به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمد کاظم اکبری در نخستین کارگاه ملی رایانش ابری خاطرنشان کرد: هم اکنون سه پروژه بزرگ در حوزهی «ابر» با دستگاههای دولتی در مرکز تحقیقات رایانش ابری در حال انجام است که با برنامهریزیهای مدون برای تبدیل بخشی از ابررایانه ملی به کلودسنتر کار حرفهای در زمینه سیستم ابر را در ایران آغاز خواهیم کرد.
وی با اشاره به این که کلودسنترها و کلودسرورها تا دو سال آینده در حوزههای مختلف علوم رایانه به کار خواهند آمد، اظهار کرد: چارهای جز ورود به بحث رایانش ابری به صورت متمرکز و کارآمد نداریم؛ چرا که در چند سال آینده حتی نرم افزارها نیز بر روی کلودسرورها در اختیار کاربران قرار میگیرد و برای استفاده از امکانات و به روز بودن در این علم باید در حوزهی رایانش ابری قدرتمند عمل کنیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر با بیان این که کار بر روی سرورها و رایانههای ابر از سال 85 در مرکز رایانش ابری دانشگاه امیرکبیر آغاز شده است، گفت: در ابتدا به هیچ عنوان تصور نمیکردیم که استفادهها وکاربردهای سیستم ابر تا این اندازه رشد کند و با این که ما مطالعات آکادمیک و نیمه صنعتی را آغاز کرده بودیم کاملا غافلگیر شدیم.
اکبری ادامه داد: ما در مرکز تحقیقات به این نتیجه رسیدهایم که باید برنامهریزی منظم در رابطه با ساخت و کاربرد سیستمهای ابر در کشور وجود داشته باشد که برگزاری چنین کارگاههایی میتواند آغازگر آشنایی بیشتر و زمینهسازی برنامهریزیهای دقیقتر باشد.
در ادامه مراسم افتتاحیهی نخستین کارگاه ملی رایانش ابری، مرتضی جوان، دبیر کادر علمی این کارگاه گفت: برای برگزاری این کارگاه 80 مقاله به دبیرخانه ارسال شد که از این میان 29 مقاله برای ارائهی شفاهی، ارائهی پوستر و چاپ بدون سخنرانی انتخاب شدند. همچنین 106 نفر برای شرکت در این کارگاه ثبتنام قطعی کردهاند.
وی افزود: طی دو روز برگزاری این کارگاه استفاده و کاربرد سیستمهای ابری در حوزهی امنیت، مجازی سازی، شبکه، مدیریت زیرساخت، پایگاههای داده، پردازش فوق سریع، مدلهای برنامهنویسی و چند موضوع دیگر بررسی خواهد شد.
نخستین کارگاه ملی رایانش ابری به همت دانشکدهی مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مرکز تحقیقات رایانش ابری امروز و فردا در این دانشگاه برپا خواهد بود.