همشهری آنلاین: سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: طبق آخرین بررسی که توسط انیستیتو تحقیقات کشور انجام شده نشان می‌دهد که 90 درصد خانوارهای ایرانی دچار کمبود کلسیم هستند.

لبنیات

به گزارش مهر، دکتر زهرا عبداللهی اظهار داشت: این میزان کمبود به این معنی است که مردم منابع غذایی که تأمین کننده کلسیم هستند و مهمترین آنها شیر و مواد لبنی است را به اندازه کافی مصرف نمی‌کنند.

وی افزود: مطالعات بیو شیمیایی که در کشور انجام شد نیز کمبود ویتامین د را نشان می‌دهد که درصد قابل توجهی از مردم دچار کمبود ویتامین "د" هستند و این ویتامین خودش برای جذب کلسیم لازم است یعنی وقتی کسی کمبود ویتامین د دارد به طبع آن دچار کمبود کلسیم خواهد داشت.

این متخصص تغذیه، بحث آموزش و فرهنگ سازی مردم را یکی از راه‌های موثر برای جبران کمبود ویتامین "د" و کلسیم عنوان کرد و گفت: مردم باید منابع غذایی حاوی کلسیم را در برنامه غذایی خود بیشتر داشته باشند زیرا بر اساس عادت و رفتار مصرف در کشور کم است.

وی ادامه داد: شیر غنی شده با کلسیم و ویتامین "د" اگر در بازار باشد می‌تواند بخشی از نیاز بدن را به این مواد مغذی تأمین کند که در این رابطه بحث غنی سازی محصولات غذایی با کلسیم و ویتامین "د" را در دستور کار قرار داده‌ایم.

عبداللهی همچنین یادآور شد: توزیع شیر غنی شده با ویتامین "د" در مدارس یک اتفاق خوبی است که اگر این اتفاق رخ دهد شیوع کمبود کلسیم در گروه‌های سنی مختلف پایین می‌آید.

کد خبر 194682
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز