به گزارش مهر، حسین صیاد زاده، مجری طرح با اشاره به جزئیات این دوربین گفت: دوربین طراحی شده محموله تصویربرداری خطی است که چند طیفی است و 3 طیف مرئی را پوشش میدهد.
وی با بیان اینکه این محموله در راستای برنامههای فضایی کشور و بومی سازی زیر سیستمهای ماهوارهای اجرایی شد، اظهار داشت: دوربین طراحی شده قدرت تفکیک پذیری کمتر از 20 متر طراحی شده و نوع تصویربرداری آن نیز تصویر برداری یا اسکن خطی است.
صیادزاده با تاکید بر اینکه این دوربین برای ارتفاع مداری 500 کیلومتر طراحی شده است، خاطر نشان کرد: این محموله از لحاظ وزن و ابعاد نسبت به نمونههای قبلی کاهش یافته است که در صنعت فضایی بسیار اهمیت دارد.
مجری طرح با بیان اینکه نمونه طراحی شده ارتقای جدی در این صنعت ایجاد کرده است، یادآور شد: در این طرح علاوه بر رعایت مسایل تشعشعات فضایی و انتخاب مواد مناسب، امکاناتی چون فشرده سازی تصویر، تطبیق باند طیفی و الگوریتم حذف یکنواختی در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به مزایای دوربین طراحی شده، اضافه کرد: این سومین نمونه دوربین فضایی است که تیم تحقیقاتی ما ساخته است. در نمونههای قبلی، دوربین عرضه شده تک رنگ بود ولی در این نمونه به رزولوشن و تفکیک پذیری بالاتری دست یافتیم.
مجری طرح پرتاب ماهواره به مدارهای بالاتر را از برنامههای فضایی کشور نام برد و اظهار داشت: ماهوارههای آتی در ارتفاع بالاتری ارسال خواهند شد از این رو نیاز به دوربینهایی با تفکیک پذیری بالا داریم که این دوربین میتواند نیازهای کشور را در این زمینه تامین کند.
صیادزاده هزینه این تحقیقات را حدود 3.5 میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: در ادامه این تحقیقات نمونه مهندسی این دوربین عرضه خواهد شد.
به گفته وی این طرح با حمایت ستاد توسعه فناوری هوافضا و دفتر فضایی موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاع از سوی شرکت "دیده پرداز صبا" اجرایی شده است.