مهر نوشت: غلامعلی جعفرزاده نماینده رشت در جلسه یکشنبه مجلس در بررسی بودجه سه دوازدهم سال 92، در مخالفت با کلیات این لایحه به سخنان نماینده دولت در جلسه مجلس اشاره کرد و اظهار داشت: آقای ممبینی تاکید کردند که طبق قانون اساسی کشور باید دارای بودجه باشیم اما ایشان چند سئوال را جواب ندادند.
وی گفت: چند سئوال در اذهان مردم و نمایندگان است که بی جواب مانده است، بودجه با 84 روز تاخیر پس از 34 سال انقلاب تقدیم مجلس شد، آن هم نه توسط جناب رئیس جمهور. واقعا ما هم فوت آقای چاوز را تسلیت میگوییم اما بودجه این کشور که در تحریم ناجوانمردانه قرار دارد انصافا واجبتر از خیلی از مسائل خارج است.
وی گفت: ماده 213 برنامه پنجم و بند ج ماده 112 آیین نامه داخلی مجلس صراحت دارد که جناب آقای رئیس جمهور برای دفاع از لایحه باید در مجلس میبودند بودجهای که ارائه شد باید پاسخگوی ایجاد ثبات اقتصادی، تحریک رشد اقتصادی و کمک به بهبود توزیع درآمدها را میداد.
جعفرزاده گفت: در لایحهای که تقدیم شده است رشد اقتصادی 4-، نرخ تورم حدود 32 درصد و نرخ رشد نقدینگی بیش از 30 درصد را شاهد هستیم. وابستگی به نفت نسبت به سال 91، 8.2 رشد پیدا کرده است. جایگاه مجلس بر اساس اصول 52 و 53 و 55 قانون اساسی دارای نقش نظارتی پررنگ است.
وی خطاب به ممبینی معاون بودجه معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری گفت: ما فقط از سال 1303 تا 1334 در دوران شاه منفور دوره هایی بودجه چند دوازدهم داشتهایم چه ضرورتی داشت که هم اکنون به این مرحله برسیم؟
وی ادامه داد: سالهای 58، 59 و 60 فقط به دلیل مسائل جنگی بود که چند دوازدهم اجرا شد.
جعفرزاده گفت: در بخشی از بودجه ارائه شده هزینه جاری 70 درصد و رفاه اجتماعی 20 درصد کاهش پیدا کرده است. بودجهای که ارائه شد بودجهای کاملا انبساطی است. اقتصاد مقاومتی که فرمایش مقام معظم رهبری بود در کجای این بودجه لحاظ شده است؟ این بودجه، بودجه گلوبال است. مقدار بودجه عمرانی در کجای این بودجه قرار دارد؟ بوده اقتصادی دستگاهها و افزایش حقوق کارکنان در کجای بودجه است؟
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: اگر پس از 3 ماه دولت بخواهد یک مرتبه افزایش و مابه التفاوت را به کارکنان پرداخت کند بخش قابل توجهی به رشد نقدینگی کمک کرده است و موجبات افزایش تورم را فراهم میکند.
وی گفت: بالاخره شائبهای برای بودجههای چند دوازدهم باقی میماند مبنی بر اینکه دولت هر کاری که بخواهد با این ارقام میتواند انجام دهد. چرا کار اصلا به اینجا کشیده شد. چه ضرورتی داشت که ما هم اکنون وارد بودجه چند دوازدهم شویم؟ با توجه به اینکه شائبه انتخابات هم وجود دارد بالاخره این شائبه و این سئوال و تاخیر در ارسال را دولت چطور میخواهد پاسخ دهد؟
نماینده رشت گفت: الان برخی از نمایندگان ما که نمیدانم نمایندگان مجلس هستند یا نمایندگان دولت هستند، از بودجه دفاع میکنند در حالیکه نمایندگانی که از مردم رای میگیرند نمایندگان مردم هستند باید از حقوق مردم دفاع کنند اما هزار ماشاءالله نمایندگان دولت در این مجلس خیلی زیاد هستند خودشان میآیند از این لایحه دفاع میکنند اما چه اتفاقی افتاده که رئیس جمهور حاضر نمیشود برای چند دقیقه در مجلس حضور پیدا کند و از لایحه خودش دفاع کند؟
وی ادامه داد: من مطمئنم بودجه چند دوازدهم به خاطر لبیک به فرامین مقام معظم رهبری رای میآورد و شکی هم در این موضوع ندارم اما واقعا گله مندی در تاریخ این مجلس ثبت خواهد شد ما به خاطر مردم و لبیک به فرامین مقام معظم رهبری قطعا از این مرحله عبور میکنیم و بودجه چند دوازدهم با تعدادی رای خواهد آورد ولی واقعا هیچ ضرورتی نداشت ما وارد این مخمصه شویم.
وی گفت: در شرایطی که اسم آن را تحریم هوشمندانه گذاشتهاند آیا باید بودجه با 84 روز تاخیر به مجلس بیاید، ما که باید نشان دهیم که تحریم اثراتش رفع شده و هوشیارتر باشیم آیا بودجه باید با این تاخیر به مجلس ارائه شود؟ یک بودجه کاملا پفکی و تخیلی نوشته شده که بر اساس هیچ اصول و مبنایی نیست. یارانهای که همین الان دولت در آن غرق شده است دوباره در بودجه 92 مجددا ارائه شده است و کماکان مجلس را وارد چالش جدید کرده است. چرا این اتفاق افتاده است و ضرورت آن برای چه بود؟
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: واقعا اشک ریختن در ونزوئلا مهمتر است یا اشک ریختن برای مردم این کشور که هم اکنون در شب عید با هزاران مشکل اقتصادی روبرو هستند؟ کدامیک مهمتر است؟ ما انتظار داشتیم آقای رئیس جمهور در مجلس حاضر می شد.
وی خطاب به ابوترابی نایب رئیس مجلس گفت: آقای ابوترابی ما به شما احترام میگذاریم اما شما چرا کارهای دولت را توجیه میکنید؟ قانون برنامه صراحت دارد که رئیس جمهور باید به مجلس میآمد و از بودجه دفاع میکرد. ما الان با بودجه چند دوازدهم مواجه هستیم که سئوالات بسیاری در این بودجه بدون جواب مانده است.