دکتر بهروز جنت در گفتوگو با ایسنا، گفت نظارت بر کنسروهای ماهی و کنسروهای تن توسط دو سازمان بزرگ شیلات که بر صید ماهی نظارت دارد و همچنین سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت انجام میشود.
وی ادامه داد: کارخانههای تولید کننده کنسرو زیرنظر وزارت بهداشت و با حضور مسئول فنی فعالیت میکنند. همچنین بازرسان معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی بر روند تولید این فرآورده نظارت میکنند.
معاون غذای سازمان غذا و دارو در واکنش به این مطلب که تقلای ماهی تن در هنگام صید موجب ترشح سمی میشود که با حرارت هم از بین نمیرود، گفت: طریقه صید ماهی بر اساس قواعد و مقررات سازمان شیلات انجام میشود و تعاریف خاص بینالمللی دارد و مشکلی در این خصوص وجود ندارد و ایران با باقی کشورها تفاوتی ندارد.
جنت همچنین درباره وجود برخی آلایندههای خطرناک و مضر در کنسروهای تن عنوان کرد: ممکن است آلایندههایی نظیر هیستامین در بدن ماهیها تولید شود ولی قبل از اینکه محصولی وارد بازار شود، سطح هیستامین آن کنترل میشود. وقتی ماهی برای مدت زمانی میماند و شرایط نگهداریاش مناسب نیست، ممکن است هیستامین در بدنش ترشح شود.
وی افزود: کنترل سطح عرضه به صورت ادواری صورت میپذیرد و بازرسان بر اساس سیستم پی.ام.اس از محصولات غذای موجود در بازار نمونهبرداری کرده و در پروسه آزمایشات سطح آلایندهها را نیز مورد بررسی قرار میدهند. نظارت ادواری بویژه در خصوص غذاهای دریایی گستردهتر است زیرا ممکن است به عناصری چون جیوه و آرسنیک آلوده باشند و میزان این آلایندهها خارج از حد مجاز باشد.
معاون غذای سازمان غذا و دارو در ادامه به شایعاتی پیرامون تولید کنسرو با گوشت دلفینهای مرده پاسخ داد و گفت: تاکنون گزارشی درباره تولید کنسرو با گوشت دلفینهای مرده به دست ما نرسیده است. البته همکاران سازمان شیلات بر صید حیوانات دریایی و سایر گونههای دریایی نظارت میکنند و روند تولید در کارخانهها تحت نظر مسئولان فنی انجام میشود.
وی تاکید کرد: در آزمایشگاه مرجع، دستگاههای پی. سی. آر و تستهای مولکولی میتوانند ژنتیک گونه گوشتی که مورد استفاده قرار گرفته است را مشخص کنند.
جنت افزود: اگر تخلفی به صورت مستند به دست ما برسد با آن برخورد میکنیم.