هنگام ریختن موم دقت کنید دمای آن حتما مناسب (180 درجه) باشد. در صورتی که خیلی داغ باشد، تمام رطوبت لیمو را خواهد گرفت و اگر خیلی سرد باشد، خوب نمیبندد.
بهتر است یکی دو روز بعد از درست کردن شمع، از آنها استفاده کنید.
برای ساختن 24 تا شمع لیمویی به مواد و وسایل زیر نیاز دارید:
- 12 عدد لیمو
- چاقو
- قاشق هندوانه
- دماسنج شیرینیپزی
- ½ قاشق چایخوری روغن لیمو
- فتیله
- نگهدارنده فتیله
- 450 گرم موم
- قلمموی کوچک
طرز ساخت:
1- لیموها را به صورت طولی برش بزنید. آنها را تا جای ممکن بدون پاره شدن پوست فشار دهید تا آبشان گرفته شود. محتویات داخل لیمو را با قاشق هندوانه درآورید.
2- از دو ظرف برای ذوب کردن موم استفاده کنید. در یکی آب و در ظرف کوچکتر موم اضافه کنید و حدود 180 درجه حرارت دهید. دما را با دماسنج شیرینیپزی چک کنید. شعله را خاموش و روغن لیمو را اضافه کنید.
3- 7.5 سانتیمتر از فتیله را ببرید و انتهای آن را گره بزنید. سر دیگر آن را از نگهدارنده فتیله رد کنید. آن را بکشید تا گره در ته نگهدارنده قرار بگیرد.
4- فتیله و نگهدارنده را در موم غوطهور کنید. این کار باعث میشود فتیله سفت و راست شود. نگهدارنده فتیله را به ته لیموهای نصفه فشار دهید تا بچسبد. بگذارید فتیله خشک شود.
5- موم را به پوست لیموها اضافه کنید تا لبه آن را پر کند. با استفاده از یک قلمموی کوچک لبه لیمو را با موم بپوشانید. بگذارید شمع حدود 4 ساعت خشک شود.