در سال 1328 این آموزشگاه به دانشکده پزشکی تبدیل گشته و در کنار سایر دانشکدههای دانشگاه شیراز شروع به کار نمود.
در سال 1332 آموزشگاه عالی پرستاری نمازی به عنوان دومین مجموعه تربیت کادر پزشکی تشکیل شد؛ که این آموزشگاه در سال 1355 به دانشکده پرستاری ارتقاء یافت.
به دنبال این دانشکده در فواصل دیگر سایر دانشکدههای علوم پزشکی تشکیل گردید.بدنبال تصویب لایحه تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و به منظور اســتفاده مطلوب و هماهنگ از امکانات پزشــکی در جهت تأمین و تعمیم بهداشــت،درمان، آموزش و پژوهش، دانشــگاه علوم پزشکی شیراز از دانشــگاه شیراز جدا گردید و از سال 1373 با ادغام ســازمانهای منطقهای بهداشـت و درمان اسـتانها در دانشــگاههای علوم پزشــکی ، این دانشــگاه تحت عنوان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان فارس موجودیت یافت.
اکنون دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیش از 8000 دانشجو و دستیار تخصصی، 91 رشته مختلف تحصیلی، 539 عضو هیئت علمی و بیش از 18000 پرسنل بهداشتی ، درمانی و پشتیبانی علاوه بر تعلیم و تربیت جوانان این مرز و بوم، مسئولیت تأمین بهداشت و درمان استان را نیز بر عهده دارد.
این دانشگاه علاوه بر کیفیت مطلوب آموزشی و پژوهشی با انجام فعالیتهای درمانی پیچیدهای نظیر پیوند کبد ، قلب ، کلیه و دیگر درمانهای پیشرفته به بیماران و نیازمندان خدمت ارائه نموده و به عنوان یکی از بزرگترین و معتبرترین دانشگاههای ایران و خاورمیانه مشغول فعالیت می باشد.
در حال حاضر هفت حوزه معاونت از قبیل : معاونت آموزشی ، بهداشتی ، پژوهشی ، پشتیبانی ، دانشجویی فرهنگی ، درمان و غذا و دارو با همکاریهای لازم مشغول به ارائه خدمات به مراجعان مربوطه می باشند.
دانشکدههای دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
- دانشکده بهداشت
- دانشکده توانبخشی
- دانشکده پزشکی
- دانشکده پیراپزشکی
- دانشکده پرستاری و مامایی حضرت فاطمه (س)
- دانشکده داروسازی
- دانشکده دندانپزشکی
- دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی
- دانشکده پرستاری حضرت زینب لارستان
- مجتمع آموزشی پزشکی گراش
همچنین بیمارستانها و درمانگاههای تابعه که خدمات بهداشتی درمانی ارائه می کنند، عبارتند از:
درمانگاه شهید مطهری، بیمارستان نمازی، شهید فقیهی، حافظ، چمران، خلیلی، علی اصغر، دستغیب، قطب الدین، حجازی، زینبیه، ابن سینا، اعصاب و روان.
منبع: sums.ac.ir