به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، محمد عبدالستار، وزیر اوقاف سوریه و نماینده بشار اسد در مراسم تشییع پیکر علامه محمد سعید بوطی، رئیس هیات علمای سوریه اعلام کرد که وی فردی صاحب موضع و فکر بود و همواره بر شیوه گفتوگوی قرآنی تاکید میکرد و هر گونه درخواست جانبدارانه، تندروی و آمیختن دین با سیاست را رد میکرد چرا که دین را رسالت آسمانی میدانست.
این مقام نظام سوریه گفت: ترور بوطی همان ترور تفکر روشن و علوم اسلامی و اسلام واقعی بود و در واقع موجودیت سوریه را هدف قرار داد.
پیکر وی بعد از مراسم تشییع جنازه که در بین آنها صدها تن از جمله وزیر اوقاف سوریه حضور داشت در نزدیکی مقبره صلاح الدین به خاک سپرده شد.
بوطی در کنار 42 تن دیگر بر اثر حمله تروریستی در نزدیکی مسجد ایمان در منطقه مزرعه در دمشق ترور شد.
در حالی که این حادثه تروریستی 84 زخمی نیز بر جای گذاشت.
احمد بدرالدین حسون، مفتی سوریه نیز به جهان عرب و اسلام هشدار داد که اگر سوریه در چنگال جنگ جهانی گرفتار شود همه نابود خواهند شد و دیگر هیچ ارزش و هیچ سران عربی وجود نخواهد داشت.
وی از بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه نیز خواست دعوت شیخ محمد سعید بوطی در زمینه آشتی ملی را اجرا کند.
در مراسم تشییع پیکر شیخ بوطی در مسجد اموی مفتی سوریه از کسانی که سلاح به دست دارند و با نظام سوریه میجنگند خواست سلاح خود را کنار بگذارند و از این مسیر خود برگردند.
وی گفت: شما کسانی را که ترور کردهاید طرفداران صلح و ایمان بودند در واقع صلح و ایمان را ترور کردید.
از سوی دیگر، علی حیدر، وزیر آشتی ملی سوریه اعلام کرده است که حسابهایی که برخی بر سر سقوط سوریه باز کردهاند از بین رفته و دنبال کردن شیوه مذاکرات برای دستیابی به راه حل مسالمت آمیز از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
وزیر آشتی ملی تاکید کرد که ارتش سوریه در برابر هر گونه اخلال امنیت آماده و هوشیار است و سازمانهای نظام قدرتمند هستند.
وی گفت: اوضاع کشورهای عربی بسیار بد شده است لذا وحدت در برابر دشمن صهیونیستی ضرورت است.
از سوی دیگر، کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجه اتحادیه اروپا نیز از توافق تمام شرکت کنندگان در نشست غیررسمی شورای اتحادیه اروپا در زمینه لزوم حل و فصل مسالمت آمیز پرونده سوریه خبر داد.
وی خاطرنشان کرد که اتحادیه اروپا تلاش میکند یک روند جدیدی را آغاز کند تا به یک راه حل سیاسی دست یابد.
وی در پایان نشست شورای اتحادیه اروپا در ایرلند گفت که اتحادیه اروپا در تلاش خود برای پایان دادن به خونریزهای و کمک به ملت این کشور بسیار منسجم و یکپارچه است.
این در حالی است که اتحادیه اروپا درباره لغو ممنوعیت ارسال سلاح به مخالفان سوری آن طور که انگلیس و فرانسه درخواست کرده بودند، شکست خورد.
اشتون افزود: طبیعتا ما به دنبال راههایی برای افزایش حمایتهایمان از گروههای مخالف سوری به ویژه حمایتهای سیاسی و اقتصادی هستیم و بر اعمال فشارها بر نظام سوریه جهت مشارکت در روند سیاسی واقعی ادامه خواهیم داد.
وی افزود: در بسته تحریمهای جدید علیه سوریه تا اول ژوئن بازنگری خواهیم کرد و طی هفتههای آینده تمامی راه حلها برای تحقق اهداف اتحادیه اروپا را بررسی خواهیم کرد.
از سوی دیگر، علی العریض، نخست وزیر تونس نیز اعلام کرد که کشورش نمیتواند به لحاظ حقوقی مانع جوانان تونسی از سفر به سوریه برای مشارکت در درگیریها شود.
وی در گفتوگو با شبکه فرانس 24 گفت: پرونده تونسیهایی که در کنار مخالفان مسلح سوریه میجنگند بسیار خطرناک است و مسوولان نمیتوانند مانع سفر شهروندان به سوریه شوند.
العریض گفت: تونسیها به کشورهای دیگر مثل لیبی و ترکیه به بهانه کار یا گردش مسافرت میکنند اما بعد به سوریه میروند و ما حق نداریم مانع خروج آنها از کشور شویم.
این در حالی است که تعدادی از افراد مسلح از کشورهای مغرب عربی به ویژه لیبی، تونس و مراکش به سوریه رفته و از گروههای تندرو حمایت میکنند.