مرحوم حبیبی که در کارنامه حیات او منظومهای از فعالیتهای مختلف را شاهد هستیم ازجمله مدیران خوش اقبالی بود که در هر عرصهای که حضور یافت به پشتوانه ذهن نقاد و فکر روشن به نیکویی ازعهده آن برآمد. امروز که در ایام دهه فجر به سر میبریم باید از خدمات و خیرات هوشمندانه او در تدوین پیش نویس نخستین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران یاد کنیم که به همت او و جمعی دیگر از حقوقدانان در راستای رهنمود رهبر کبیر انقلاب اقدام کردند و این یک ویژگی مهم نظام است که برآمده از انقلاب بود.
دکتر حبیبی که دانش آموخته سوربن بود قطعا تجربه تلخ انقلاب فرانسه و آنچه از نابهنجاریها و صدمات بر مردم فرانسه وارد شده بود را در پیش چشم داشت که در تدوین قانون اساسی بهعنوان شاکله و تارو پود نظام انقلابی تسریع کرد تا این نظام با قوام، نظم و ترتیب بر جامعه حاکم شود.
2-دکتر حبیبی در طول 34سال گذشته از برآمدن آفتاب نظام جمهوری اسلامی خدمات علمی و پژوهشی ارزشمندی علاوه بر امور اجرایی و سیاسی بهعهده داشته که همگی در جهت تحکیم و پیوند هویت دینی و ایرانی ما بوده است. حضور فعال در شورای گسترش زبان فارسی، عضویت دائم در شورایعالی فرهنگی و فرهنگستان زبان و ادب فارسی و البته بزرگترین همت او تاسیس بنیاد ایرانشناسی بود. بنیاد ایران شناسی که او تأسیس کرد، مؤسسهای علمی و پژوهشی است که در سال 1376و زیرنظر نهاد ریاستجمهوری فعالیت خود را آغاز کرد.
طبق اساسنامه این نهاد اهداف آن عبارتند از: یک- ایجاد محیط مناسب برای مطالعه و بهرهگیری فرهیختگان، دانشپژوهان و دانشجویان علاقهمند به مباحث ایران شناسی، دو - سازماندهی و هماهنگ کردن پژوهشهای علمی در زمینه ایرانشناسی و بهرهگیری از آن در بنیاد. یکی دیگر از اهداف بنیاد ایرانشناسی بررسی دقیق شرح حال و آثار اندیشمندان، هنرمندان و فرهیختگان ایران است. همچنین این بنیاد تلاش میکرد تا براساس اساسنامهای که داشت به بالابردن سطح آگاهی اجتماعی و فرهنگی مردم ایران از پیشینه تاریخی، تمدن و فرهنگ ایران و تقویت ایران دوستی و آرمانخواهی آنها و تحکیم ارکان هویت ملی و مقاومت در برابر جلوههای گوناگون پنهان و آشکار هجوم فرهنگ بیگانه اقدام کند. طرفه آن است که این اهداف و برنامهها دقیقا در حوزه کوچکتر از اهداف مدیریت فرهنگی شهر تهران به شمار میرود و استفاده از این تجربیات میتواند مدیریت فرهنگی شهر را کمک و یاری کند.
3-مرحوم حبیبی که متولد تهران بود در واقع یک شهروند نمونه برای شهروندان تهرانی به شمار میرفت که با پشتکار و همت والا توانست مدارج علمی را در رشته جامعهشناسی و حقوق طی کند و در قوس صعودی زندگی علمی، اجرایی و سیاسی خود در عرصههای گوناگون فعالیت داشته باشد. امروزه ما در مدیریت فرهنگی شهر نیاز مبرم به الگوسازی برای جوانان داریم و آن مرحوم را میتوان بهعنوان یک شهروند فرهیخته و آیینه تمام نمای یک انسان متدین، متخصص، متعهد، بااخلاق و کوشا در منظر همشهریان قرار داد تا با تأسی و اقتدا به رفتارهای فرهنگی و اجتماعی او بتوانیم شهری آباد و فرهنگی داشته باشیم. مدیریت فرهنگی شهر درگذشت این فرزانه مرد و چهره ماندگار را به جامعه علم و فرهنگ و همشهریان عزیز تسلیت گفته و از درگاه خداوند متعال علو درجات را برای آن خردمند فرهیخته خواستار است.
او به گفته رودکی:
از شمار چشم یک تن کم / و از شمار خرد هزاران بیش بود
* معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران