فارس نوشت: محمد خزاعی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل که برای بررسی وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده بود، استفاده ابزاری از مفاهیم ارزشمند حقوق بشر توسط برخی کشورها را مایه تاسف دانست و توجهات را به وضعیت وخیم حقوق بشر در کانادا جلب کرد.
سفیر و نماینده دائم کشورمان تاکید کرد: هدف از طرح این قطعنامه حمایت و یا ارتقاء حقوق بشر در ایران نیست، بلکه برخی کشورهای مدعی حقوق بشر با نقض مکانیسمهای حقوق بشری سازمان ملل به دنبال اقناع تمایلات سیاسی خود با طرح قطعنامه علیه کشورها در شورای حقوق بشر و مجمع عمومی سازمان ملل هستند.
خزاعی افزود: بانیان و مبتکران اینگونه قطعنامهها ظرف سالهای طولانی پیگیری این سیاستها باید آموخته باشند که نه جمهوری اسلامی ایران و نه هیچ کشور دیگری تسلیم فشار و ارعاب نخواهد شد، بلکه ما معتقدیم همکاری، تفاهم متقابل و احترام بایستی در کانون تعاملات حقوق بشری قرار داشته باشد. بنابر این ما در این زمینه 2 راه را پیش رو داریم، یا از طریق تعامل جدی به پیشرفت و ارتقاء حقوق بشر کمک کنیم و یا از طریق طرح قطعنامههای سیاسی و غیر متعادل نوعی عقبگرد را تجربه کنیم.
سفیر و نماینده دائم کشورمان با انتقاد از نادیده گرفتن مکانیسم پروسه جهانی بازنگری حقوق بشر از سوی مدعیان حقوق بشر بویژه آمریکا، کانادا و اتحادیه اروپا، سیستم نظارتی کنونی حقوق بشر را زمینه ساز رفتارهای مستبدانه، بخشی نگر و غیر سازنده دانست.
وی افزود: در نتیجه نباید تعجب کرد که در چارچوب سیستم کنونی کشور کانادا با سوابق سوال برانگیز خود در زمینه حقوق بشر بویژه در زمینه حقوق مهاجرین، آفریقایی تبارها، بومیان و همچنین به عنوان یک حامی سرسخت جنایتهای رژیم اسرائیل علیه فلسطینیها، خود را برای پیگیری روش منسوخ معرفی قطعنامههای وضعیت حقوق بشر در ایران محق بداند. این در حالی است که تنها چند ماه قبل کمیسر عالی حقوق بشر کشور کانادا را در فهرست بدترین کشورها در زمینه حقوق بشر قرار داد و از حکومت کانادا برای محدود کردن آزادی تجمع انتقاد کرد.
خزاعی در پایان تاکید کرد: اعمال سیاستهای خصمانه علیه جمهوری اسلامی ایران راه به جایی نخواهد برد.