اگر آشنا داری برایم بفروشی. متأسفانه تعدادی از مردم هم به این پیامک واکنش مثبت نشان داده با افراد سودجو تماس گرفته و افراد سودجو چند سکه طلای واقعی هم به آنها میدهند و فریبخوردگان پس از آنکه از واقعی بودن سکهها مطمئن میشوند اعتماد بیشتری به افراد سودجو میکنند و با آنها وارد معامله شده سپس افراد سودجو از آنها میخواهند که برای معامله به خارج از شهر رفته در آنجا فرد فریب خورده را دچار تعجیل میکنند و میگویند پول را تحویل بده و سکهها یا اشیای عتیقه را تحویل بگیر.
افراد فریب خورده پس از خروج از محل و معامله متوجه میشوند که سکهها طلا نیستند و تقلبی است. این نوع کلاهبرداریهای پیامکی در چند سال گذشته بهشدت شایع شده و افراد سودجو از این طریق 334نفر را فریب دادند و پرداختی افراد فریب خورده به سودجویان نیز حدود 19میلیارد تومان بوده است. البته در این رابطه حدود 240نفر از کلاهبرداران دستگیرشدهاند و حدود 260هزار سکه عتیقه تقلبی و سایر اشیای تقلبی نیز کشف شده است. این آمارها درحال حاضر نسبت به سالهای قبل کاهش یافته است اما هنوز هم پیامکهایی با این مضامین ارسال میشود و متأسفانه برخی از مردم هم به این قبیل پیامکها واکنش مثبت نشان میدهند.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا به شگرد دیگر افراد کلاهبردار از طریق ارسال پیامک اشاره کرد و اظهار داشت: نوع دیگر از پیامکهایی که با قصد کلاهبرداری ارسال میشود پیامکهایی است با این مضمون شما در یک قرعهکشی برنده شدهاید بنابراین مبلغی را بهحساب ما واریز کنید تا کالایی را که برنده شدهاید توسط پیک برایتان ارسال شود و این درحالی است که اشیایی که فرستاده میشود اشیای کم ارزش، تقلبی و بدلی است و پولی که افراد میپردازند بسیار بیشتر از ارزش آن کالا ست. سرهنگ مهرداد امیدی، گدایی از طریق پیامک را نوع دیگری از کلاهبرداریهای پیامکی ذکر کرد و گفت: این نوع پیامکها با این مضمون ارسال میشود که من فردی یتیم یا محتاج هستم، مدتی است غذا نخورده ام و... شماره حساب نیزمی فرستد و از این طریق برخی از مردم را فریب میدهد.
این مقام مسئول پلیس آگاهی ناجا افزود:علاوه بر ارسال پیامک، برخی از افراد سودجو با تلفن همراه افراد تماس میگیرند و به این ترتیب برای فروش کالای خود اقدام به بازاریابی کرده و کالاهای کم ارزش، تقلبی و غیراستاندارد را به مردم پیشنهاد میکنند.از سوی دیگر، در مواردی با افراد تماس گرفته میشود و افراد سودجو به مردم میگویند سیمکارت مشابه شماره شما را از یک اپراتور دیگر داریم. بهعنوان مثال، فرد همراه اول دارد و به او میگویند که ما ایرانسل شما را داریم. از این طریق فرد را به هرطریق ممکن ترغیب میکنند و سیمکارت را به منزل فرد ارسال و از وی 20تا 30هزار تومان دریافت میکنند و این درحالی است که موقعی که بسته باز میشود فرد فریب خورده متوجه میشود که یا شماره سیم کارت آن شماره موردنظر نبوده و یا سیمکارت سوخته بوده است. متأسفانه چون رقم پایین است کسی هم شکایت نمیکند و از این طریق کلاهبرداران مبالغ زیادی را دریافت میکنند.