دوشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۱ - ۰۵:۲۵
۰ نفر

گروه ادب و هنر - احمد افشار: سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت با هدف ترویج فرهنگ مقاومت و ارزش‌های انقلاب اسلامی و دفاع‌مقدس، بررسی، نقد و تحلیل جلوه‌های گوناگون هنر مقاومت و ایجاد زمینه مناسب برای تشکیل مرکز بین‌المللی هنر مقاومت آذر‌ماه92 برگزار خواهد شد.

جشنواره هنر مقاومت

 این جشنواره جهانی قرار است در 12 بخش نقاشی، طراحی و چاپ‌دستی، خط‌نقاشی، تصویرسازی، ‎ ‎پوستر، نگارگری، عکاسی، کارتون و کاریکاتور، طرح‌های حجمی، انیمیشن، ‌هنرهای جدید و مفهومی و ‌همچنین پژوهش‌های تخصصی در تهران و سایر استان‌های کشور برگزار ‌شود‎.

در نخستین نشست خبری سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت که صبح دیروز در بنیاد فرهنگی روایت برگزار شد، حبیب‌الله صادقی به‌عنوان دبیرکل با اشاره به‎ ‎دوره‌های قبلی این جشنواره گفت: جشنواره اول نقطه آغازین ما در این جشنواره‎ ‎و در پهنه ملی بود، در جشنواره دوم رویکرد بین‌المللی داشتیم و در‎ ‎جشنواره سوم حاصل این گردهمایی جهانی را در عرصه ملی و بین‌المللی شاهد خواهیم بود‎.‎

وی انتشار کتاب‌های «هنر مقاومت» یک و دو را حاصل تلاش هنرمندان سه نسل در کنار یکدیگر خواند و گفت: مقایسه واژگان تصویری و نشانه‌شناختی این دو کتاب، وقوع اتفاقی بزرگ را نشان می‌دهد. دبیرکل سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت با اشاره به مظلومیت حوزه هنر جهان اسلام و تحریم‌ این عرصه ادامه داد: بخش «پژوهش» در سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت، به‌صورت جدی و با همکاری دبیران ارشد هنر دفاع‌مقدس و هنر معنوی کشور راه‌اندازی شده و غلامعلی طاهری، سیدعباس میرهاشمی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی و مصطفی گودرزی ازجمله دبیران بخش‌های این جشنواره هستند.

وی افزود: فراخوان سومین جشنواره جهانی هنر مقاومت، توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سایر کشورها منتشر شده و آخرین مهلت ارسال آثار، 25بهمن امسال اعلام شده است. او درباره رشته‌هایی که به‌صورت بین‌المللی در سومین دوره برگزار می‌شود‌ نیز توضیح داد: هنرمندان بین‌المللی در تمام رشته‌ها امکان ارسال آثار را دارند اما فکر می‌کنم رشته‌هایی همچون خط نقاشی‌، هنر جدید و تصویرگری با استقبال بیشتری روبه‌رو شود. دبیر کل جشنواره سوم هنر مقاومت درباره نمایش بهترین‌های سه دوره این جشنواره گفت: قطعا بهترین‌ها را جمع‌آوری می‌کنیم و درصدد هستیم تا موزه دائمی را از هنر مقاومت گردآوری کنیم.

از سوی دیگر قرار بود به همت شهرداری موزه‌ای با عنوان‌ماه منیر‌، قمر بنی هاشم، در حد فاصل میدان امام حسین تا میدان شهدا راه‌اندازی شود و دفتر بسیج نیز قصد دارد موزه هنر مقاومت را راه‌اندازی کند که اگر چنین اتفاقی بیفتد آثار خلق شده در این جشنواره بهترین فرصت را برای ارائه در چنین فضایی پیدا خواهند کرد.

او در پایان سخنانش یادآور شد: مردم جهان بیدارند و به درستی به مسائل پیرامون خود می‌نگرند و هنرمندان نیز به‌عنوان چشمان با نفوذ و نجیبی که وقایع عالم را به درستی می‌بینند این رویداد را هدایت خواهند کرد. صادقی در پاسخ به همشهری درباره چگونگی برگزاری کارگاه‌های جشنواره در سطح کشور گفت: ما مصمم هستیم تا در همه رشته‌هایی که اعلام شده است، کارگاه‌ها را در سطح مراکز استان‌ها و شهرستان‌های کشور برگزار کنیم. در واقع این جشنواره به دور از هرگونه شعاری و همراه با قرائت‌های مردمی و خویشتن فرما راه خود را ادامه خواهد داد و همانطور که در دو دوره گذشته کارگاه‌های متعددی را در خردادماه برگزار کردیم، امسال نیز امیدواریم بتوایم در پهنه ملی این کارگاه‌ها را برگزار کنیم.

کد خبر 193869

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز