مهر نوشت: همزمان با اذان ظهر یکشنبه 20 اسفند ماه دومین جلسه رسیدگی به پرونده قضات کهریزک به پایان رسید. سعید مرتضوی بعد از پایان دادگاه گفت: در ابتدای این جلسه وکلای شاکیان به طرح شکایت خود پرداخته و پس از آن نوبت به دفاع ما رسید. در دفاعیات خود سه ایراد را به صلاحت دادگاه وارد کردم. نخست اینکه عمل معاونت و مباشرت باید در یک دادگاه رسیدگی میشد. همچنین موضوع در حدی نبود که پنج قاضی به آن رسیدگی کنند. آخرین ایرادی که به آن گرفتم عدم صلاحیت رئیس دادگاه بود.
وی افزود: در کیفرخواست اتهامات به روشنی توضیح داده نشده است در آن اصل بر علنی شدن دادگاه گذاشته شده بود اما با صلاحدید قضات جلسه محاکمه به صورت غیرعلنی برگزار شد.
سعید مرتضوی با اشاره به سه ایراد در صلاحیت دادگاه رسیدگی به پرونده قضات تعلیق شده کهریزک گفت: موضوع در حدی نبود که 5 قاضی به آن رسیدگی کنند.
مرتضوی درباره اتهام مشارکت در بازداشت نیز گفت: انتصاب اتهام مشارکت به کسی داده میشود که در آن موضوع دخالت داشته باشد. در آن زمان من برای دفاع از تز دکترا در مرخصی بودم. قاضی دستور بازداشت دهنده و تایید کننده نیز دو نفر بودند.
وی ادامه داد: رئیس دادگاه 1060 نیز سکوت و ترک فعل را معاونت و مباشرت در نظر گرفته که از نظر قانونی درست نیست.
من در این جلسه به کیفرخواست صادره اعتراض و حدود 40 صفحه لایحه دفاعیه تنظیم کردم که فرصت قرائت 25 صفحه آن را پیدا کردم و مابقی را فردا صبح در جلسه سوم دادگاه میخوانم.
سعید مرتضوی در مورد دلیل غیرعلنی برگزار شدن دادگاه گفت: این موضوع به تشخیص رئیس دادگاه است و تعیین نوع دادگاه به عهده طرفین پرونده نیست. من خودم را برای دفاع علنی آماده کرده بودم و دلم میخواست مردم بدانند قضات کوچکترین دخالتی در حادثه کهریزک نداشتند؛ این اتهامات فقط برمبنای اغراض سیاسی بوده است. من و همکارانم هیچ دخالتی در این حادثه نداشتهایم.
مرتضوی با بیان اینکه غیرعلنی شدن دادگاه به ضرر قضات بوده است گفت: متاسفانه افکار عمومی در جریان پرونده قرار نگرفتند. امیدواریم که ریاست دادگاه اجازه دهد مردم از دفاعیات ما مطلع شوند زیرا در این چهارسال خانواده شکات مرتب در رسانهها علیه ما اظهار نظر کردهاند ولی ما از دفاع محروم بودیم. ما ترجیح میدادیم دادگاه به صورت علنی برگزار میشد اما در جایگاهی نیستیم که در این رابطه اظهار نظر کنیم.