مردم در دفع زبالهها دقت ندارند و بهراحتی زباله را در رودخانهها رها میکنند. به گزارش خبرنگار همشهری، جیهان طویلا افزود: راههای متفاوتی برای کاهش تولید زباله وجود دارد و برای رسیدن به شهر سالم باید فرهنگسازی کرد.وی بر اهمیت توجه به مسائل مربوط به سلامت محیطزیست و زباله توسط دانشگاه علوم پزشکی مازندران اشاره کرد و گفت: این دانشگاه برای رسیدن به اهداف خود راه سختی در پیش دارد. نماینده سازمان بهداشت جهانی با بیان اینکه زباله در مازندران نخستین چیزی بود که توجهم را بهخود جلب کرد، افزود: WHO میتواند دانش خود را در اختیار شما قرار دهد.
جیهان طویلا خاطرنشان کرد: سعی میکنم با سازمانهای بینالمللی ارتباط برقرار و مشکلات شما را منتقل کنم. وی نقش وسایل ارتباطجمعی را در انتقال پیام و فرهنگسازی درخصوص کاهش تولید زباله مؤثر دانست.وی با بیان اینکه این استان نخستین استانی است که پزشک خانواده را به مرحله اجرا درآورده است، گفت: این دانشگاه دیدی بسیار خوب نسبت به سلامت جامعه دارد.
جیهان طویلا، با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی مازندران روی عوامل مؤثر بر سلامت جامعه فعالیت میکند، تصریح کرد: این دانشگاه روی شاخصهای مهمی ازجمله سلامت مادران و کودکان کار کرده و به موفقیتهایی در این زمینه دست یافته است. این نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران بر لزوم توجه به جمعیت جوان استان، زباله، تنوع حیوانی و گیاهی و بیماریهای مشترک بین حیوان و انسان تأکید کرد و اظهار داشت: شیوه زندگی و تغذیه نیز در بروز بیماریها دخیل هستند.
جیهان طویلا بهکارگیری روشهای کلاسیک ازجمله پزشک خانواده و مراکز بهداشتی را در جلوگیری از برخی بیماریها تأثیرگذار دانست و تصریح کرد: کمیته سلامت (کارگروه سلامت و امنیت غذایی) استانداری در رسیدگی بهتر به این مسائل اهمیت ویژهای دارد.
بتول سطانی؛ خبرنگار همشهری در ساری