فارس نوشت: ابوالحسن خلیلی در مورد دلیل فروش روغن با قیمتهای غیر قانونی اظهار داشت: قیمت روغن نباتی 16 و 5 کیلویی در بازار غیر واقعی است، اما کارخانهها این محصولات را با قیمت مصوب عرضه میکنند.
وی تصریح کرد: روغن 16 کیلویی اصولاً نباید در بازار عمده فروشی توزیع شود بلکه باید توسط کارخانهها به مصرفکنندگان اصلی یعنی کارخانهها و صنایع مصرفکننده و همچنین رستورانها عرضه شود.
خلیلی در واکنش به این موضوع که فروشندگان بازار معتقدند برخی کارخانهها، روغن 16 کیلویی را با قیمت 52 هزار تومان فقط به دو توزیعکننده عرضه میکنند و این توزیع کنندگان نیز آن را با قیمت بالاتری در بازار عرضه میکنند، تصریح کرد: اگر کارخانهای روغن 16 کیلویی را 52 هزار تومان عرضه کند دچار تخلف شده و باید با آن برخورد تعزیراتی شود.
وی با بیان اینکه فهرست خروجی تمام کارخانههای تولیدکننده روغن نباتی را به وزارت صنعت ارائه کردهایم، گفت: در این فهرست مشخص شده که هر کارخانه تولیدات خود را به کجا عرضه میکند و اگر خلاف این اتفاق بیفتد در واقع سودجویی اتفاق افتاده که باید با آن برخورد شود.
وی در مورد کمبود روغن نیمه جامد در بازار و اجبار عمدهفروشان برای عرضه این نوع روغن با تعداد زیادی روغن مایع به خریداران نیز گفت: مصرف اصلی خانوارها به روغن مایع اختصاص دارد که این نوع روغن در همه جا با قیمت مصوب عرضه میشود اما تولید روغن نیمه جامد به دلیل کمبود ورق حلب برای بستهبندی کاهش یافته که عدهای از این مسئله سوء استفاده میکنند و باعث التهاب بازار میشوند.
خلیلی در پاسخ به این سؤال که آیا عرضه روغن نیمه جامد در بستهبندی غیر از حلب امکانپذیر نیست؟ گفت: خیر، نمیتوانیم روغنهای نیمه جامد را در بطری و یا بستهبندی دیگری تولید و عرضه کنیم.
وی تصریح کرد: مشکل کمبود تولید روغن نیمه جامد با تأمین ورق حلب تا یک ماه آینده برطرف خواهد شد.
رئیس انجمن صنایع روغننباتی در مورد ادعای رئیس اتحادیه بنکداران مبنی بر واگذاری توزیع روغن به این اتحادیه نیز گفت: اتفاق جدیدی صورت نگرفته و توزیع کلی روغن به این اتحادیه سپرده نشده است.