به گزارش پرس تی وی، بر اساس گزارشی که روز یکشنبه 27 اسفند در نشریه فایننشال تایمز در همین خصوص منتشر شده، شیخ سلمان العوده با انتشار نامهای سرگشاده در صفحه فیس بوک و توئیتر خود در اینترنت، به خاندان آلسعود هشدار داده که سوزانده شدن نمادین تصاویر مقامات را از جانب تظاهرکنندگان معترض نادیده نگیرند و به این موضوع فکر کنند که این تظاهرات سرانجام به کجا منتهی خواهد شد. »
روزنامه فایننشال تایمز به نقل از این روحانی برجسته عربستانی نوشته: « چه گونه ممکن است کشوری که به جای نهادها بر اساس روابط فردی اداره میشود، با خطر مواجه نشود؟ مردم به خصوص جوانان نمیدانند کانالهای ارتباطی آنان با دولت چیست؟»
کشور عربستان از فوریه ۲۰۱۱ ، تقریبا هر روز صحنه اعتراضات مردمی است. این تظاهرات بیشتر در منطقه قطیف و شهر عوامیه در استان الشرقیه برگزار میشوند.
خواسته تظاهرکنندگان عربستانی در ابتدا، آزادی تمامی زندانیان سیاسی، برخورداری از آزادی بیان وبرگزاری اجتماعات و همچنین پایان دادن به تبعیض گسترده در این کشور عنوان شد.
این درحالی است که رفته رفته و به خصوص پس از آنکه نیروهای امنیتی سعودی در نوامبر ۲۰۱۱ ، ۵ معترض را در استان الشرقیه کشته و شمار زیاد دیگری را زخمی کردند، تظاهرات مردم عربستان به تظاهرات اعتراضآمیزی علیه رژیم ظالم و سرکوبگر آلسعود تبدیل شد.
نیروهای رژیم سعودی در جریان سرکوب اعتراضات مردمی، دهها تن از جمله شیخ نمرالنمر روحانی برجسته شیعه را نیز بازداشت کردند.
العوده روحانی برجسته و با نفوذ عربستانی در ادامه مطالب منتشر شده در صفحه شخصی خود در اینترنت، تصریح کرد: «مردم اینجا همانند مردم در سراسر جهان هستند، آنان آرزوها و خواستههایی دارند و وقتی که حقوق آنان نقض میشود، ساکت نخواهند نشست. وقتی مردم امید خود را از دست دهند، وقوع هرچیزی ممکن است، گسترش خشم مردم باعث خواهد شد تا رهبری اجتماعی و سیاسی قدرت خود را از دست داده و کار رهبری از خیابانها و به دست مردم ادامه یابد.»
به گفته دیدهبان حقوق بشر، رژیم سعودی معمولا هرگونه اظهارات انتقاد آمیزی از دولت را سرکوب میکند.