شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۶:۴۱
۰ نفر

رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: سن ازدواج برای مردان و زنان نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته و به میانگین27.2 محمد ناظمی‌اردکانی گفت:

 رهبر معظم انقلاب و دغدغه ایشان نسبت به روند کاهش جمعیتی ایران اسلامی در سخنرانی‌های اخیر، نشان از این دارد که بی‌توجهی به این مهم می‌تواند مشکلات بزرگ امنیتی، اقتصادی و فرهنگی برای پیشرفت نظام اسلامی به بار آورد.
او در ادامه با اشاره به بیانات و نگرانی‌های مقام معظم رهبری با بیان اینکه هدف سیاست جمعیتی حفظ تعادل پویای ساختار کلی جمعیت و کیفیت آن است، گفت: معمولاً کشورهای توسعه‌نیافته یا در حال توسعه پرجمعیت و جوانند و بعد از رسیدن به مرزهای توسعه، به بحران کاهش جمعیت فعال و سالمندی دچار می‌شوند.

رئیس سازمان ثبت احوال ادامه داد: با وجود این برای ایران زود است تا طبق پیش‌بینی‌ها، جمیعت آن در سال1420، در شرایطی که هنوز «در حال توسعه» است و برای رسیدن به اهداف بلندمدت به جمعیت جوان و فعال نیاز دارد، به سالمندی برسد. گفته می‌شود ایران در سرعت رسیدن به مرزهای سالمندی سومین رتبه جهانی را دارد.

اردکانی تأکید کرد: جمعیت سرمایه‌ای بی‌بدیل برای کشورها محسوب می‌شود و سیاست‌های ‌جمعیتی، راهبردی‌ترین و پرعمق‌ترین سیاست‌ها در درازمدت هستند که سیاست‌های توسعه‌ای کشورها را در بلندمدت پشتیبانی می‌کنند.معاون وزیر کشور گفت: دولت‌ها سیاست‌های جمعیتی مختلفی ازجمله سیاست جمعیت مستقیم همچون تشویق ولادت و سیاست غیرمستقیم سریع همچون مهاجرپذیری، سیاست ضمنی مانند تنظیم خانواده، سیاست مداخله‌ای همچون تغییر سن ازدواج را دارند. او تأکید کرد: نخستین سیاست جمعیتی کشور در سال 1346تدوین و اجرا شد که حاصل آن انفجار جمعیتی در دهه60 بوده است.

ناظمی تأکید کرد: در سال1372 قانون تنظیم خانواده به تصویب رسید که در نتیجه آن در سال‌های 1371 و 1372 از پنج شش فرزند به چهار فرزند رسید‌ و در دهه80 نرخ رشد جمعیت از 3.2 به 2.3 کاهش یافت. معاون وزیر کشور ادامه داد: طبق پیش‌بینی‌ها باید انفجار دوم جمعیتی را بر اثر ازدواج و فرزندآوری متولدین دهه60 شاهد می‌بودیم، اما با شیب نزولی موالید مواجه شده‌ایم به‌طوری‌که میزان موالید در سال 90یک میلیون و 380هزار نفر بود و این در حالی است که این رقم در دهه 60 بیش از دو میلیون نفر بود.
رئیس سازمان ثبت احوال اظهار کرد: آمار‌ها حاکی از کوچک‌تر شدن متوسط بعد خانواده از 5.1نفر در دهه 60 به 3.55 نفر در سال اخیر است.

او توجه به تأثیر «مهاجرت» بر «نسبت جمعیت جوان»، برنامه‌ریزی برای تدوین سیاست‌های جمعیتی منطقه‌ای، ارائه مشوق‌هایی مانند ارتقای استانداردهای کیفی آموزش و بهداشت، پذیرش فرهنگ مردم درخصوص افزایش تعداد فرزندان، ضرورت تدبیر سیاست‌هایی برای ترویج ازدواج، کاهش سن ازدواج و همچنین کاستن از فاصله سنی زوجین و در نهایت استفاده از تجربیات جهانی را ازجمله نکات قابل توجه برای تکمیل بسته سیاستی که اخیرا توسط رئیس‌جمهور اعلام شده است، عنوان کرد.

 

کد خبر 190818
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آسیب اجتماعی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز