دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۹
۰ نفر

همشهری آنلاین: محققان دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس علت این که چرا صورت عده‌ای جوش می‌زند و عده دیگر از شر این اختلال پوستی در امان هستند را کشف کردند. عامل جوش صورت یک باکتری است که در پوست زندگی می‌کند

عامل جوش صورت

به گزارش مهر، محققان دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس به این نتیجه رسیدند که این باکتری که در پوست زندگی می‌کند دارای ویژگی‌های بدی است که موجب جوش می‌شود، اما همین باکتری می‌تواند دارای ویژگی‌های خوبی باشد که به سالم ماندن پوست کمک کند. اگر ویژگی‌های منفی این باکتری بیشتر باشد موجب ایجاد آکنه روی پوست می‌شود.

این مسئله درست شبیه عدم تعادل باکتری خوب و بد در معده برای مشکلات ناشی از هضم است. هنوز مشخص نیست که چرا برخی از افراد بیشتر از این نوع باکتری دارند و یا در مرحله اول چه عاملی چنین باکتری را ایجاد کرده است.

وجود این باکتری می‌تواند به ترکیبات ژنتیکی فردی یا حساست سیستم ایمنی هر فرد مربوط باشد که مشخص کند که ویژگی‌های منفی و یا مثبت این باکتری روی پوست رشد کند.

کشف این مسئله توسط محققان می‌تواند راه را برای تولید درمان‌های جدید آکنه باز کند.

حدود 80 درصد افراد بین 11 تا 30 سال تحت تأثیر این اختلال پوستی قرار دارند. حدود 5 درصد از زنان و یک درصد از مردان بالای 25 سال با ادامه این روند در زندگی بزرگسالی خود هم رو به رو هستند.

دکتر هوی‌ینگ لی استاد یار داروشناسی ملکولی و پزشکی در دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس گفت: ما به این نتیجه رسیدیم که همه باکتری‌های آکنه موجب جوش صورت نمی‌شوند و حتی ممکن است برخی از آنها به سالم ماندن پوست کمک کنند. ما امیدواریم که نتایج این تحقیقات را برای توسعه استراتژی‌های جدید به منظور متوقف کردن فرآیند جوش زدن استفاده کنیم.

وی اضافه کرد: این روش می‌تواند به متخصصان پوست کمک کند تا برای باکتری پوستی هر کدام از بیماران یک نسخه موفق منحصر به فرد بنویسند. دانشمندان میکروب " propionibacterium " را که در حفره‌های چرب زندگی می‌کنند مورد بررسی قرار داده‌اند.

وقتی این باکتری به سیستم ایمنی بدن حمله می‌کند، موجب باد کردن و شکل گیری آکنه قرمز می‌شوند. محققان با استفاده از نوارهای پاک کننده حفره‌های صورت این باکتری را از روی بینی جوش دار 49 داوطلب و بینی صاف و بدون جوش 52 داوطلب دیگر برداشتند و پس از استخراج دی ان ای از این نوارها، آزمایشگاه تغییرات باکتریایی را در حفره‌های صورت هرکدام از داوطلبان شناسایی کردند و پس از آن به بررسی این موضوع پرداختند که آیا فرد مبتلا به آکنه است یا خیر.

بزرگ‌ترین دستاورد زمانی حاصل شد که محققان به این نتیجه رسیدند که یک ویژگی سومی هم از باکتری‌ها وجود دارد که موجب می‌شود پوست فرد سالم باقی بماند.

افرادی که صورت آنها جوش نمی‌زند از این باکتری خوب بیشتر دارند.

کد خبر 203920
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز