گروه اقتصادی-رضا کربلایی: کفگیر شبکه بانکی به ته دیگ خورده است و بانک‌ها دیگر پولی برای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه و غیرقرض الحسنه با نرخ سود مبادله‌ای ندارند.

هرچند فعالان اقتصادی برای دریافت تسهیلات با نرخ سود بالای 24درصد هم پیشگام شده‌اند اما دریافت تسهیلات گران قیمت هم با دشواری‌های زیادی همراه شده است.به گزارش همشهری، افزون بر مناقشه بر سر مطالبات معوق بانکی و اختلاف بین قوای مجریه و قضاییه بر سر اعطای تسهیلات بدون رعایت دقیق ضوابط و اعتبارسنجی مشتریان بدهکار، برخی مسئولان بانک مرکزی از تصمیم این بانک برای جلوگیری از پیشروی بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی خبر می‌دهند.

آمارهای رسمی نگران‌کننده است چراکه نشان می‌دهد بدهی شبکه بانکی به بانک مرکزی از 19.5هزار میلیارد تومان در خرداد 1389با 42.6درصد افزایش به حدود 42هزار میلیارد تومان در خرداد سال گذشته و با 92.8درصد جهش نسبت به خرداد دوسال پیش به رقم خیره‌کننده 53.6هزار میلیارد تومان در پایان تابستان امسال رسیده است. اما این تنها یک روی سکه ناتوانی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به فعالان اقتصادی است، چه اینکه میزان بدهی بخش دولتی به شبکه بانکی در پایان تابستان امسال به میزان 47.5هزار میلیارد تومان رسیده که نسبت به خرداد سال 89بیش از 33درصد و نسبت به خرداد پارسال 48درصد بیشتر شده است.

برهم‌خوردن منابع و مصارف شبکه بانکی باعث شده تا پرداخت تسهیلات قرض الحسنه از سوی بانک‌ها تا مرز توقف کامل پیش برود. دیروز مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به اقدامات این بانک طی چند‌ماه اخیر برای کنترل بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی گفت: علاوه بر کنترل رشد بدهی بانک‌ها، مدتی است سیر نزولی این ارقام آغاز شده است. پیمان قربانی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: معاونت اقتصادی بانک مرکزی در چند‌ماه اخیر اقدامات خوبی را برای کنترل بدهی بانک‌ها در پیش گرفته و رشد بدهی بانک‌ها مهار شده است.

وی افزود: علاوه بر کنترل رشد بدهی بانک‌ها مدتی است سیر نزولی بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی آغاز شده است و تاپایان سال این روند ادامه خواهد داشت. مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی در پاسخ به این سؤال که بانک مرکزی چه اقداماتی برای کنترل بدهی بانک‌ها در‌پیش گرفته، گفت:

اقدامات اصلاحی مانند ساماندهی اضافه برداشت‌ها و خطوط اعتباری صورت گرفته و همه این اقدامات منجر به کنترل بدهی بانک‌ها و آغاز روند کاهشی آن شده است. وی تصریح کرد: همه اعداد و ارقام بدهی‌ها نهایی شده و به‌زودی اعلام می‌شود تا میزان کاهش آن مشخص شود. به گزارش فارس، حجم بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی در خرداد‌ماه سال‌جاری به 53هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به سال گذشته 65درصد و در مقایسه با سال 89حدود 175درصد رشد داشته است.

کد خبر 196524
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بيمه و بانك

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز