به گزارش دویچه وله، دولت ترکیه نسبت به انتقادهای آلمان در رابطه با شرایط نامناسب سربازان آلمانی مستقر در ترکیه واکنش نشان داد و کلیه اتهامات را رد کرد.
هلموت کونیگزهاوس، مسئول پارلمانی آلمان در امور نظامی پس از سفر به ترکیه طی گزارشی از وجود نارساییهایی در همکاری میان سربازان آلمانی مستقر در ترکیه و ارتش این کشور انتقاد کرد و از تنشهای جدی میان نیروهای نظامی دو کشور خبر داد.
ستاد ارتش ترکیه با انتشار بیانیهای در این رابطه به بعضی موردهای گزارش هلموت کونیگزهاوس، مسئول پارلمانی آلمان در امور نظامی این کشور، پاسخ داده است.
ستاد ارتش ترکیه از جمله یادآور شده است که موضوع حمله ژنرال ارتش ترکیه به یک سرباز زن ارتش آلمان غیرواقعی است و هیچ مدرکی در این باره وجود ندارد. در این بیانیه آمده است که این ژنرال ارتش ترکیه تنها به سرباز آلمانی هشدار داده که نباید راه را ببندد.
گفته میشود این موضوع در دیدار میان نظامیان ترکیه و آلمان در ۲۸ فوریه نیز مطرح شده و در آنجا نماینده آلمان اعلام کرده که سوءتفاهمی در دستور ِ داده شده به این سرباز وجود داشته و از این اتفاق عذرخواهی کرده است.
در این بیانیه همچنین آمده است که ترکیه از ارتباط سربازان آلمانی مستقر در ترکیه با سربازان این کشور استقبال میکند و ۱۰ سرباز ترک که به زبان آلمانی تسلط دارند برای این ارتباط خدمت میکنند.
موردهایی چون شرایط بهداشتی "تحملناپذیر" و خوابگاههای نامناسب سربازان آلمانی نیز از طرف ستاد ارتش ترکیه رد شده است.
ستاد ارتش ترکیه در انتها تایید کرده که پرچمهای آلمان که در پایگاه محل استقرار سربازان آلمانی در ترکیه در اهتزاز بودند، جمعآوری شدهاند و اعلام کرده که قانونا پرچم آلمان تنها باید در بخش ورودی پایگاه به همراه پرچم ترکیه و ناتو در اهتزاز باشند.
هلموت کونیگزهاوس، مسئول پارلمانی آلمان در امور نظامی، روز دوشنبه (۱۴ اسفند/۴ مارس) در مصاحبه با روزنامه آلمانی "راینیشه پست" مخالفت خود را با متهم کردن ترکیه اعلام کرد و خواستار برطرف شدن مشکلات موجود شد.
کونیگزهاوس گفت بسیاری از این مشکلات به خاطر مشخص نبودن مسئولیتها بوجود آمدهاند ومیتوان آنها را برطرف کرد.
مارکوس الرمن، فرمانده نیروهای آلمانی مستقر در ترکیه نیز روز دوشنبه (۱۴ اسفند/۴ مارس) اعلام کرد که موردهای یاد شده در گزارش کونیگزهاوس صحیح هستند، اما دولت ترکیه سعی فراوان میکند تا شرایط موجود برای سربازان آلمانی را هرچه زودتر بهبود بخشد.
دولت آلمان در چارچوب ماموریت ناتو موشکهای پاتریوت خود را در ماه ژانویه در شهر قهرمان مرعش ترکیه، مستقر کرد. ۲۴۰ سرباز آلمانی به ترکیه فرستاده شدند.