به گزارش ایرنا، روزنامه انگلیسی گاردین در مقالهای خبر داد که اسراییل در پس پرده سندسازیها علیه برنامه هستهای ایران قرار دارد اما آژانس از این اقدامات مطلقا راضی نیست و حس می کند موضعش در مقابل ایران تضعیف شده است.
جولیان برگر نویسنده این مقاله تصریح کرد: اسراییل مظنون به یک سری سندسازی ها درباره دخالت ایران در آزمایشهای مربوط به تسلیحات هستهای است با این هدف که فشار بینالمللی بر تهران تشدید و برنامه هستهای آن متوقف شود.
نویسنده گاردین سپس به جوسازی جدید آسوشیتدپرس و نماینده اسراییل در آژانس علیه برنامه هستهای ایران همزمان با نشست اخیر شورای حکام اشاره کرد و نوشت: جدیدترین سندسازی توسط اسراییل علیه برنامه هسته ای ایران، بوسیله خبرگزاری آسوشیتدپرس منتشر شد که بر پایه یک نمودار بی اعتبار، این ادعا مطرح شد که ایران در حال انجام آزمایشهای نظامی هستهای است.
برگر در مقاله خود یادآور شد که مجله دانشمندان هسته ای اعلام کرده است «این طرح چیزی بیش از یک تجزیه و تحلیل سرهم بندی شده یا یک حقه غیرحرفه ای نیست.»
به نوشته گاردین ، طرح منتشر شده پس از آنکه معلوم شد بخشی از یک پرونده اطلاعاتی در آژانس درباره فعالیت های ادعا شده ایران در زمینه تسلیحات هسته ای است، سوالاتی را درباره تحقیقی که بوسیله بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی در دست انجام است، مطرح ساخت.
نویسنده گاردین تصریح کرد: دیپلمات های غربی معتقدند این سندسازی ها ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد و تحقیقات تحت مجوز سازمان ملل را در خصوص فعالیت های هسته ای گذشته و مقاصد کنونی ایران به خطر اندازد.
گفتنی است در ماههای اخیر، خبرگزاری آسوشیتد پرس با انتشار ادعاهای دروغین نماینده اسراییل در آژانس علیه برنامه هسته ای ایران سعی کرده است که جوی رسانهای علیه تهران به راه بیندازد.
بر اساس گزارش ایرنا خبرنگار ایرنا در وین، چهار ماه پیش همزمان با برگزارش نشست قبلی شورای حکام در گزارشی با عنوان ˈدر شورای حکام چه خبر است؟/ پروژه ای که لو رفتˈ از ارتباط خبرنگار آسوشیتدپرس با نماینده اسراییل در آژانس پرده برداشت.
در گزارش آن زمان ایرنا آمده بود: نشست روز سوم شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در حالی صبح چهارشنبه در وین آغاز شد که لحظاتی قبل از آغاز این نشست، گفت و گوی نمایندگان اسراییل و آمریکا در آژانس با خبرنگار ˈآسوشیتدپرسˈ مورد توجه سایر خبرنگاران قرار گرفت.
ماجرا از آنجا آغاز شد که خبرگزاری ˈآسوشیتدپرسˈ روز سه شنبه همزمان با روز دوم برگزاری نشست شورای حکام در خبری ادعا کرد که ˈآژانس بین المللی انرژی اتمی ماه گذشته اطلاعات جدیدی دریافت کرده که نشان می دهد ایران از طریق مدل های کامپیوتری قدرت تخریبی یک کلاهک هسته ای را محاسبه کرده استˈ.
جزییات این خبر در گزارش مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی وجود نداشت و همین موضوع سبب شد تا دیگر رسانه های غربی خبرسازی ˈآسوشیتدپرسˈ را باور نکنند و آن را غیرواقعی بدانند.
خبرنگاران سایر رسانه های غربی معتقد بودند که ˈاگر این اطلاعات درست بود، باید در گزارش مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی ذکر می شدˈ.
اما آنچه متعاقب انتشار این خبر و پیش از آغاز نشست روز چهارشنبه شورای حکام آژانس بین المللی اتفاق افتاد، توجه سایر خبرنگاران حاضر در محل برگزاری نشست شورای حکام را به خود جلب کرد.
ˈایهود آزولایˈ نماینده اسراییل در آژانس بین المللی انرژی اتمی که برای تصویب یک قطعنامه جدید علیه فعالیت های هسته ای ایران تلاش گسترده ای را آغاز کرده است، 10 دقیقه قبل از شروع نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در میان خیل خبرنگاران و تصویربرداران حاضر در محل نشست، مستقیم به سراغ خبرنگار آسوشیتدپرس در وین رفت و از وی بابت انتشار خبر روز گذشته علیه ایران تشکر کرد.
ˈآزولایˈ پس از حدود پنج دقیقه گفت و گو با خبرنگار آسوشیتدپرس، وارد سالن برگزاری نشست شد.
هنوز لحظاتی از این رویداد نگذشته بود که ˈرابرت وودˈ نماینده هیات آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز به محل برگزاری نشست شورای حکام آمد و قبل از ورود به سالن، به خبرنگار آسوشتدپرس گفت که بعد از جلسه با او صحبت می کند.
این همه ماجرای رخ داده نبود، دقایقی بعد، حدود ساعت 10 و پنج دقیقه که هنوز جلسه شورای حکام شروع نشده بود، بار دیگر نماینده آمریکا در حالی که یک برگه زرد رنگ در دست داشت و اطلاعاتی را در آن نوشته بود از سالن نشست شورای حکام بیرون آمد و این اطلاعات را در اختیار خبرنگار آسوشیتدپرس گذاشت و پس از چند دقیقه گفت و گو با وی، به محل نشست بازگشت.
یک منبع آگاه در نشست قبلی شورای حکام آژانس به خبرنگار ایرنا در وین گفت: با توجه به تلاش های نماینده اسراییل در آژانس برای صدور قطعنامه در شورای حکام علیه ایران، وی به همراه نمایندگان یکی دو کشور غربی موضوع انتشار خبر آسوشیتدپرس را طراحی کردند تا در شورای حکام سیاست های خود را دنبال کنند.