ضریح جدید، ششمین ضریحی است که در تاریخ بارگاه امام حسین(ع) نصب شده است. این ضریح توسط استاد محمود فرشچیان طراحی شده و خطاطیهای آن را استاد سیدمحمد حسینیموحد انجام داده است.
جالب اینکه برای نخستین بار در طول تاریخ، برای طراحی سازه یک ضریح از مهندسان عمران و معماری هم استفاده شده تا این ضریح در برابر 12.8 تن فشار عمودی و 600 کیلو بر هر متر مربع فشار جانبی مقاوم باشد. پیشبینی شده است ضریح جدید 300 سال عمر مفید خواهد داشت، یعنی بیش از چهار برابر ضریح قبلی که توسط هندیها ساخته شده است.
در ساخت ضریح جدید ـ که بیش از دوازده تن وزن دارد ـ 6050 کیلو چوب ساج (تهیه شده از جنگلهای برمه)، 4600 کیلو نقره، 700 کیلو مس، 450 کیلو استیل، 100 کیلو آهن و 118.650 کیلوگرم طلا به کار رفته است.
کار ساخت ضریح جدید سیدالشهداء(ع) 4.5 سال به طول انجامید و این امر با عنایت ویژه آیتالله سید علی سیستانی، درایت حجتالاسلام سید جواد شهرستانی (نماینده آیتالله سیستانی در ایران)، هدایت حجتالاسلام شیخ عبدالمهدی کربلایی (تولیت عتبه حسینی) و تلاش مجدانه و شبانهروزی هیئت امنای ساخت ضریح در شهر مقدس قم امکانپذیر شد.
قطعات اصلی این ضریح از طریق هوایی به نجف منتقل و از آنجا ـ به دلیل مسائل امنیتی ـ به صورت بستهبندی و با تدابیر ویژه به کربلا منتقل شد.
اما بخشهایی از ضریح (حدود 30 درصد آن) روز دهم ماه محرم و مصادف با شام غربیان آلالله از قم خارج شد تا از طریق شهرهای تهران، ساوه، اراک، بروجرد، خرمآباد، دزفول، اندیمشک، شوشتر، آبادان، اهواز و در نهایت شلمچه، به خاک عراق منتقل شود.
عملیات بازگشایی ضریح فعلی از 28 صفر آغاز شد و حدود 10 روز به طول انجامید. پس از باز کردن قطعات ضریح فعلی، عملیات نصب ضریح جدید آغاز و حدود یک ماه این کار زمان ببرد.
منبع: فارس