یک عضو هیات نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در این نشست ضمن اشاره به ماهیت قطعنامههای حقوق بشری صادره علیه جمهوری اسلامی ایران به عنوان مبنای چنین گزارشاتی که برآمده از اقدام کاملا" سیاسی، مغرضانه، گزینشی و دوگانه" معدودی از کشورهای گروه غرب بشمار میرود، مفاد گزارش دبیرکل را غیرقابل قبول خواند و مطالب و اطلاعات مندرج در آن را غیرموثق، تحریف شده، نادرست و غیر معتبر دانست.
وی همچنین ضمن انتقاد از عدم انعکاس و اعمال نقطه نظرات و پاسخ های ارائه شده از سوی کشورمان در گزارش دبیرکل و همچنین عدم اشاره به اقدامات و تحولات و پیشرفتهای مثبت حقوق بشری کشورمان در گزارش یادشده چنین رویکردی را نادرست، غیرمنطقی و غیرحرفهای دانست و بر ضرورت اصلاح رویکرد مذکور تاکید کرد.
به گزارش ایسنا، نماینده کشورمان تاکید کرد: چنین اقداماتی باعث کاهش اعتبار و مشروعیت سازوکارهای بینالمللی حقوق بشر و تضعیف توان و ظرفیت کشورها برای حمایت و ارتقاء حقوق بشر خواهد گردید.
وی در بخشی دیگر از سخنرانی خود با اشاره به ارتکاب موارد عدیده نقض حقوق بشر از سوی بانیان اصلی قطعنامه حقوق بشر علیه جمهوری اسلامی ایران ،ادعاهای حقوق بشری کشورهای یادشده و همزمان درخواست کانادا برای لغو ماموریت گزارشگر ویژه نقض حقوق بشر در سرزمین های اشغالی فلسطین را مضحک و قابل تامل دانست.
نماینده کشورمان در ادامه ضمن اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تلاش همه جانبه در جهت حمایت و ارتقای حقوق بشر در سطوح مختلف ملی، منطقهای و بینالمللی بر اساس تعالیم و آموزههای عالیه دینی، قانون اساسی و تعهدات پذیرفته شده بینالمللی بر استمرار این تعهد در حرف و عمل تاکید ورزید.
وی همچنین بر فعالیت همه جانبه کشورمان برای تحقق حقوق بشر و ایجاد جامعهای پیشرفته بر اساس اصول عدالت، برابری، استقلال، آزادیهای مشروع و توسعه اقتصادی و اجتماعی و نیز همکاری و تعامل سازنده با سازوکارهای حقوق بشری در چارچوب منشور ملل متحد در عین اجتناب از اعمال استانداردهای دوگانه، سیاستزدگی و تقابل تاکید کرد.