حسین نادری منش در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره شائبه تغییر روال کنکور دکتری همزمان با سر کار آمدن دولت جدید، با بیان اینکه وظیفه مسئولان پاسخگویی به شائبات نیست، اظهار داشت: پذیرش دانشجوی دکتری و آنچه ما در این دوره انجام دادیم بر اساس نظرسنجی و نیاز سنجی روز صورت گرفته و هر چه از عمر برگزاری این کنکور هم می گذرد جامعه بیشتر از گذشته بر برگزاری این کنکور اجماع پیدا می کند که این روش منطقی است.
وی در این باره ادامه داد: بنابراین نمی توان گفت و اصلاً شدنی هم نیست که هر دانشگاهی برای خود پذیرش جداگانه دانشجوی دکتری داشته باشد.
معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه فرایند غربالگری در آزمون دکتری یک فرایند ملی است که باید ادامه داشته باشد، گفت: ممکن است مسئولان برای رشد و ارتقا آن تغییراتی مثل ما که در وزنهای مصاحبه و آزمون ایجاد کردیم، اعمال کنند اما نیاز غربالگری ملی در کنکور دکتری احساس می شود.
به گفته نادری منش، شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی هم نگاه مثبتی نسبت به این آزمون دارند.
این مقام مسئول وزارت علوم درباره احتمال تغییر وزن آزمون و مصاحبه دکتری برای سال آینده، تاکید کرد: 50-50 شدن وزن مصاحبه و آزمون دکتری بر اساس نظر داوطلبان کنکور سال گذشته صورت گرفت، دانشجویان بر برگزاری آزمون و سنجش خود از طریق این کنکور تاکید دارند اما از سوی دیگر نمی توان حضور استاد را در سنجش و پذیرش داوطلب دکتری حذف کرد و اصلاً این مورد شدنی نیست، هر چند برخی هنوز هم تاکید دارند سنجش و پذیرش دانشجوی دکتری را صرفاً دانشگاهها انجام دهند که این مورد اصلاً قابل قبول نیست.
شهریه کارشناسی ارشد شعب خودگردان
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر مهر درباره افزایش شهریه پردیسها در مقطع کارشناسی ارشد و نوبت دوم دانشگاهها، گفت: کمیته ای به این منظور در وزارت علوم با حضور دفتر گسترش و معاونان آموزشی دانشگاههایی که درگیر پردیسهای خودگردان هستند تشکیل شد، با توجه به اینکه سال گذشته شهریه دوره های دکتری این پردیسها مشخص شد، لازم بود با توجه به افزایش هزینه ها ارقامی هم برای کارشناسی ارشد و نوبت شبانه در نظر گرفته شود.
نادری منش افزود: طول تحصیل کارشناسی ارشد 2 سال و دکتری 4 سال همراه با پایان نامه است که پیش بینی کردیم شهریه کارشناسی ارشد بیش از 50 درصد شهریه دکتری نباشد هر چند همان هزینه دکتری را لازم دارد.
وی همچنین با تاکید بر افزایش شهریه نوبت دوم دانشگاهها از افزایش شهریه مقاطع کارشناسی ارشد دانشگاههای غیردولتی هم خبر داد.
معاون آموزشی وزارت علوم با ذکر توضیحاتی در خصوص افزایش شهریه شعب خودگردان دانشگاهها، خاطرنشان کرد: از سال 80 این مجوز وجود داشت که هر سال شهریه ها افزایش یابد اما به علت رعایت حال شهروندان، این اجازه داده نشد که هر سال شهریه ها افزایش یابد و بخشی از این افزایش تقریباً هر دو سال یک بار اعمال شد.
نادری منش تاکید کرد: در صورت عدم افزایش شهریه ها، کیفیت آموزش هم آسیب خواهد دید.