به گزارش مهر محمد معتمدی از خوانندگان نسل جدید موسیقی کلاسیک ایران، درباره دریافت جایزه سال 2013 "رادیو فرانسه " گفت: چندی پیش اجرایی در فستیوال "کالر دوموند" (رنگهای جهان) فرانسه داشتیم که پیش از آغاز اجرا از طرف رادیو فرانسه برای ضبط کار از ما اجازه گرفتند و ما هم استقبال کردیم. بعد از اتمام کنسرت، یک خبری به فرانسوی اعلام شد که تشویق حاضران در سالن را به همراه داشت.
آن موقع ما به درستی متوجه خبر نشدیم اما کمی بعد از آن شنیدیم که خبر آن روز فستیوال رسیدن جایزه سال رادیو فرانسه به ما بوده است. وی درباره این که چرا پیشتر این خبر را رسانهای نکردید، اظهار کرد: تصمیم گرفتیم بعد از اطمینان کامل از صحت و سلامت خبر و ابلاغ رسمی آن از سوی مسوولان رادیو فرانسه، این خبر را در ایران رسانهای کنیم.
معتمدی در توضیح بیشتر کنسرت فستیوال کالر دوموند فرانسه بیان کرد: در آن کنسرت، به اتفاق سینا جهان آبادی و حبیب مفتاح بوشهری به ترتیب با کمانچه و سازهای کوبهای شعرهایی از خیام را در دستگاه شور و آواز شوشتری به مدت 80 دقیقه برای مخاطبان به اجرا گذاشتیم.
خواننده آلبوم " گاهی سه گاهی" در مورد کنسرتهای خارج از کشور خود و اهدافی که در پی آن اجراها دارد، گفت: من برای کنسرتهای خارج از ایران گروهی با نام "سیلک" تشکیل داده ام. آن هم بهخاطر اینکه سیلک، عنوان قدیمیترین تمدن جهان است و به تپهای با تمدنی باستانی در کاشان مربوط میشود. انتخاب نام یاد شده برای این گروه، از آن روست که وقتی برای مخاطبان خارجی کنسرت برگزار میکنیم، بدین شکل ضمن معرفی و اشاعه موسیقی ایرانی، آنها را از سبقه تاریخی ایرانزمین نیز آگاه کنیم؛ چراکه بسیاری از آنها از سوابق و افتخارات تاریخی ما بیخبرند.
معتمدی، سینا جهان آبادی نوازنده کمانچه، حبیب مفتاح بوشهری و رضا و بهنام سامانی نوازندگان سازهای کوبهای را افزون بر خود، سایر اعضای گروه سیلک خواند که البته بنا به دلایلی از جمله در سفر بودن یکی از این اعضا، نوازندگان دیگری به این گروه اضافه میشوند. وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که چرا برای گروه سیلک از نوازندگاه بیشتری استفاده نمیکنید، اظهار کرد: مشکلاتی چون سختی حمل و نقل گروه، اخذ ویزا، سنگینی هزینه ها و در کنار هم قرار دادن تمامی اعضای گروه، از جمله مشکلات افزودن به تعداد اعضای سیلک برای برگزاری کنسرتها در خارج از ایران و حضور در فستیوالهای بین المللی است.
معتمدی درباره پرسش فوق جدا از بیان مشکلات یاد شده، به لحاظ هنری و موسیقایی هم اذعان کرد: یکی دیگر از عمده دلایل کوچک بودن گروه سیلک این است که مخاطبان خارجی مشتاق شنیدن موسیقی خالص سایر کشورها هستند که موسیقی اصیل ایرانی در ذات خود چندان محتاج نوازندگان متعدد و گروههای بزرگ نیست.
این خواننده در پرسشی مبنی بر این که آیا تنها همان اجرا در فستیوال کالر دوموند سبب دریافت جایزه سال رادیو فرانسه شد، گفت: آنها برای انتخاب یک هنرمند، فعالیتهای هنری یک سال اخیر او را بررسی میکنند و البته بیشتر فعالیتهای یک سال اخیر من هم در خارج از کشور بوده است که شاید همین موضوع و بررسی یک ساله آنها از کنسرت ها و سایر فعالیت های دیگرم در انتخابشان موثر بوده است. ا
این خواننده که آلبومی تازه با نام "سراسر مه" را برای مخاطبان خود در میانه راه انتشار دارد، به یکی از کنسرتهای این گروه که تلفیقی از موسیقی اصیل ایرانی با موسیقی فلامینگو است اشاره کرد و ادامه داد: ما بعد از اجرای کنسرتی تلفیقی از موسیقی ایرانی و فلامینگو در فستیوال "اسنابروک" آلمان به یکباره با سیلی از درخواستها برای برگزاری کنسرت مواجه شدیم که فستیوالهای "خرز"، "سویل" و "بارسلونا" از اسپانیا و همچنین فستیوال " آمستردام" هلند از جمله آنها بود.
اختصاص 5 ستاره هنری از سوی مجله تخصصی هلندی به گروه ایرانی معتمدی در پایان با اشاره به اینکه در بیشتر این فستیوالها شرکت کرده و مورد توجه هم قرار گرفتند، به بیان نظر یکی از مجلات تخصصی موسیقی آمستردام در مورد این اجراها پرداخت و گفت: این مجله که در هر شماره خود به هنرمندان و گروهها امتیاز می دهد، از پنج ستاره به اجرای ما در حالی که اظهار شگفتی هم کرده بود، همه امتیاز را داد و در مقالهای نوشته بود با وجود تفاوتهای دو موسیقی ایرانی و فلامینگو در فرم و قالب اما این گروه توانسته بود یک ارتباط و هارمونی خوشایندی با موسیقی فلامینگو برقرار کند.
جایزه سال رادیو فرانسه از سوی یک هیئت انتخابیه، متشکل از اساتید موسیقی و اتنوموزیکولوژی فرانسه از سال 2006 تاکنون به موزیسنها یا خوانندههایی در جهان که با قابلیتهای ویژه و منحصر به فرد، در زمینه موسیقی ملل (ورد موزیک) فعالیت میکنند، اهدا میشود که برای نخستین بار این جایزه به موسیقی کشورایران و محمد معتمدی رسید.