این سخن سردار احمد روزبهانی در حالی است که قبلاً جانشین فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفته بود: صرفاً نیروی انتظامی و قوه قضائیه مجریان طرح برخورد با بدحجابی از ابتدای اردیبهشت هستند.
سردار حسین ساجدینیا در جمع خبرنگاران همچنین گفته بود: هیچ سازمان دیگری در این زمینه نمیتواند بدون هماهنگی با نیروی انتظامی اقدامی داشته باشد و اجازه دخالت به هیچ نهاد دیگری داده نشده است.
اما سردار احمد روزبهانی، مدیرکل مرکز مبارزه با مفاسد اجتماعی نیروی انتظامی، در گفت و گو با ایلنا، معتقد است: بسیج در انجام ماموریتهای خود نیازی به دستور گرفتن از پلیس ندارد و بسیج تحت کنترل نیروی انتظامی نیست.
وی خاطرنشان کرد: ورود پلیس به طرح برخورد با بدحجابی به معنای عدم ورود بسیج به این طرح نیست؛ بلکه آنان نیز میتوانند و باید به افراد بدحجاب تذکر دهند.
روزبهانی، آرایش تند و مانتوی کوتاه را نیز به مظاهر بدحجابی افزود و اظهار داشت: پلیس با بدحجابان اعم از افرادی که مانتو و شلوار کوتاه و چسبان به تن دارند، از آرایشهای تند و زننده استفاده میکنند و یا شالهای باریک دارند، برخورد میکند.
قبلاً سردار رادان، فرمانده پلیس تهران ،شلوار کوتاه، مانتو تنگ، چسبان و بدننما و شالهای کوچک که مو را نمیپوشاند را از مصادیق بدحجابی اعلام کرده بود.
مدیرکل مرکز مبارزه با مفاسد اجتماعی نیروی انتظامی، تاکید کرد: در طرح امسال، افراد بدحجاب به مقرهای تعیین شده، هدایت میشوند و تنها در صورتی که خانوادههای آنها برایشان لباسهای مناسب بیاورند، بعد از اخذ تعهد، آزاد خواهند شد.
وی افزود: دستگیری مجدد افراد بدحجاب که از آنان تعهد اخذ شده است، موجب معرفی آنان به دستگاههای قضایی خواهد شد ؛ زیرا برخی از افراد به تذکرهای ارایه شده، توجه نمیکنند و مجدداً از لباسهای نامتعارف استفاده میکنند.
روزبهانی، با اشاره به اینکه پلیس برای اجرای این طرح به اندازه کافی اطلاعرسانی کرده است، گفت: در حال حاضر همه افراد جامعه میدانند که لباس نامتعارف چیست و باید با چه پوششی در سطح جامعه ظاهر شوند، بنابراین هر فرد با لباس نامناسب، باید توقع داشته باشد که پلیس با او برخورد کند.
مدیرکل مرکز مبارزه با مفاسد اجتماعی نیروی انتظامی، در خصوص نگهداری افراد بدحجاب در مقرهای پلیس، افزود: این افراد بعد از اینکه پوشش مناسبی به تن کردند، آزاد میشوند؛ اما اگر بین این افراد زنان ویژه وجود داشته باشد، پوشیدن لباس مناسب، سبب آزادی آنان نخواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: زنان خیابانی که غالباً دارای پوشش نامناسب هستند، در طرح برخورد با بدحجابی شناسایی شده و در صورت انتقال به مقر، حتماً به مراجع قضایی معرفی شده و با آنان به صورت جدی برخورد خواهد شد.
روزبهانی، با تاکید بر این که در اجرای طرح امنیت اخلاقی، زنان پلیس نیز فعال هستند، گفت: نوع گشتها تا حدودی نسبت به سال گذشته متفاوت شده است ؛ اما همچنان از حضور زنان پلیس در اجرای طرح استفاده میشود.
به گفته مدیرکل مرکز مبارزه با مفاسد اجتماعی نیروی انتظامی، نیروهای پلیس به کار گرفته شده در اجرای طرح امنیت اخلاقی، آموزش دیده هستند و از نیروهای با تجربه سال گذشته نیز، در این طرح استفاده شده است.
وی یادآور شد: نیروهای اجرای طرح هر روز با حضور در مقر تقسیمبندی میشوند و هر روز نسبت به رفع نقایص و کاستیهای موجود در طرح اقدام خواهد شد.
روزبهانی ادامه داد: فرمانده نیروی انتظامی و رئیس پلیس تهران هر روز در جریان جزییات اجرای طرح قرار میگیرند و بازرسیهای لازم در حین اجرای طرح از ماموران به عمل میآید.
مدیرکل مرکز مبارزه با مفاسد اجتماعی نیروی انتظامی، در خصوص برخورد با افراد بدحجابی که در خودروی شخصی خود هستند، خاطرنشان کرد: حضور در خودروی شخصی مصونیتی برای افراد بدحجاب ایجاد نمیکند و با آنچه قابل رویت است. مانند شال یا روسری نامناسب، برخورد میشود.
وی افزود: هر نوع ایجاد مزاحمت توسط خودروها مانند آلودگی صوتی یا حضور افراد بدحجاب در خودرو منجر به توقیف خودرو خواهد شد.
روزبهانی، با اشاره به اینکه پلیس در طرح امنیت اخلاقی با موارد مشهود برخورد خواهد کرد، ادامه داد: با آموزشگاهها مکاتبه شده است که نسبت به رعایت شئونات و حفظ حریمها اقدام کنند و اگر مواردی از مصادیق بدحجابی در این اماکن گزارش شود، پلیس قطعاً برخورد خواهد کرد.
مدیرکل مرکز مبارزه با مفاسد اجتماعی نیروی انتظامی، در خصوص برخورد فیزیکی ماموران با افراد بدحجاب، تصریح کرد: اگر افراد متخلف به تذکر پلیس توجه نکرده و به مامور حمله کنند، پلیس نیز سعی میکند با آموزشهای پلیسی فرد مهاجم را مهار و به مقر هدایت کند.
وی اعلام کرد: پلیس، مجری قانون و دارای اقتدار است و با فرد مهاجم در حد خودش برخورد میکند، حتی در صورت لزوم میتواند از دستبند نیز استفاده کند.
روزبهانی، در خصوص استفاده از سلاح توسط ماموران اجرای طرح برخورد با بدحجابی، اظهار داشت: پلیس در حین ماموریت مسلح است و این موضوع ربطی به این طرح ندارد.
وی افزود: پلیس بنا به نیاز و به تشخیص فرمانده مسلح است و میتواند به باتوم یا سلاح مسلح باشد.
روزبهانی خاطرنشان کرد: خودروهای پلیس مسلح هستند ؛ اما لزومی نمیبینیم ماموران طرح امنیت اخلاقی از سلاح استفاده کنند.
وی یادآور شد: طرح برخورد با بدحجابی در حال حاضر در تهران اجرا میشود ؛ اما در مراحل بعدی در سایر شهرستانها نیز اجرایی خواهد شد.